TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tohum Desteği

AGRONEWS - Tohum Desteği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tohum Desteği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Türkiye Tarımsal Verimlilikte Öne Çıkıyor Haber

Türkiye Tarımsal Verimlilikte Öne Çıkıyor

SAMSUN (İHA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu, Samsun’da düzenlenen "Çeltikte Sözleşmeli Üretim Sektör Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarımsal alan sıralamasında 31. olmasına rağmen tarımsal hasıla bakımından 9. sırada yer aldığını vurguladı. Emiralioğlu, "Biz tarımsal verimlilik anlamında ülkemiz topraklarını dünya ölçeğinde iyi kullanan bir ülkeyiz. Bu bizim çiftçi ve üreticimizin başarısı. Toplam tarım alanına göre arazilerimizden aldığımız verim dünya ortalamasının üzerinde" dedi. Çeltik tarımının önemine değinen Emiralioğlu, son 20 yılda üretimde yüzde 180’in üzerinde artış sağlanmasına rağmen hâlâ yeterli seviyeye ulaşılamadığını belirtti. Üretimi artırmak için teşvikler, destekler ve sözleşmeli üretim modelleri üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Dünya nüfusunun hızla arttığını, küresel iklim krizinin tarımı olumsuz etkilediğini ve doğal afetlerin zararlarının yüzde 50’sinin tarım sektöründe gerçekleştiğini dile getiren Emiralioğlu, "2050’de dünya nüfusunun 10 milyara, ülkemiz nüfusunun 105 milyona çıkması bekleniyor. Bu, gıda talebine dayalı üretim artışı demek oluyor. Bu da üretimi artırmak için daha fazla su kullanmamız anlamına geliyor. Daha çok üretip, daha çok su kullanmamız gerekiyor. Gelişen nüfus artışı ve gıda talebine karşı insanlar kendi ülkelerinin gıda arzını karşılamaya yönelik bir takım makro tedbirler alıyor. Biz de öncelikle ülkemizin kendi kendine yeterlilik anlamında öncelikle kendimizin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması ve ihracat sürecimizi geliştirmek için birtakım üretim tedbirleri almak zorundayız" diye konuştu. Toplantıda ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, çeltik tarımında yeni üretim tekniklerinin yaygınlaştırılması için yapılan çalışmaları ve Bakanlık destekli çeltik tohumu dağıtımı sürecini anlattı. Projeler kapsamında basınçlı sulama sistemleriyle üreticilere destek sağlanarak çeltik tarımı yapılan alanların artırılması hedefleniyor. Etkinlik, üreticilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere 2024’te de Destek Sağladı Haber

Konya Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere 2024’te de Destek Sağladı

Fide, Fidan ve Ekipman Destekleri Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2024’te 211 bin fide, 85 bin fidan ve 128 bin metrekare balık ağı desteği sağlandığını açıkladı. 2018’den bu yana toplamda 23 milyon 88 bin fide ve fidan desteği verilerek, bu desteklerin güncel bedelinin 151,6 milyon liraya ulaştığını belirtti. Ayrıca hayvancılık ve tarım ekipmanlarına yönelik destekler de devam etti. Tohum Destekleriyle Hayvancılığa Katkı 2024 yılında 111 bin kilogram tohum desteği sağlanırken, 2020’den bu yana verilen toplam tohum miktarı 1 milyon 117 bin 225 kilograma ulaştı. Başkan Altay, yerli ve milli tohum desteklerinin sürdürüleceğini vurguladı. Sulama Yatırımları ve Kuraklıkla Mücadele Sulama yatırımlarına büyük önem veren belediye, 2024’te 49 milyon liralık sulama yatırımı gerçekleştirdi. Seydişehir’deki hayvan içme suyu göleti yenilendi, Yunak ve Ilgın’da yeni sulama tesisleri inşa edildi. Göreve geldikleri 2018’den itibaren sulama yatırımları için toplamda 402 milyon lira harcandı. Toplam Destek 808 Milyon Lirayı Aştı 2018’den bu yana yapılan tarımsal destek ve sulama yatırımlarıyla toplam 808,4 milyon lira destek sağlandı. Başkan Altay, "Üreticilerimizin yükünü hafifletmek ve kırsal kalkınmayı desteklemek önceliğimizdir. Tarım ve hayvancılığı her zaman destekleyeceğiz" dedi.

Çiftçilere Uyarı: Haber

Çiftçilere Uyarı: "ÇKS Başvurularını Unutmayın"

ADANA (İHA) - Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının sona ereceği 31 Aralık 2024 tarihini hatırlatarak çiftçilerin kayıt işlemlerini zamanında tamamlamalarını istedi. Doğan, "ÇKS, yalnızca tarımsal desteklerden yararlanmanın bir yolu değil, aynı zamanda çiftçilerin haklarını güvence altına alan hayati bir sistem" hatırlatmasında bulundu. TARIMSAL DESTEKLER İÇİN ÇKS ŞART ÇKS kaydı sayesinde çiftçiler mazot, gübre, tohum gibi teşviklere ve düşük faizli kredilere erişim sağlayabiliyor. Ayrıca, doğal afetlere karşı koruma sunan TARSİM sigorta sisteminden faydalanmak için de kayıt gerekliliği vurgulandı. Doğan, kayıt olmayan çiftçilerin bu imkanlardan mahrum kalabileceğine dikkat çekerek çiftçileri uyardı. BAŞVURU SÜRECİ İÇİN REHBERLİK Çiftçilerin başvurularını ziraat odalarına yapmalarını öneren Doğan, odaların tüm kayıt sürecinde destek sağladığını belirtti. "Evrak hazırlığından başvuru işlemlerine kadar her aşamada rehberlik ediyoruz. Bu da işlemlerin daha hızlı ve eksiksiz tamamlanmasını sağlıyor" ifadelerini kullandı. GEREKLİ BELGELER NELERDİR? ÇKS kaydı için çiftçilerin şu belgeleri hazırlamaları gerekiyor: Kimlik Fotokopisi Tarım arazilerine ait tapu veya kira kontratı Çiftçilik belgesi (ziraat odasından temin edilebilir) Üretim bilgileri ve tarla detayları EKSTRA HİZMET GÜNLERİ Yoğunluğun azaltılması amacıyla Yüreğir Ziraat Odası, 28-29 Aralık tarihlerinde de çiftçilere hizmet verecek. Başkan Doğan, "Desteklerden faydalanmak için kayıt işlemlerinizi zamanında tamamlayın" diyerek başvuru sürecinin önemine vurgu yaptı.

Başkan Güler: Haber

Başkan Güler: "Yeşil Devrimle Tarımda Yeni Bir Dönem Başlatıyoruz"

ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda bir devrim yapıyoruz, bu devrimin adı yeşil devrimdir. Yeşil ekonomi ile ülkemiz ve şehrimizi daha da ileriye gitmiş olacak" dedi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimde çeşitliliği artırmak ve üreticilere ek gelir sağlayacak faaliyetleri desteklemek için DOKAP ve Ordu İl Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle 25 ton 5’li karma yem, 3 ton ryegrass tohumu, 7 bin 500 adet mavi yemiş fidanı ve 25 bin metre damla sulama borusu desteği sağladı. "YEŞİL EKONOMİ SAYESİNDE DOĞDUĞU YERDE DOYAN İNSANLAR OLACAĞIZ" Başkan Güler, yeşil devrimle insanların doğdukları yerlerde doyacaklarını belirterek, Ordu’nun büyük bir araziye sahip olduğunu ve son yıllarda tarımsal kalkınma ile gurbetten dönüşlerin arttığını vurguladı. "Bu yeşil ekonomi sayesinde doğduğu yerde doyan insanlar olacağız. Ordu bakıldığında çok nüfus veren bir şehir. İstanbul’da Ordulular 3. sırada yer alırlar. Ordu aslında arazi bakımında İstanbul’dan daha da büyük. Artık yanık gurbet türkülerini söylemeye gerek yok. Şehrimizin arazileri bizlere yeter. Son yıllarda yapılan tarımsal kalkınma ve üretimle gurbetten dönüşler arttı ve insanlar artık memleketlerine geri gelmeye başladılar" dedi. TARIM ÜRETİCİLERİNE ALIM GARANTİSİ Tarımsal üretimi her zaman teşvik ettiklerini belirten Başkan Güler, üreticilere alım garantisi sunduklarını ifade etti. "Biz, dün olduğu gibi bugün de üretenin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Siz yeter ki üretin, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak biz alım garantisi veriyoruz. Dolayısıyla ürettiğiniz bir malın dışarıda kalma ihtimali yok. Siz yeter ki gayret gösterin ve üretim yapın" diyerek, belediye olarak her zaman üreticilerin yanında olacaklarını söyledi. KAPANMA NOKTASINDAKİ TAVUK İŞLETMECİLİĞİNDE BAŞARI Yakın dönemde tavuk işletmeciliğiyle ilgili büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Güler, yıllık 45 milyon adet yumurta üretimi sağladıklarını ve bu üretimle birlikte binlerce insanın aş ve iş sahibi olduğunu söyledi. Ayrıca, ürettikleri yumurtaların Türkiye’nin en büyük zincir mağazalarında satıldığını belirterek, üretimin karşılığını almanın önemine değindi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.