TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Toprak Mahsulleri Ofisi

AGRONEWS - Toprak Mahsulleri Ofisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Toprak Mahsulleri Ofisi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TMO kayısıda taban fiyatı açıkladı Haber

TMO kayısıda taban fiyatı açıkladı

3 Eylül’de başlayacak alım için TMO kükürtlenmiş kayısıda 150 TL, kükürtlenmemişte ise 155 TL olarak en yüksek fiyatları açıkladı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden yapılan açıklamada, ülkenin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan kuru kayısıda üretici lehine politikalarla piyasalardaki istikrarı sağlamak, üreticilerin sağlıklı depo ihtiyacını gidermek ve ihracat değerini korumak amacıyla kuru kayısı alımı yapmasının kararlaştırıldığı belirtildi. TMO kuru kayısı alım fiyatlarının kalitesine göre kilogram başına belirlerken alım işlemlerinin Toprak Mahsulleri Ofisi iştiraki olan TMO-TOBB Lisanslı Depoculuk AŞ lisanslı deposu üzerinden Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) yoluyla 3 Eylül 2024’ten itibaren yapılacağı açıklandı. Sadıkoğlu: “Girişimlerimiz olumlu sonuç verdi, TMO taban fiyat açıkladı” Alınan karar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a teşekkür eden Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Depremden büyük yaralar almış şehrimizin ana gelir kaynağı olan kayısıda üretici, esnaf ve ihracatçı üçlüsünün korunması için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) taban fiyat açıklaması ve ürün alımı yapacak olması şehrimiz adına sevindirici bir gelişmedir. Uzun zamandır yapmış olduğumuz girişimin olumlu sonuçlanmış olmasından dolayı şehrimiz adına Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı ve TMO Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TMO’da hububat alımları aralıksız devam ediyor Haber

TMO’da hububat alımları aralıksız devam ediyor

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) hububat alımlarına devam ediyor. 8 Ağustos Perşembe günü başlayan hububat alımları sonrası, TMO Bayburt Geçici Alım Merkezi’nde hareketlilik yaşanıyor. Arpa ve buğdaylarını römorklarla TMO Bayburt Geçici Alım Merkezi’ne getiren çiftçilerin hububatları belli kontrollerden geçirildikten sonra depolara sevk ediliyor. Şu ana kadar 2 bin 500 tondan fazla ürün aldıklarını belirten ekip sorumlusu, çiftçinin elindeki son ürüne kadar alımların devam edeceğini belirtti. Alım bareminden geçmeyen, şartları sağlayamayan ürünleri bir tek alamadıklarını, genellikle getirilen hububatları aldıklarını söyleyen ekip şefi, "Alım baremimiz var. Baremden geçmeyen, barem dışında kalan ürünleri bir tek almıyoruz. Onun dışında gelen bütün ürünleri alıyoruz. Çok nadiren alım şartlarını sağlayamayan ürünleri almadığımız oldu. Onlar da şartları sağlamadıkları için geri gönderildi, çiftçiler geri döndüler. Sabah 07.00 sularında mesaiye başlıyoruz. Akşam mesai bitiş saatimiz yok, son randevulu çiftçimiz geldikten sonra ürününü alıp öyle gidiyoruz" diyerek konuştu. Günlük ortalama 80-90 çiftçi ürün getiriyor TMO Bayburt Geçici Alım Merkezi’ne günlük ortalama 80-90 çiftçi hububatlarını teslim etmek üzere geliyor. Bu sayının 80-90 kişiyle sınırlı kalmadığını aktaran ekip şefi, "Bir çiftçinin 7 traktör, 11 römork ürün getirdiği de oluyor. Bu sayı 80-90 çiftçiyle sınırlı değil. Bir vatandaşa 4-5 fiş, 6-7 fiş kesip, işlem yapıyoruz. Arpanın ton fiyatı 7 bin 250, 7 bin 300 lirasında, 750 lira destek primi var. Buğdayın ton fiyatı ise 8 bin ila 8 bin 700 arasında. Buğdayın da bin 750 lira teşvik ödemesi var" ifadelerini kullandı.

İnönü’de TMO alımları başladı Haber

İnönü’de TMO alımları başladı

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve kantar alanını ziyaret etti. Başkan Hamamcı, ilçenin tarım sektörüne verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Belediye katkılarıyla ilçede alım yapmaya başlayan TMO ve kantar alanını ziyaret eden Başkan Serhat Hamamcı, çiftçilerle yakından ilgilendi ve onlarla sohbet etti. Çiftçilere bol ve bereketli bir sezon dileklerinde bulunan Başkan Hamamcı, TMO’nun ilçede alıma başlamasının önemini vurguladı. İnönü Belediye Başkanı Hamamcı, kantarın şantiye alanına taşınması ve şantiye depolarından birinin buğday indirme sahası olarak kullanılması sayesinde alımların hızla devam etmesi için gerekli ekipmanların seferber edilmesini sağladı. Bu sayede kepçe ve kamyonların etkin bir şekilde kullanılması ile alımların aksamadan yürütülmesi hedeflenirken, ilçedeki çiftçiler TMO’nun alım sürecinin hızlanmasına katkı sağlayan Başkan Hamamcı’ya teşekkürlerini iletti. "Bölgemizdeki tüm çiftçilerimizin yanındayız" Başkan Hamamcı, İnönü Belediyesi’nin her zaman çiftçilerin yanında olduğunu belirterek, "Bölgemizdeki tüm çiftçilerimizin yanındayız. Onların emeği ve alın teri çok değerli. Belediye olarak her zaman onların destekçisi olunacak" dedi. Başkan Serhat Hamamcı’nın bu ziyaret ve destekleri, ilçede tarımın gelişmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Çiftçiler, TMO’nun alımları ve Belediye’nin desteği ile bu yıl da verimli bir sezon geçirmeyi umut ediyor.

TMO, Yenişehir’den 3 bin 500 ton hububat aldı Haber

TMO, Yenişehir’den 3 bin 500 ton hububat aldı

En az 15 gün daha alımlar devam edecek. Toprak Mahsulleri Ofisi, Yenişehir’de Haziran ayının son haftasında hububat alımına başladı. Yenişehir Belediyesi’nin Biber Pazarı’na kurmuş olduğu sistem sayesinde çiftçiler ürünlerini hızlı bir şekilde TMO’ya teslim edebiliyor. Bu sayede zaman kaybı yaşamayan çiftçiler, daha fazla ürün taşıma şansı da elde edebiliyor. Ayrıca, Yenişehir Belediyesi’nin oluşturduğu dinlenme alanında da çiftçiler, soğuk su ve limonatalarını yudumlayabiliyorlar. ‘Sistem sorunsuz işliyor’ Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Biber Pazarı’nda TMO’nun hububat alım yerini ziyaret etti. Burada Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileriyle görüşen Başkan Ercan Özel, kurulan sistemin sorunsuz bir şekilde işlediğine bir kez daha şahitlik ettiklerini söyledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Özel, “Geçen yıllarda üreticilerimizin çok büyük sıkıntıları vardı. Çiftçilerimiz buğdaylarını teslim ederken çok zorlanıyorlar, çok fazla zaman kaybediyorlardı. Gün boyu sıcağın alnında beklemek zorunda kalıyorlardı. Üreticilerimizle bir araya gelerek şikayetlerini dinledik. Çözüm ürettik ve sistemi değiştirdik. Kurduğumuz sistem sayesinde çiftçilerimiz ürünlerini hızlı bir şekilde boşaltabiliyor ve yeniden mahsulünü getirebiliyor. TMO, şimdiye kadar 3 bin 500 ton hububat alımı yaptı. En az 15 gün daha alımlar devam edecek” açıklamasında bulundu.

“TMO, kayısıda taban fiyat belirleyerek ürün alımı yapmalı” Haber

“TMO, kayısıda taban fiyat belirleyerek ürün alımı yapmalı”

Kayısının enflasyon karşısında ezilmemesi ve maliyetinin altında satılmaması için Toprak Mahsulleri Ofisi’ne çağrıda bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “En son 2020 yılında ilk ve son kez kayısı alımı yapan TMO’nun, depremden büyük zarar gören şehrimize destek olarak kayısı alımı yapmasını ve üreticimizi destekleyecek bir taban fiyat açıklamasını bekliyoruz” dedi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kentin ana gelir kaynağı olan kayısıda üretici, esnaf ve ihracatçı üçlüsünün korunması için Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) çağrıda bulundu. Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ülkemizin AB Coğrafi işaret tescilli sayılı ürünlerinden olan Malatya kayısısında hasat dönemindeyiz. Kayısımızın uzun ve meşakkatli üretim sürecinde emeği geçen üreticilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kayısıda en büyük temennimiz kuşkusuz şehrimiz ekonomisine daha fazla katma değer sağlamasıdır. Bu anlamda fiyat istikrarı sağlanması çok önemli. Bu yılki tahmini kuru kayısı rekoltesi 107 bin 517 ton olarak açıklandı. Meclis ve komite üyelerimizden aldığımız bilgiye göre, bu yılki kayısının açıklanan rekolteden daha fazla olduğu yönünde. Önceki sezondan kalan kayısıları da göz önünde bulundurduğumuzda arzın oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Arz talep dengesinin sağlanması ve kayısımızın hak ettiği değerde alıcı bulması için fiyat istikrarsızlığının önüne geçilmesi gerekiyor. Depremden büyük yaralar almış şehrimizin ana gelir kaynağı olan kayısıda üretici, esnaf ve ihracatçı üçlüsünün korunması için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) taban fiyat açıklamasını ve ürün alımı yapmasını bekliyoruz” dedi. TMO’nun 2021 yılında ilk ve son kez taban fiyat belirleyerek kayısı alımı yaptığını hatırlatan Başkan Sadıkoğlu, “Son 1 yılda mazot, gübre, enerji ve diğer kalemlerde yaşanan yüksek fiyat artışları girdi maliyetini yaklaşık yüzde 300 oranında artırdı. Bugünlerde fiyatlamada düşüş eğilimi olan kayısıda taban fiyatı belirlenmemesi üreticimizin enflasyon karşısında ezilmesine, ürününü maliyetinin altında satmasına neden olacaktır. Üreticimizle birlikte bağlantılı şekilde esnafımızın ve ihracatçı firmalarımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi adına TMO’nun ivedilikle taban fiyat açıklamasını bekliyoruz. En son 2020 yılında ilk ve son kez kayısı alımı yapan TMO’nun, depremden büyük zarar gören şehrimize destek olarak ürün alımı yapmasını ve üreticimizi destekleyecek bir taban fiyat açıklaması büyük önem taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın ve TMO Genel Müdürümüzün şehrimiz adına elzem olan bu hususa kayıtsız kalmayacağına, konunun kalıcı ve kesin bir çözüme kavuşacağına inanıyoruz” diye konuştu.

TMO buğday ve arpa alımına başladı Haber

TMO buğday ve arpa alımına başladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, çiftçilere bereketli kazançlar dilerken, “Geçen yıllarda yaşanan sorunların yaşanmaması adına tüm önemlerimizi aldık. Ayrıca çiftçilerimizin ürünlerini daha hızlı teslim edebilmesi adına da yeni boşaltım noktaları oluşturduk” dedi. Yenişehir’de Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alımına başladı. Yenişehir’de buğday hasadının başlamasıyla birlikte, çiftçiler ürettikleri ürünleri Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) vermeye başladı. Geçen yıl yaşanan sorunların tekrarlanmaması için Yenişehir Belediyesi gerekli önlemleri aldı. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ürünlerini teslim edecek çiftçiler için hazırlık yapan Yenişehir Belediyesi, Biber Pazarı’nda teslim ve depolama noktası oluşturdu. Çiftçilerin işlemleri sürerken beklemeleri içinde çadır kuran Yenişehir Belediyesi ekipleri ayrıca soğuk su, limonata gibi içecek ikramlarında da bulunuyor. ‘Sorunlar tekrar yaşanmayacak’ Sabah saatlerinde ürününü teslim etmek için Biber Pazarı’na giderek çiftçiyi ziyaret eden Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, çiftçiye kazançlarının bereketli olmasını diledi. Önceki yıllarda yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması için bir dizi önlem aldıklarını ifade eden Başkan Özel, “Yenişehirli çiftçimizin geçen yıl yaşadığı sorunları tekrar yaşamasını istemedik. Bu nedenle Biber Pazarı’nda bir teslim noktası oluşturduk. Çiftçilerimiz, belediyemizin kantarlarında ürünlerini tarttıktan sonra hemen yine aynı bölgede olan toplama noktasına hızlıca boşaltarak işlerine geri dönebilecek. Daha önce saatler süren bu işlem artık hızlı bir şekilde tamamlanmış olacak” dedi. ‘İlçemize silo kazandırmak istiyoruz’ Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Yenişehirli çiftçiden ilerleyen yıllarda daha fazla ürün satın alabilmesi için planlama çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Ercan Özel, “TMO yönetimiyle görüşmelerimizi sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Buğday, arpa gibi ürünlerin daha fazla alım yapılabilmesi ve daha uzun süre saklanabilmesi adına ilçeye bir silo kazandırmak istiyoruz. İlçemize yapılacak olan silo için belediye olarak elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Çiftçiler TMO’nun hububat alımı hakkında bilgilendirildi Haber

Çiftçiler TMO’nun hububat alımı hakkında bilgilendirildi

Muş’un Bulanık ilçesindeki çiftçiler, bakanlığın verdiği hububat alım fiyatları ile Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) alım ve randevu sistemi hakkında bilgilendirildi. Bulanık Ziraat Odasında düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Bulanık Ziraat Odası Başkanı Nevzat Taşdemir, Bulanık’ta TMO tarafından hububat alımı ve ofis randevuları hakkında çiftçileri bilgilendirmek amacıyla toplantı yaptıklarını belirtti. Muş TMO Müdür Yardımcısı Mehmet Göngür ise randevulu alımı hasatla birlikte yapmayı planladıklarını belirterek, “Bu yıl ekinleriniz çok güzel görünüyor. İnşallah geçen yıldan daha fazla verim alırız. Ofis olarak çiftçilerimizin hububatını nasıl alırız diye programlar yapıyoruz. Ziraat odası ve ilçe tarım müdürlükleri vasıtasıyla sizleri bilgilendireceğiz. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan üreticilerimiz başvurabilirler. En az 5 ton ve en fazla 50 ton günlük alabiliyoruz. Maksimum 150 ton olacak. Bu yıl ofis olarak ihracatı açtık, ithalatı kapattık. Ürünlerinizi aldıktan 45 gün içerisinde ödeme yapılacak. Bu alım seyrimize göre de değişebilir. Erkende ödeme yapılabilir. Dampersiz araç kabul etmeyeceğiz. Bulanık ilçesinde üç yerde alım yapmayı planlıyoruz. Randevu sistemi dışında alım yapmayacağız. Bir kişi 50 ton randevu almışsa 150 ton veremez. Elli tonu çiftçimiz teslim edecek. Tekrar randevu sisteminde randevu alacaktır. Biz buğdayı alırken protein değerlerine bakıyoruz. Ona göre sınıflandırma yapılıyor. Bu yıl ki alımlarda daha dikkatli olacağız. Çiftçilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Bakanlığımız, hububat alım fiyatları ve fark ödemesi desteğinin belirlediğini duyurdu. Ürünlerinizi perten cihazı ile alacağız. Ürünlerinizin kalitesine göre fiyat biçeceğiz” diye konuştu. Çiftçilerin sorularının da yanıtlandığı toplantıya Bulanık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Harun Korkmaz da katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.