TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Uzman Eller Projesi

AGRONEWS - Uzman Eller Projesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uzman Eller Projesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Uzman Eller Projesi ile genç yaşta kendi işini kurdu Haber

Uzman Eller Projesi ile genç yaşta kendi işini kurdu

Niğde’de "Uzman Eller" projesiyle hayallerini gerçekleştiren 21 yaşındaki Çiğdem Eke, proje kapsamında verilen destekle 50 küçükbaş hayvan alarak besicilik yapmaya başladı. Bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri faaliyetlerinin desteklenmesi, üretim ve verimin artırılması, bu işin eğitimli kişiler tarafından yapılmasının teşvik edilmesi amacıyla uygulanan Uzman Eller Projesi, kendi işletmesini kurmak isteyen gençlere umut oluyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan "Uzman Eller" projesi kapsamında projesi desteklenen Laborant ve Veteriner Sağlık mezunu Çiğdem Eke, 50 küçükbaş hayvanla başladığı besiciliği geliştirerek 1 yılda sayıyı 102’ye çıkardı. Niğde’nin Değirmenli beldesinde işletmesini kuran Çiğdem Eke, köy hayatının ve hayvancılığın bitmemesi için gençlerin bu işleri benimsemesi gerektiğini söyledi. Sağladığı kazançla aile ekonomisine katkı sağlayan genç üretici Çiğdem Eke yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Laborant ve Veteriner Sağlık mezunuyum. 2022 yılında mezun olduktan sonra kendi alanımla ilgili çeşitli işlerde çalıştım ama sonra kendi işim olsun dedim. Uzman Eller Projesini sosyal medyada gördüm, araştırma yaptım ve başvurdum. Gerekli şartları yerine getirirsek başvurumuzun kabul edileceği söylendi ve geçen sene Ağustos ayında 50 koyun ve 2 koçla başladık bu sene 102 tane hayvanım oldu. İyi bir gelişme gösterdi." Yaptığı işi ve hayvanları sevdiğini ve kendi işinin patronu olduğunu söyleyen Eke gençlere tavsiyelerde de bulundu. Eke, "Bu işi zaten seviyordum, hayvanları seviyordum. Benim gibi okuyanların hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlamalarını istiyorum çünkü biz gençler bu işleri ele almazsak hayvancılık kaybolup gidecek zaman içinde ben bunu istemiyorum. Bizlere atalarımızın yadigar ettiği bu ülkede sonuna kadar görevlerimizi layığıyla yerine getirmek istiyorum. Bu projeyi hayata geçirmemde katkısı olan, Tarım İl Müdürlüğü personellerine çok teşekkür ederim. Kendi işimi kurma fırsatını bana verdiler ve çok farklı bir hayatım oldu. Kendi işimi yaparak daha da mutlu oluyorum" diye konuştu.

Uzman Eller Projesi ile gençler tarıma yöneliyor Haber

Uzman Eller Projesi ile gençler tarıma yöneliyor

Proje hem üniversiteden mezun gençlere istihdam sağlıyor hem de tarımsal üretimde verimlilik ve kalitenin arttırılmasına yardımcı oluyor” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılında başlatılan ve ilk olarak 4 pilot ilde uygulanan proje ile sürdürülebilir kırsal kalkınma hedeflerine ulaşmak hedefleniyor. Proje ile üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerinden mezun olan tarım, ormancılık, gıda, hayvancılık konularında eğitim alan mezunların yanı sıra tarım meslek liselerinden mezun olan gençler de kırsalda istihdam ediliyor. Tarımsal üretimin, verimliliğin ve kalitenin arttırılması amacıyla uygulanan proje hem üniversiteden mezun gençlere istihdam sağlıyor, hem de tarımsal üretimde verimlilik ve kalitenin arttırılmasına yardımcı oluyor. “Ordu’da 2 milyon 700 bin TL destek sağlandı “ Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, projenin 2020 yılında 4 üretici tarafından uygulandığını ve sonrasında sayının arttığını söyledi. 2023 yılında 11 üreticiye toplamda 2 milyon 700 bin TL destek sağlandığını aktaran Yılmaz, “2023 yılında aldığımız başvuruların içerisinde 16 tane projenin şartları uygundu. Bakanlığımız bu projelerin tamamını uyguladı. 16 proje başvurusunun içerisinde 13 tanesi ile sözleşme imzaladık. Bu 13 kardeşimizden 11 tanesi projede belirtmiş olduğu konuya uygun olarak faaliyetlerini tamamladı ve hayata geçirdi. Bakanlığımız tarafından da bu projelere toplamda 2 milyon 700 bin TL destek ödemesi sağlandı” diye konuştu. “Projeden destek alanlar faaliyetlerine başladı” İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, destek alan 11 projeden 9’unun hayvancılık, 2’sinin ise bitkisel üretim üzerine olduğunu belirterek, “İlimizde arıcılık önemli, bu noktada gelen başvuruların birçoğu arıcılık üzerine yapılmıştı, burada 5 tane üreticimize destek verdik. Onun dışında süt sığırcılığı konusunda müracaat edenler oldu ve 4 kişiye destek verdik. 2 arkadaşımıza da bitkisel üretim konusunda destek aldı. Toplamda 11 üreticimiz 2023 yılında bizden destek almış oldu. Bu projeler faaliyete de geçmiş durumda” ifadelerine yer verdi. “Hayalimi gerçekleştiriyorum” Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında hibe desteği alarak Ünye ilçesinde 500 metrekare serada topraksız tarım yapan Ziraat Teknikeri Gülçin Tonkal, “Bu proje benim hayalimdi ve başvurum kabul oldu. Şuan burada 500 metrekarelik topraksız tarım serası kurdum, içerisinde yaklaşık 4 bin 800 kök ürün üretmekteyim. Şuanda marul ve maydanoz ağırlıklı üretim yapıyorum. Ziraat teknikeri olarak hayalimi gerçekleştirdiğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ardahan’da uzman üreticilere 3,5 milyon lira hibe Haber

Ardahan’da uzman üreticilere 3,5 milyon lira hibe

Ardahanlı 14 uzman üreticiye, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" kapsamında yaklaşık 3,5 milyon lira hibe desteği verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma alanındaki ’Uzman Eller Projeleri’ kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 1200 adet projeye toplamda 300 milyon TL hibe sağladı. Ardahan’da ise, ’Uzman Eller Projesi’ kapsamında 14 üreticiye yaklaşık 3,5 milyon lira hibe desteği verildi. Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, proje kapsamında kırsalda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında yaklaşık 3,5 milyon hibe desteği verildiğini söyledi. Hibe projelerinin üretim için çok önemli olduğunu belirten Cineviz, şunları söyledi: "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında Ardahanlı 14 uzman üreticimizi destekledik. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda eğitim alan üreticilerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. İl proje yürütme birimimizce kontrolleri yapılan ve projesini eksiksiz tamamlayan 14 uzman üreticimiz ödemelerini almaya hak kazandı. 14 proje sahibine toplam 3 milyon 454 bin 625 lira tutarındaki hibe desteği Bakanlığımız tarafından ödendi. İlimize ve üreticilerimize bu maddi destek hayırlı olsun." Üretimi ve üreteni desteklediklerini söyleyen Cineviz, "Bizler üreticimize destek vermeyi sürdüreceğiz. Alanında eğitim almış uzmanlarımızın Türkiye Yüzyılı’nda üretime büyük katkılarının olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda, desteklerle Kafkas arısının üretimini bölgede geliştirilmesini, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık üretim sahalarımızın üretim kapasitelerini artırmış olacağız" dedi.

Yüksekovalı kadınlar tarım projeleriyle köylere hayat verecek Haber

Yüksekovalı kadınlar tarım projeleriyle köylere hayat verecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı ‘‘Uzman Eller Projesi’’ çerçevesinde 66 Yüksekovalı çiftçi kadına hibe desteği sağlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye genelinde kadına yönelik tarımsal üzerindeki projeleri devam ederken, Yüksekovalı kadınlar bir bir projelerden yararlanmaya başladı. S.S. Demetet Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyünde ‘’Uzman Eller projesi’’ çerçevesinde program düzenlendi. Bakanlığın başladığı ‘’Uzman Eller projesi’’ çerçevesinde hak kazanan 66 çiftçiye kadına Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün bünyesinde 250’şer bin lira hibe desteği verildi. ‘’Kadınlarımızın eliyle köylerdeki toprak hayat bulacak’’ Yüksekova’da tarımı üs seviyeye çıkarttıklarını belirten Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, ‘’Bakanlığımızın tarım projeleri Yüksekova’mızda en güzel alanlarda hizmete giriliyor. Bugünde 66 kadın çiftçimize ‘’Uzman Eller projesi’’ çerçevesinde hibe desteğini sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah kadınlarımızın eliyle köylerimiz hayat bulacak’’ dedi. ‘’Kadınlar üretiyor, Yüksekova kazanıyor’’ S.S. Demetet Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatif Başkanı Bahar Sağkol, ‘’Bizler ilk günden beri Yüksekova’da tarıma yönelik çok sayıda projeler üretip çiftçimize kazançlar elde ettik. Bugün büyük bir gurur yaşadık. Burada 66 kadın çiftçimize hibe desteği sağlandı. Artık her kadınımız köyünde tarım yön verecek. Desteklerini sağlayan Başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz. Kadınlar üretiyor, Yüksekova kazanıyor’’ İfadelerini kullandı. ‘’Üreten bir Yüksekova için çalışıyoruz’’ Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ‘’Yüksekova tarım yönünde artık çağ atlayacak. Çünkü bizler yaşanabilir bir Yüksekova için ilçenin tüm topraklarını tarımla buluşturduk. Bundan sonrada aynı gayretle devam edeceğiz. Güzel tarafı ise kadınlarımızın eliyle topraklar hayat bulacak. Bugünde 66 kadın çiftçimiz hibelerini aldı. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bunda sonrada aynı hizmetler devam edecek. Bu güzel hizmetlerden dolayı katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu. Düzenleyen programa, Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen, Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Yüksekova İlçe Sosyal Hizmet Müdürü İsmail Aslan, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, S.S. Demetet Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatif Başkanı Bahar Sağkol ve kadın çiftçiler katıldı.

Gökkuşağı renkleriyle bal üretimi Haber

Gökkuşağı renkleriyle bal üretimi

Proje sahibi Sepici, amacının burada arıları çoğaltmak olduğunu belirterek, ilk yılında 200 arı kovanıyla yaklaşık 500 kilo bal üretimi gerçekleştirdiğini söyledi. Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde, 2022 yılında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi başlatıldı. Biga ilçesine bağlı Eskibalıklı köyünde Veteriner Hekim Hasan Sepici, Arı Yetiştiriciliği ve Arı Ürünler Üretimi Projesinden hibe olarak satın aldığı kovanları gökkuşağı renklerini temsilen rengarenk boyayarak, ‘Renkli Kovan Balları’ adı altında projesini hayata geçirdi. Sepici, çocukların arı korkusunu yenmek, arı yetiştiriciliğini sevdirmek için hazırladığı projede, Renkli kovanları ile Eskibalıklı köyünde yoğun ilgiyle karşılanıyor. Proje sahibi Hasan Sepici’ye kovanların boyanmasından arıcılık faaliyetlerine kadar eşi Burcu Sepici ve oğulları Vedat Sepici ve Fırat Sepici yardım ediyor. 50 kovan ile bal üretimine bağlayan Hasan Sepici, bu sayıyı 200’e çıkardı. Bölgede organik kaliteli bal üretimi hedefleyen Sepici, bu yıl 500 kilo bal üretimi gerçekleştirdi. Veteriner Hekim Hasan Sepici, Tarım Bakanlığının tarım ve hayvancılık konularında diploması olan eğitim ve öğretim görenlerin özellikle kendi işini yapmak için kırsalda istihdam edilmesine yönelik bir Uzman Eller projesini başlattığını belirterek, “İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bu konuda bizlere bilgilendirmede bulundu. Projenin detaylarını anlattı. Bizde arıcılık projesini detaylı bir şekilde projelendirdik. Hayalimizdeki düşünceleri maddeler halinde yazarak çalışmalara başladık. Gerekli evrak ve dosyalarımızı sunduk. Haziran ayı itibariyle projemiz kabul edildiğinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile birlikte sözleşmemizi imzaladık. Biga Bal Üreticilileri Birliği Başkanımız bize destek verdi. Kovanlarımızı aldık. Bölgeye adapte kaliteli arı kovalarımız, bal sağımı hasadı döneminde de kullanılacak alet ekipmanlarımızın siparişleri ile projemizin gerekliliklerini yerine getirdik. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü yetkililerimiz ile gerekli kontrolleri yaptıktan sonra faaliyetlerimize başlamış olduk. İnşallah kırsalda okumuş ve bu konuda eğitim almış personeller olarak hem kaliteli üretim, hem de etrafımıza örnek olmak amacı ile yan üretim kolları ile birlikte bu işten nasıl para kazanılacağını, ne kadar düzeyde para kazanılacağını, göstermiş olup sosyal sorumluluk konusunda üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışacağız. Projemizin kapasitesi 50 kovan üzerine hazırlanmıştır. Makine ve ekipmanımız da onlara göre dizayn edilmiştir. İlk etapta kontrollü arıcılık yaparak iyi arıcılık uygulamaları ile birlikte başlayıp bir sonraki senede arılarımızla bölgemizde organik bal üretimi üzerine çiftçilerimize ve arıcılarımıza örnek olmayı düşünüyoruz. Yıllardır Gökçeada ve Bozcaada gibi adalarımızda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından desteklenen projelerin yöneticiliğini yaptık. Bilgi ve birikimimiz var. İnşallah bu bilgi birikimimizi de etrafımızdaki arıcılar ile paylaşıp Biga’da da organik bal üretiminin gerçekleştirilmesine katkı sunacağız" dedi. Biga Bal Üreticileri Birliği Başkanı Ali Kurt ise, 165 kişiye ulaşan birlik üyelerine bir kişinin daha katılımından duyduğunu mutluluğunu ifade ederek, “Birliğimizin yıllık doğal bal üretim kapasitesi 100 tonunun üzerinde. Bahar balı, karaçalı balı, ıhlamur balı, kestane balı, püren balı, meşe balı, ay çiçek balı gibi her yörenin ayrı florası var. Hasan Sepici ve oğulları inşallah kaliteli üretim yaparak ekonomiye katkıda bulunurlar" diye konuştu.

Uzman Eller Projesi çiftçisine hayvanları teslim edildi Haber

Uzman Eller Projesi çiftçisine hayvanları teslim edildi

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen "Uzman Eller Projesi" kapsamında projesi onaylanan girişimcilere hayvanları teslim edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Uzman Eller Projesi" ile kırsal alanda yaşayan ve yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvak, ormancıncılılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olan genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak, bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alanda tarımsal üretim yapan işletmelere örnek, kendi işini yapabilen ve istihdam imkânı ortaya koyabilen sürdürülebilir gelir getirici yatırımlar kazandırmak amacıyla yürütülen projede hibe tutarı 250 bin TL’ye çıkarıldı. Proje kapsamında söz konusu bölüm mezunu ve projesi hibe almaya hak kazanan Eskişehirli 18 yatırımcı ile sözleşme imzalandı. Bahse konu proje ile, Odunpazarı ilçesi Harmandalı Mahallesi’nden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Gıda Teknolojisi bölümünden mezun yatırımcı 48 merinos koyun ve 2 koç, Beylikova İlçesi, Yalınlı Mahallesi’nden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı bölümünden mezun çiftçisi 3 adet simental ırkı gebe düvelerini teslim aldı. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerinin yerinde kontrolleri yapılarak yetiştiricilik konusunda bilgilendirmeler yapıldı ve hibe ödemesi için gerekli çalışmalar tamamlandı. Projelerde gerekli şartları tamamlayan yatırımcıların yerinde kontrolleri yapılarak hibe ödemeleri gerçekleştirilecek.

Bakanlık kırsal kalkınmaya 1,2 milyar lira hibe sağlayacak Haber

Bakanlık kırsal kalkınmaya 1,2 milyar lira hibe sağlayacak

Yumaklı, sosyal medya hesabından, kırsal kalkınma desteklerine ilişkin paylaşımda bulundu. Hibe tutarına ilişkin bilgi veren Yumaklı, "Kırsalı kalkındıracak projelere 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği sağlayacağız. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında projeleri uygun bulunan ve hibe almaya hak kazanan üreticilerimize hayırlı olsun. Türkiye Yüzyılı, üretimin ve üreticinin yüzyılı olacak." değerlendirmesini yaptı. Afet bölgesinde 83 projeye 222 milyon lira hibe Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi, Modern Basınçlı Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi ve Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi'ne yönelik başvurular sonuçlandı. Başvuruları uygun bulunan yatırımcılara verilecek hibe 1 milyar 222 milyon lirayı bulacak. "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" kapsamında 2006 yılından bu yana yatırımcılara yüzde 50 hibe sağlanıyor. Destekle kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, geriye dönük izlenebilirliğin sağlanması hedefleniyor. 2022-2023 dönemi için 70 ili kapsayan başvuru sonuçları 18 Nisan'da açıklanmış, depremden zarar gören 11 ili kapsayan başvuruların süresi ise 8 Mayıs'a uzatılmıştı. Destek programına başvuru süresi uzatılan afet bölgesindeki 11 ildeki değerlendirmeler sonuçlandı. Bu kapsamda 11 ildeki yatırımcılara ait 83 proje için 222 milyon lira hibe desteği sağlanacak. "Modern Basınçlı Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi" kapsamında ise Bakanlıkça yüzde 50 hibe sağlanıyor. Destek programının 2023 yılı için 81 ili kapsayan başvuruları 25 Haziran'da sonuçlandı. Bu kapsamda 7 bin 410 proje için başvuru sahipleri 750 milyon lira hibe almaya hak kazandı. Hibe desteği sağlanan projelerin tamamlanmasıyla 985 bin dekar alan modern basınçlı bireysel sulama sistemine kavuşacak. Uzman Eller Projesi kapsamında 250 milyon lira hibe Bakanlık, "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" kapsamında da kırsalın ayağa kaldırılması amacıyla hibe desteği sağlıyor. Hibeden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun genç girişimciler yararlanıyor. Bakanlık, başvuruları onaylanan bu girişimcilerin kırsal alan/kırsal mahallede uygulayacakları bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, coğrafi işaretli ve geleneksel ürün üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine 250 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği veriyor. Bu yıl için hibe desteği almaya hak kazanan 1200 projeye 300 milyon lira hibe desteği sağlanacağı açıklanmıştı. Bununla birlikte destek programına bütçe dahilinde 250 milyon lira ek bütçe ayrılarak 1000 projenin daha hibeden yararlandırılması kararlaştırıldı. Hibe almaya hak kazanan bu projeler de bugün açıklandı. Başvurusu uygun bulunan 1000 projeye 250 milyon lira hibe verilecek. Böylece, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi için 81 il genelinde, 2023 yılında 2 bin 200 projeye 550 milyon lira hibe sağlanmış olacak. Destek programlarına ilişkin gelişmeler Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi ile sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.