TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Üzüm Fiyatı

AGRONEWS - Üzüm Fiyatı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Üzüm Fiyatı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Deprem bölgesinde bereketli üzüm hasadı Haber

Deprem bölgesinde bereketli üzüm hasadı

Üzüm tarlada kalitesine göre 20 TL ile 30 TL arasında alıcı buluyor. Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay’da afetzede üreticiler üreterek güçlenmeye devam ediyor. Türkiye’nin en bereketli topraklarından olan Amik Ovası’nda bulunan Hassa ilçesinin ağızlarda tat bırakan meşhur üzümünde hasat başladı. Sıcak havanın dengesiz ilerlemesi nedeniyle verimin düştüğü üzümde kalite bahçe bahçe değişiklik gösteriyor. Yurdun dört bir yanına gönderilen Hassa üzümü tarlada 20 TL ile 30 TL arasında alıcı buluyor. Tarım işçisi Fatma Yılmaz, damaklarda tat bırakan Hassa üzümünün bölge halkı için önemli bir gelir kapısı olduğunu belirterek, “Bunlar Hatay’ımızın üzümleri, çeşit çeşit üzümlerimiz var. Bölgemiz üzümcülük ve zeytincilikle kalkınıyor. Üzümümüz oldukça lezzetli ve meşhur” dedi. “Markette üzüm fiyatı 80 TL ama tarlada 3’te 1 fiyatına” Hassa ilçesinde yaş meyve komisyonculuğu ve çiftçilik yapan Mehmet Kaya, üzümün tarla fiyatıyla market fiyatı arasındaki farkına dikkat çekerek, “Bu yıl üzümlerimizde verimler kısa, çiftçilerimiz emeğinin karşılığını alamıyor. Hiç kaliteli olmayan yerlerimiz var, kalitenin yüksek olduğu noktalar var. Hassa’mızın üzümü aromasıyla Türkiye’de meşhur. Gaziantep, Malatya ve diğer illerde yetiştirilen üzümlerden bizim üzümümüz daha kaliteli ve lezzetli. Tarlada fiyat 20 TL ve 30 TL arasında değişiyor. Çiftçimiz bu durumda emeğimizin karşılığını alamıyor. Markette üzüm fiyatı 80 TL ama tarlada 3’te 1 fiyatına. Bu durum bizi üzüyor” ifadelerini kullandı.

Manisa’da erkence üzümde hasat başladı Haber

Manisa’da erkence üzümde hasat başladı

Superiol cinsi üzüm bağda 35-50 TL arasında satılırken, Trakya İlkeren cinsi üzümün ise 35 TL’den satıldığı öğrenildi. Manisa’da üzüm faaliyetlerinin en yoğun olduğu yerlerin başında gelen Sarıgöl’de erkence üzüm çeşitlerinden olan Superiol ve Trakya İlkeren’de hasat zamanı başladı. İlk hasadın Mustafa Çalık isimli üreticinin 4 dönümlük Superiol cinsi üzüm bağında yapıldığı öğrenilirken, Superiol cinsi üzümün 35-50 TL arasında Trakya İlkeren üzümün ise 35 TL’den satımına başlandığı öğrenildi. Sabahın erken saatlerinde kesimlere başlanan erkence üzüm türü olan Superiol üzümü iç piyasada satılmak üzere büyük illere gönderiliyor. Sarıgöl’de mevsimin ilk erkence üzümünü satan üretici Mustafa Çalık, "Bu yıl erkence üzüm hasadına başlandı. İlçede ilk hasat bana nasip oldu. Öğrendiğimiz kadarıyla da Denizli’nin Buldan ilçesinde de hasadın başladığı yönünde bilgiler aldık. Sezonun tüm üzüm üreticilerine hayırlı olmasını dilerim." dedi. "Yaş üzümü peşin paraya satın" İlçede başta Çekirdeksiz Sultaniye olmak üzere 9 farklı tür üzüm yetiştirildiğini aktaran Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen hasadın başladığı şu günlerde geçmiş yıllarda bir çok üreticinin mağdur olmasına neden olan dolandırıcılık olaylarının tekrar yaşanmaması için yaş üzümlerin mutlak peşin paraya satılması gerektiğinin altını çizdi. Ülgen şunları söyledi: "Sarıgöl’de sezonun erkence üzüm türü olarak yetiştirilen Superiol ve Trakya İlkeren üzümlerinin kesimleri başladı. Üzüm üreticilerimize hayırlı olsun. Her yıl yaptığımız bir çağrı var yine tekrar etmekte fayda var. Yaş üzümlerinizi mutlaka peşin para ile satın. Her yıl birçok üreticimiz mağdur oluyor. Öte yandan Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında örtme işlemleri devam ediyor. Çekirdeksiz Sultaniye üzümü hasadı Ağustos ayının 15’inden başlayacak ve aralık ayı sonuna kadar devam edecek. İlçemizde 120 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirilmektedir. Sarıgöl’de ova ve Yayla bağcılığı sayesinde başta Çekirdeksiz Sultaniye üzüm olmak üzere dokuz tür sofralık üzüm yetiştirilir."

Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ Haber

Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’

Bu hafta kurulan semt pazarlarında haftanın zam şampiyonu üzüm oldu. Haftanın her günü kentin farklı bölgelerinde kurulan semt pazarlarında zam şampiyonu üzüm oldu. Geçen hafta 35 TL’ye satılan üzüm, bu hafta 40 TL’den tezgahlardaki yerini aldı. Meyvelerin sebzelere göre fiyatının yüksek olduğunu dile getiren pazarcı Öztürk Yılmaz; “Fiyatlarda meyvelerde biraz yükseklik var. Ancak meyvelerdeki fiyatlar normal. Bugün patlıcan 10 TL, kabak 15 TL, biberler 20 TL. Domates 15 TL, yerli domates var 20 TL, salatalık 10 TL’ye satılıyor. Şu anda bu fiyatlar normal. Yaz bitiyor. Ürünler bundan sonra seraya girer, fiyatlar yükselir. O nedenle şu andaki fiyatlar normal. Ancak meyve pahalı. En çok artış yapan ürünü bizim yerli üzümümüz. Onda bir artış var. Halileyle bitmek üzere depodan geliyor onlar. Geçen hafta 30-35 TL iken bu hafta 40 TL’ye satıyoruz. 5 TL’lik bir artış oldu. Ancak satın alma gücü biraz zayıf. Ekonomik durgunluk mevcut. Emeklilerdeki geçim problemi bize de yansıyor. Vatandaşlarımız pazarları tercih etsinler. Taze ve günlük ürünlerimiz var. Fiyatlarda uygun. Onları bekliyoruz” şeklinde konuştu. Pazarda meyve-sebze fiyatları şu şekilde: -Patlıcan 10 TL -Limon 10 TL -Nar 15 TL -Kabak 15 TL -Muz 30 TL -Karnabahar tane 20 TL -Biber 20 TL -Mandalina 10 TL -Patates 10 TL -Domates 15 TL -Hurma 30 -Soğan 10 TL -Yerli domates 20 TL -Yeşillik ürünleri tane 7,5 TL -Kapya Biber 20 TL -Salatalık 10 TL -Havuç 15 TL -Mor Lahana 20 TL -Yeşil Fasulye 25 TL -Çilek 50 TL -Elma 10 TL

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.