TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yatırım

AGRONEWS - Yatırım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yatırım haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Erzincan’da Basınçlı Sulamaya Yüzde 50 Hibe Desteği Haber

Erzincan’da Basınçlı Sulamaya Yüzde 50 Hibe Desteği

ERZİNCAN (İHA) - Erzincan’da tarımsal üretimde su kullanımını azaltmak ve verimi artırmak amacıyla modern basınçlı bireysel sulama sistemlerine yönelik yüzde 50 hibe desteği verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında sunulan destekle, üreticilerin daha kaliteli ve pazar odaklı üretim yapmaları hedefleniyor. Bakanlık tarafından yayımlanan uygulama tebliği doğrultusunda Erzincan’da başvurular başladı. Çiftçiler, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurularını yapabilecek. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, başvuruların 11 Nisan 2025’te sona ereceğini duyurdu. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler; Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, Tamburlu sulama sistemi kurulması, Güneş enerjili sulama sistemi kurulması, Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri, Akıllı sulama sistemleri gibi yatırımlar için başvuruda bulunabilecek. Gerçek ve tüzel kişilere 10 milyon TL’ye kadar olan yatırımların KDV hariç yüzde 50’si hibe olarak verilecek. Sulama sistemleri kapsamında güneş panelleri, pompalar, filtreler, kontrol üniteleri, vanalar, sensörler ve meteoroloji istasyonları gibi tarla içinde kullanılan ekipmanlara destek sağlanacak.

Yumaklı: Haber

Yumaklı: "Deprem Bölgesine 30 Milyar Lira Tarımsal Destek Yaptık"

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada, deprem bölgesinin tarımsal üretim açısından stratejik önemine dikkat çekerek, içme ve tarımsal sulama altyapısına 2 yılda 20 milyar liralık yatırım yapıldığını, 46 milyar liralık ek yatırımın ise en geç 2 yıl içinde tamamlanacağını belirtti. "Depremin meydana geldiği bölge, bizim gıda arz güvenliğimizi sağlayan önemli bir tarım bölgemizdir. Ülkemizin tarımsal üretiminin yaklaşık yüzde 15'i bu bölgede gerçekleştiriliyor. Tarımsal ihracatımızın yaklaşık yüzde 20'si de bu bereketli topraklarda yetiştirilen ürünlerden yapılıyor. Bu nedenle deprem bölgesi, tarımsal üretimimiz açısından bizim için stratejik bir bölgedir" diyen Bakan Yumaklı, üreticilere toplam 30 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını ifade etti. Su kullanım ücretlerine yüzde 50 destek sağlandığını ve 190 bin dekar alanın modern basınçlı sulama sistemlerine kavuşturulduğunu vurguladı. Ayrıca, çiftçilere sağlanan hayvancılık ve tohum desteklerinden bahseden Yumaklı, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2 bin 106 projeye 560 milyon lira hibe desteği sağladık. Başta yağlı tohumlu bitkiler, baklagiller, hububat ve sebze üretimi olmak üzere Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 341 milyon lira tutarında ayni tohum desteği sağladık. Hayvanlarını kaybeden üreticilerimizin kayıplarını birebir karşıladık. Bu kapsamda 1 milyar lira değerinde 43 bin 317 küçükbaş, 5 bin 804 büyükbaş, 548 bin 810 kanatlı hayvan, 26 bin 318 arılı kovanı üreticilerimize teslim ettik. Merada hayvancılık yapan çiftçilerimizin güneş enerjisi paneli, su kuyusu, sıvat ve gölgelik gibi ihtiyaçlarını karşılayan Çayır Mera Islah ve Amenajman Projemiz kapsamında hibe desteği verdik" dedi. Kahramanmaraş’a 13 milyar liralık su ve sulama yatırımı planlandığını söyleyen Yumaklı, 6 milyar liralık kısmın tamamlandığını, kalan 7 milyar liralık yatırımın ise 2 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

İş Bankası’ndan Karbon Yoğun Sektörler İçin 2030 Hedefleri Haber

İş Bankası’ndan Karbon Yoğun Sektörler İçin 2030 Hedefleri

İSTANBUL (İHA) - Türkiye’nin karbonsuzlaşma ve döngüsel ekonomiye geçiş sürecinde öncü kurumlardan biri olan İş Bankası, önemli bir adım daha atarak Net Sıfır Bankacılık Birliği kapsamındaki karbon yoğun tüm sektörler için 2030 emisyon azaltım hedeflerini açıkladı. Banka, uluslararası standartlara uyumlu emisyon ölçüm ve hesaplama çalışmalarıyla tüm kredi portföyünü analiz ederek sektörel hedeflerini netleştirdi. HER SEKTÖRE ÖZEL AZALTIM HEDEFLERİ 2023 yılında çimento, demir-çelik ve enerji üretimi sektörlerinde hedeflerini açıklayan İş Bankası, 2024 itibarıyla alüminyum, gayrimenkul, kara yolu yük taşımacılığı, petrol ve gaz ile tarım sektörlerini de planlarına dahil etti. Bu doğrultuda, 2023 baz yılına kıyasla 2030 yılına kadar emisyon yoğunluğunun alüminyumda yüzde 7, gayrimenkulde yüzde 36, kara yolu taşımacılığında yüzde 20, petrol ve gazda yüzde 15 azaltılması amaçlanıyor. Tarım sektöründe ise buğday üretiminde yüzde 14, mısırda yüzde 15 ve pirinçte yüzde 16’lık emisyon azaltımı öngörülüyor. Banka, Türkiye’nin ekilebilir alanları ve ürün çeşitliliğini dikkate alarak tarım bankacılığında üç farklı yol haritası oluşturdu. Bu yaklaşım, hem sürdürülebilir kalkınmaya hem de gıda güvenliğine katkı sunmayı amaçlıyor. "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE LİDERLİĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ" İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "100. kuruluş yıl dönümümüzü kutladığımız bu özel yılda, Türkiye'nin sürdürülebilir dönüşümüne öncülük edecek şekilde tüm karbon yoğun sektörlerde bilim temelli hedefler belirledik. Böylece, kredi portföyümüzden kaynaklanan emisyonların yaklaşık yüzde 65’ini kapsar hale geldik. Karbonsuzlaşma rotalarımızın oluşturulmasında, küresel iklim senaryolarının yanı sıra ülkemizin sektörel dinamiklerine ve müşterilerimizin yeşil dönüşüm sürecindeki ihtiyaçlarına odaklandık. Böylelikle, ülkemizin koşullarıyla uyumlu, potansiyeliyle örtüşen, uygulanabilir ve veriye dayalı aksiyon planları geliştirdik. Bu çerçevede, Net Sıfır Bankacılık Birliği tarafından karbon yoğun olarak tanımlanan tüm sektörlerde emisyon hedefleri belirleyen ilk Türk bankası olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. Geleceğe yönelik sorumluluklarının farkında olduklarını vurgulayan Aran, "İş birliği, inovasyon ve ortak bir amaçla, sürdürülebilir bir gelecek inşa edeceğimize inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Karabiga'ya 10 Bin Tonluk Gemilere Hizmet Verecek Yeni Liman Haber

Karabiga'ya 10 Bin Tonluk Gemilere Hizmet Verecek Yeni Liman

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga Beldesi, yeni bir liman projesine kavuşuyor. 10 bin tonluk gemilere hizmet verecek olan bu liman, Karabiga'nın ekonomik ve ticari potansiyelini artıracak. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, projenin bölgeye büyük fayda sağlayacağını belirterek, limanın yapımının hızla tamamlanacağını açıkladı. Karabiga'daki mevcut liman sadece 3 tonluk gemilere hizmet verirken, yeni limanla bu kapasite 10 bin tona çıkarılacak. Liman, 900 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde bir mendirek ile inşa edilecek. Ayrıca, 1,5 kilometrelik sahil hattına gümrüklü liman, yat limanı, deniz otobüsü rampası, balıkçı barınağı ve sosyal alanlar eklenerek bölgenin ekonomik gelişimi desteklenecek. Bu proje, özellikle denizcilik sektöründe faaliyet gösteren yerel balıkçılara büyük avantaj sağlayacak. Balıkçılar, yakaladıkları balıkları burada saklayabilecek, mezat yapıp satabilecekler. Ayrıca, balıkçı barınağının kapasitesi de artırılacak. Limanın tamamlanmasıyla birlikte, mevcut alanın 6 kat daha genişlemesi bekleniyor. Başkan Elbi, Karabiga'nın liman projesiyle sadece altyapının değil, aynı zamanda sanayi ve ticaretin de gelişeceğini ifade etti. Karabiga'nın limanı, Bandırma Limanı'nın yükünü hafifletecek ve bölgedeki fabrikaların deniz taşımacılığından daha fazla faydalanmasını sağlayacak. Proje için Ankara'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşme gerçekleştirildiğini söyleyen Elbi, bu görüşmelerin ardından limanın ihale sürecinin başlayacağı müjdesini verdi.  Elbi, 2025 yılında tamamlanması planlanan bu projeyle Karabiga'nın ekonomik potansiyelinin en üst seviyeye çıkarılacağını ifade etti. Ayrıca, projenin mavi bayraklı plajlarıyla çok sayıda turist çeken Karabiga bölge halkına önemli faydalar sağlayacağını belirtti.

Diyarbakır’da Çiftçiler İçin 76 Milyon TL’lik Destek Haber

Diyarbakır’da Çiftçiler İçin 76 Milyon TL’lik Destek

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen projeler, 6 bin 500 çiftçinin üretimine katkı sağladı. Projelerin toplam maliyetinin 76 milyon TL olduğu açıklanırken, çalışmaların odak noktasında su kaynaklarının verimli kullanımı, susuz arazilerin sulanması ve kırsal ekonominin canlandırılması yer aldı. DOĞA DOSTU SULAMA KANALLARI Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Velat Özer, projeler kapsamında GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile iş birliği yapıldığını belirtti. Bu kapsamda, 40 kilometrelik açık ve kapalı sulama kanalları inşa edildi. Özellikle kırsal alanda bin 500 çiftçi bu kanallardan yararlandı. Özer, projelerin çevre dostu bir anlayışla yürütüldüğünü vurgulayarak, "Bu kanalları yaparken, doğadaki canlıları da düşündük. Dünyada yaşanan iklim krizi ve gıda krizi göz önünde bulundurularak, doğal dengeyi korumak adına kaynak sularından faydalandık" dedi. YEREL EKONOMİYE VE KÖY YAŞAMINA DESTEK Projelerin yerel ekonomiyi güçlendirmekle kalmayıp, kırsalda yaşayan yurttaşların köylerine dönmesini teşvik etmeyi amaçladığını ifade eden Özer, 2025 yılı için daha fazla hizmet sunmayı planladıklarını belirtti. Özer, çiftçilerle birlikte aracısız üretim süreçlerini hayata geçirmeyi amaçladıklarını açıkladı. Hedeflerinin, kırsaldaki üretimi artırarak yerel ekonomiyi desteklerken tarımsal sürdürülebilirliği sağlamak olduğunu ekledi. 76 MİLYON TL’LİK YATIRIM 76 milyon TL bütçeyle gerçekleştirilen projelerle, Diyarbakır’da tarımsal üretimin artırılması ve kırsal alanların kalkınması hedefleniyor. Özer, projelerin kırsal kalkınmayı destekleyerek bölge halkına daha iyi yaşam koşulları sunacağını dile getirdi.

Bakan Yumaklı'dan Bal Üretimine Sıkı Denetim Vurgusu Haber

Bakan Yumaklı'dan Bal Üretimine Sıkı Denetim Vurgusu

KASTAMONU (İHA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bal ve arı ürünleri dolum tesislerinde yalnızca bu ürünlerin işlenmesine izin verileceğini duyurdu. Yumaklı, "Bal üretiminde Türkiye, dünyada 2'nci. Buradaki potansiyeli görüp vatandaşımızın emeğine göz dikenlere hiçbir zaman göz açtırmayacağız" dedi. Bakan Yumaklı, Kastamonu'da düzenlenen AK Parti 8. Olağan Kongresi'nde konuştu. Kongrede AK Parti İl Koordinatörü İsmail Altınöz divan başkanı seçilirken, çok sayıda milletvekili ve partili kongreye katılım sağladı. Yumaklı, Türkiye Yüzyılı hedeflerine vurgu yaparak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 2'nci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı'nda bütün hedeflerimizi, 22 yılda nasıl yaptıysak bundan sonra da gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı. Kastamonu’nun kalkınmadaki rolüne değinen Yumaklı, Devrekani Besi Organize Bölgesi çalışmalarının gelecek yıl tamamlanacağını ve Kastamonu'nun tarımsal hasılasının 24 kat artarak 14,2 milyar liraya ulaştığını belirtti. Ayrıca, ORKÖY programı kapsamında ülke genelinde 2 milyar 250 milyon TL’lik kredi sağlanacağını ve Kastamonu’da yaklaşık 500 aileye 150 milyon TL destek verileceğini duyurdu. Yumaklı, "Hizmet etmiş, ormanda çalışmış, emek sarf etmiş, ter dökmüş olan kardeşlerimizin emeklerinin bedeli olarak onlara 3 milyarın üzerinde bir gelir sağlanmış olacağız" dedi. BAL ÜRETİM TESİSLERİNDE BAŞKA ÜRÜNE İZİN VERİLMEYECEK Bal üretimiyle ilgili alınan tedbirler hakkında da konuşan Yumaklı, bal dolum tesislerinde başka ürünlerin üretilmesine izin verilmeyeceğini belirtti. Yumaklı, "2024 yılı içerisinde çok yoğun bir denetime başladık. Yakaladıklarımıza en ağır cezaları uyguladık, firma isimlerini ve markalarını afişe etmeye başladık. Bal da bunlardan bir tanesiydi. Son dönemde bu konu ile ilgili çok yoğun şikayet vardı. Yeni sisteme onları da dahil ettik. Bütün bir sektörü töhmet altında bırakmak doğru değil, ancak milletimizin gıdasına, gıdayı güvenilir olarak elde etme hakkına göz dikenlerin hiçbir zaman gözyaşlarına bakmayacağız, gereği neyse yapmaya devam edeceğiz" dedi. "Bal ile ilgili uygunsuzluk yakalanan yerlerde şunu gördük, bal paketleme tesislerinde başka ürünler de üretiliyordu. Gittiğimiz zaman ‘biz onu bal için kullanmayacağız, reçel yapıyorduk' gibi şeyler söylüyorlardı. Buradan bunun da duyurusunu da yapmış olalım, bal üretimi yapanların başka işlere iştirak etmelerine izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı. Yumaklı ayrıca Kastamonu’da iki yeni bal ormanı oluşturulacağı müjdesini verdi.

Türk ve Alman İş Dünyası İzmir’de Buluştu: Yeni Yatırımlar Kapıda Haber

Türk ve Alman İş Dünyası İzmir’de Buluştu: Yeni Yatırımlar Kapıda

İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen Türk-Alman Yatırım ve İş Birliği Günü, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla rekor bir katılımla gerçekleştirildi. Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe, 250 İzmirli firma ile 32 Alman firması katıldı. Toplamda 350'den fazla ikili iş görüşmesi yapılarak yeni iş birliklerinin temelleri atıldı. Toplantının açılışına Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg, T.C. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapcıoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar katıldı. SORG: "ALMAN YATIRIMCILARIN DİKKATİ İZMİR'DE" Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg, İzmir’in coğrafi konumu, doğrudan uçuş imkânı ve modern altyapısıyla Alman yatırımcıların ilgisini çektiğini belirtti. Türkiye'de 8.300’den fazla Alman sermayeli şirket bulunduğunu ifade eden Sorg, İzmir’in bu firmalar için önemli bir merkez olduğunu söyledi. Sorg, "İzmir ekonomisi inşaattan enerjiye, teknolojiden telekomünikasyon ve gıdaya kadar geniş bir yelpazede şekilleniyor. Bu geniş yelpaze de Alman firmaların dikkatini çekiyor. İzmir, Türkiye ve Almanya ilişkilerinde önemli bir role sahip. İzmir’de bağımsız bir Başkonsolosluğumuzun olması bu ilişkilerin ne denli önemli olduğunun da bir göstergesi. Türkiye’de 8300’den fazla Alman sermayeli şirket faaliyet göstermektedir. Bu şirketlerin önemli bir kısmı ise otomotiv ve yenilenebilir enerji sektörlerine ilgi duymaktadır" dedi. KEBAPCIOĞLU: "ALMANYA'DAKİ TÜRK TOPLUMU İLİŞKİLERİMİZİN TEMEL UNSURU" Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapcıoğlu, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin yoğun ve çok boyutlu olduğuna dikkat çekti. İki ülkenin yakın ortak ve müttefik olduğunu vurgulayan Kebapcıoğlu, "Dış ilişkilerimiz açısından Almanya’nın, aramızdaki bağların çeşitlilik ve zenginliği bakımından ön sıralarda yer aldığını söylemek mümkün. Almanya’daki Türk toplumu ilişkilerimizi özel yapan başlıca unsurdur" dedi. Kebapcıoğlu, Almanya'da toplumun her kesiminde, bilimden spora, üretimden pazarlamaya kadar üstün başarılar gösteren Türklerin, iki ülke arasındaki bağların güçlenmesine önemli katkı sunduğunu belirtti. Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin ve ülkede yaşayan Alman vatandaşlarının da bu ilişkilerde olumlu bir rol üstlendiğini ifade etti. ÖZGENER: "ALMANYA, TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ EKONOMİK PARTNERİ" İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Almanya'nın Türkiye'nin en önemli ekonomik ortaklarından biri olduğunu söyledi. Almanya’nın Türkiye ihracatındaki payının yüzde 12 seviyesinde olduğunu belirten Özgener, 2024 yılı Ocak-Eylül döneminde Almanya'ya 15.3 milyar dolarlık ihracat, 19.8 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirildiğini vurguladı. "2024 yılı sonunda ihracatımızın; geçmiş üç yılda 17-19 milyar dolar bandında gerçekleşen rakamları geride bırakacağını öngörüyoruz" diyen Özgener, Almanya, Almanya'dan iş insanlarının Türkiye'ye gelişinde yaşanan vize sorunlarına değinerek bu konuda destek beklediklerini ifade etti. BERLİN YAPAY ZEKA MODELİ, İZMİR’E TAŞINACAK Özgener, Almanya ile teknoloji, dijital dönüşüm ve yapay zeka alanında ortak projeler gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Berlin Yapay Zeka ve Dijitalleşme Merkezi’nde yapılan incelemelerin ardından, bu modeli İzmir’e taşımaya karar verdiklerini açıkladı. Bu girişimle, İzmir’in kentsel planlamasına ve afet yönetimine katkı sağlanması hedefleniyor. YORGANCILAR: "İZMİR TEDARİK ZİNCİRİNİN GÜÇLÜ BİR PARÇASI OLABİLİR" Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Almanya ile ilişkilerde vize sorununa dikkat çekti. Vize randevularının uzun sürdüğünü ve bu durumun iş insanlarının fuar ve teknik gezilerine katılımını engellediğini söyledi. Yorgancılar, "Ticaret hacmimizi karşılıklı olarak büyütmek için de vize sorununu çözümlememiz öncelik arz ediyor. Vize için randevu alma süreci maalesef ki çok uzun, randevu alabildikten sonraki bekleme süreci de uzuyor, vize alabilenlerin çoğu kısa süreli vize alabiliyor veya red görüyor. Üyelerimiz fuarlara gidemiyor, teknik ekiplerimiz makine kurulumu için vize alamıyor. Almanya vize red oranı ile listemizde 7. sırada. Ve Almanya’dan en fazla red yiyen şehir; Almanya'nın 1. sıradaki ticaret partneri olan İzmir" sözlerinin ardından Büyükelçilikten destek talebinde bulundu. Yorgancılar, Türkiye’nin küresel tedarik zincirinde önemli bir konumda olduğunu belirtti. "Türkiye, Almanya firmaların değer zincirinde önemli bir tedarikçidir. Türkiye ve İzmir olarak, tüm avantajlarımızla küresel tedarik zincirlerinin güçlü bir parçası olmaya adayız. Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’de, toplam 2.300 ürün üretilmekte olup, bu veri tabanına kayıtlı ürünlerin yüzde 58,6’sına denk gelmektedir" dedi. TÜRK VE ALMAN İŞ DÜNYASINA KATKI SAĞLAYACAK DÖRT ÖNEMLİ SUNUM Etkinlikte, Türk ve Alman iş dünyasını bilgilendirecek önemli sunumlar yapıldı. AHK Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ersoy, TD-IHK Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, GTAI Germany Trade and Invest Türkiye Temsilcisi Katrin Pasvantis ve BASF Türkiye CEO’su ve TÜSİAD Almanya Çalışma Grubu Başkanı Tolga Demirözü etkinlikte konuşma yapan diğer isimler oldu. Bu sunumlarda, Türk ve Alman firmaları arasındaki ticari iş birliği potansiyelini artırmak için atılabilecek adımlar ele alındı. Almanya'nın yatırım fırsatları ve Türkiye'nin üretim gücü hakkında detaylı bilgiler verildi. İKİLİ GÖRÜŞMELERDE 350'DEN FAZLA YENİ İŞ BAĞLANTISI Türk-Alman Yatırım ve İş Birliği Günü, iki ülke arasında yeni iş fırsatları yaratmayı başardı. 250 İzmirli firma ile 32 Alman firma arasında gerçekleştirilen 350'nin üzerinde birebir iş görüşmesi, taraflar arasında güçlü iş birliklerinin temelini attı. Görüşmelerin, teknoloji, dijitalleşme, otomotiv, makine, enerji ve gıda sektörlerinde yoğunlaştığı bildirildi. Bu etkinlik, Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşımayı amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Vize sorunlarının çözülmesi ve dijital dönüşüm projelerinin hızlandırılmasıyla birlikte, bu iş birliklerinin daha da artması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.