TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yem Desteği

AGRONEWS - Yem Desteği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yem Desteği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Merkezefendi’de süt ve yem desteği başvuruları başladı Haber

Merkezefendi’de süt ve yem desteği başvuruları başladı

Gübre ve yem desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin başvuruları başladı. Merkezefendi Belediyesi tarafından gübre ve yem fiyatları başta olmak üzere üretim maliyetleri artan süt üreticilerine 100 ton yem desteği, çiftçilere de 100 ton gübre desteği sağlayacak. Üreticinin her zaman yanında olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Sağlıklı süt için süt üreticilerimize sunduğumuz 100 ton yem desteği, bereketli tarlalar için buğday ve arpa üreticilerine verdiğimiz 100 ton gübre desteğiyle çiftçilerimizin yanındayız. Merkezefendi Belediyesi olarak ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ doğrultusunda üreticilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Süt üreticilerimizin bir nebze nefes almaları anlamında 100 ton yem desteği, artan maliyetlerden dolayı zorlanan çiftçilerimize de 100 ton gübre desteği sağlayacağız. Başvuru yapan ve şartlara uyan tüm üreticilerimize hiçbir ayrım yapmaksızın süt yemi desteğimizi sağlayacağız” dedi. Merkezefendi’de üreticilere destekler devam ediyor Merkezefendi Belediyesi, üretim maliyetleri artan süt üreticilerine 100 ton yem desteği, çiftçilere de 100 ton gübre desteğini Merkezefendi’de ikamet eden, işletmesinde en fazla 10 büyükbaş hayvanı olan, işletme kayıt belgesine sahip üreticiler faydalanacağı belirtildi. Her işletme için, en fazla üç hayvanın destekleneceği proje çerçevesinde hayvan başı 200 kilogram süt yemi verileceği açıklandı. Arpa ve buğday üretimi yapan çiftçinin yanında olmaya devam eden Merkezefendi Belediyesi, 30 dekara kadar her üç dekar başına bir çuval gübre desteği sağlayacak. Merkezefendi Belediyesi çiftçiye toplam 100 ton gübre desteğinde bulunacak. Üreticilerin destekten yararlanabilmesi için Merkezefendi sınırları içerisinde ikamet etmesi, arpa ve buğday üretimini gösteren 2024 ‘ÇKS’ belgesine sahip olması gerekiyor. Kayıtlar 10 Şubat’a kadar devam edecek Gübre ve yem desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin başvuruları Merkezefendi Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne şahsen yapılacağı bildirildi. Detaylı bilgi için 444 8 662 numaralı çağrı merkezi hizmet verecek. Kayıtlar 10 Şubat’a kadar devam edecek. Gübre desteği için istenilen belge ve şartlar; Merkezefendi sınırları içerisinde ikamet etmek. 2024 yılı arpa ve buğday üretimini gösteren Merkezefendi sınırları içerisindeki ÇKS belgesi olması gerekiyor. Yem desteği için istenilen belge ve şartlar ise Merkezefendi sınırları içerisinde ikamet etmek. Büyükbaş hayvan varlığı 10 adeti geçmeyen, 2024 yılı İşletme Kayıt Belgesine sahip olmak gerektiği bildirildi. Başvurular, istenilen belgelerle Merkezefendi Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak.

Büyükşehir'den üreticiye yem desteği Haber

Büyükşehir'den üreticiye yem desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin ve üreticinin girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla çeşitli destekler sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli’nde büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 15 hibeli süt yemi desteği verdi. Büyükşehir ekipleri Korkuteli’nin Yazır, Tatköy, Uzunoluk, İmrahor ve Nebiler Mahallesi’nde 10 ton süt yemi desteği sağladı. Korkuteli’nin Yazır Mahallesi’nde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Hasan Kaya, süt yemi desteğinin üretici için çok güzel bir şey olduğunu belirterek, “Hayvancılığı yapmak için girdi maliyetlerinin ucuz olması gerekiyor. Girdi maliyetlerimiz yüksek olduğu için köyümüzde birçok kişi hayvancılığı bıraktı. Devletten bir destek olursa öyle ayakta kalabiliriz. Sütün litresi 20 lira ama insanların alım gücü yok. Hayvancılıkta çiftçiyi destekleyen yok. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda bir el attı. Allah razı olsun. Biz de memnunuz. Böyle destekler olursa hayvancığı devam ettirmeye çalışırız” dedi. Korkuteli’nin Tatköy Mahallesi’nde yaşayan emekli öğretmen Bayram Yüce ise şöyle konuştu: “Vatanıma milletime katkı sağlamak için hayvan besliyorum. Memleketin kalkınması için muhakkak üretmek gerekir. Tüketim toplumunda her zaman enflasyon olur. Enflasyon fakirleşme demektir. Biz üretime katkı sağlayarak ülkemizin gelişmesini sağlamaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemize yem katkısından dolayı teşekkür ediyorum. Herkes üretimde kendi giderlerini sayıyor. Kimse çiftçinin giderini hesaplamıyor. Büyükşehir Belediyemize bizim giderimizin azalması için yaptığı bu destek için teşekkür ederim.”

Mersin’de çiftçilere ’mısır flake’ yem desteği Haber

Mersin’de çiftçilere ’mısır flake’ yem desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca, büyükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçilere ’mısır flake’ besi yem desteğine devam edildiği bildirildi. ‘Destek Büyükşehir’den üretim çiftçiden’ sloganıyla başlatılan mısır flake yem dağıtımı projesi çerçevesinde Tarsuslu üreticiler yemlerine kavuşurken; Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki 395 büyükbaş hayvan yetiştiricisine de toplam 246 bin 400 kilogram mısır flake yem desteği ulaştırılacak. "Küçük üreticilerimizin her zaman yanındayız” Özelikle süt üretimi yapan büyükbaş hayvan yetiştiricilerine desteklerin ulaştırıldığını kaydeden Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığında Veteriner Hekim Seçil Basılgan, Tarsus ilçesinde yem dağıtımının 2. etabını tamamladıklarını belirtti. Basılgan ayrıca, “Tarsus’ta bulunan 231 çiftçimizin yem desteklerini tamamlamış olduk. Sırada Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Erdemli ve Toroslar ilçelerimiz var. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak küçük üreticilerimizin her zaman yanında olmaktayız, bunun için de büyükbaş hayvan yetiştiricilerine destek olarak mısır flake dağıtımı yapmaktayız” ifadelerine yer verdi. Verilen destek sayesinde biraz olsun rahatladıklarını belirten üretici Emine Aslan, “Yemleri almakta zorlanıyorduk, alabildiklerimiz de güzel değildi. Belediye başkanımız yem desteği verince iyi oldu, biraz rahatladık. Umarım bereketli olur. Destekler sayesinde çiftçinin yüzü gülmeye başladı. Hep destek veriyor zaten” şeklinde konuştu. Desteklerden çok memnun olduklarını kaydeden üretici Yaşar Dağhan da desteklerin sürmesini istediklerini belirterek, “Yem maliyetleri yüksek, böyle desteklerin devamlı olması gerekiyor. Yüzde 50 hibeli yemin gerçekten katkısı büyük oluyor ama dediğim gibi devamlı olursa o zaman daha iyi olur” dedi.

Büyükşehir’den sel felaketinden etkilenen üreticiye yem desteği Haber

Büyükşehir’den sel felaketinden etkilenen üreticiye yem desteği

Büyükşehir Belediyesi Söke ilçesi başta olmak üzere Koçarlı, Karpuzlu ve Çine ilçelerinde etkili olan sağanağın ardından sel ve su baskını sonrası çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Söke’nin Kisir Mahallesi’nde vatandaşlara yem desteğinde de bulundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sel felaketinden etkilenen vatandaşlara, yaralarının en hızlı şekilde sarılması için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini vurguladı. Yaşanan afetin ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle bölgede çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Barış Altıntaş; “Aydın Büyükşehir Belediyesi bugün de mağduriyet yaşayan üreticilerimize yem desteğinde bulunuyor. Bunların yanı sıra Başkanımız Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetten dolayı diğer tüm ihtiyaçları konusunda da yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun, Allah bir daha böyle bir afet göstermesin” dedi. Kisir Mahallesi’nde selden etkilenen ve yem desteğinden faydalanan Oğuz Bakırcı, Çerçioğlu’na teşekkür ederek "Yoğun bir yağış altında kaldık. Yüklü miktarda mal kaybımız var. Bunların telafisi için 1 haftadır Aydın Büyükşehir Belediyesi için destek veriyor, Allah razı olsun. Büyükşehir Belediyesi bugün de yem desteği gerçekleştiriyor, bununla ilgili çok müsterihiz. Köy halkı olarak çok mağduruz. Sağ olsun, Başkanımız Özlem Çerçioğlu bizlere destek oluyor. Köy halkı olarak bu desteklerin süreceğine de inanıyoruz. Zor zamanlarda yanımızda olduğu için Özlem Başkanımıza minnettarız” diye konuştu. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin afetin ilk gününden bu yana mahallede çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizen Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna ise "5 Kasım’da bir sel afeti yaşadık ve yaklaşık bin dönüm kadar arazimiz kayboldu. Bunun yanında hayvancılık yapan vatandaşlarımızın tonlarca slajı ve yemi kayboldu. Bugün burada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu mağdur olan üreticilerimize yem dağıtıyor. Kendisi ilk günden bu yana burada yanımızda ve yanımızda olmaya devam edeceğine inanıyoruz. Özlem Çerçioğlu’na Kisir halkı adına çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Tarsus’ta üreticilere yem desteği Haber

Tarsus’ta üreticilere yem desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ‘Destek büyükşehirden üretim çiftçiden’ sloganıyla büyükbaş hayvan yetiştiricilerine mısır flake yem desteği dağıtım töreni gerçekleştirerek üreticilere bir kez daha yanlarında olduğunu hissettirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de katıldığı törende Tarsus ilçesinde 230 hayvan yetiştiricisine 132 bin kilogram yem desteği sağlanırken Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki 395 büyükbaş hayvan yetiştiricisine de 246 bin 400 kilogram mısır flake yem desteği ulaştırılacak. Tarsus Cumhuriyet Meydanında düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Başkan Seçer, Mersin’in bir tarım kenti olduğunu vurgulayarak, "Bizim ekmeğimiz toprak ve hayvancılık. Köylü milleti olarak biz ekmeğimizi topraktan kazanıyoruz. Bu yüzden belediye olarak çiftçimize, üreticimize önem veriyoruz. Ama bizim özellikle önem verdiğimiz düşük ölçekli üretici. Büyük ölçekli üretici hem para kazanıyor hem de Tarım Bakanlığının desteklerinden faydalanıyor. Küçük üretici de faydalanıyor ama yeterli olmuyor” dedi. Büyükbaş hayvancılıktan küçükbaş hayvancılığa, kaz yetiştiriciliğinden arıcılığa kadar Mersin’deki her alandaki üreticinin yanında olduklarının altını çizen Seçer, “Mersin genelinde bugüne kadar bin 128 büyükbaş hayvan üreticisine toplam 2 bin 780 ton yem desteği verdik. Bunun 393’ü Tarsuslu büyükbaş hayvan üreticisi. Bu 2 bin 780 ton desteğin de yaklaşık olarak 2 bin tonu Tarsus’ta. Çünkü en fazla büyükbaş hayvan yetiştiriciliği burada. Onun için de en büyük pay Tarsuslu üreticilerin” ifadelerini kullandı. Büyükşehir belediyesinin üreticilere yönelik proje ve desteklerini aktaran Seçer, birliklerle iş birliği halinde birçok yem ve tohum desteği de sağladıklarını söyledi. Büyükşehir belediyesinin ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinden de söz eden Seçer, “Bizim amacımız köylümüzü doğduğu yerde doymasına destek olmak. Bugüne kadar 240 aileyi yetiştirici yaptık. Bunun 121’i kadın üretici. Kadın üreticiye önem veriyoruz. Kadınlar üretsin ve çalışsın, ayaklarının üzerinde dursun, kimseye muhtaç olmasın istiyoruz. Çocuklarının eğitimine, bakımına, yemesine ve içmesine fayda sağlasın istiyoruz” şeklinde konuştu. Üreticilere avokado, pasiflora, alıç, nergis soğanı gibi fide-fidan desteklerinin olduğunu aktaran Seçer, bu desteklerin küçük üreticiler için oldukça kıymetli olduğuna değinerek, “Tok açın halinden anlamaz. Üreticinin bu desteklere ihtiyacı var. Çalışacak, üretecek. Devlet sosyal olacak, belediye sosyal olacak. Belediye başkanı, gelen parayı halk için harcayacak ve halka yardımcı olacak. Belediye demek halk demek, bizim anlayışımız bu” diye konuştu. "Tarsus kalbimizin içinde" Tarsus’ta yaptıkları çalışmalara da değinen Seçer, kendi dönemlerine kadar Tarsus’ta bu denli kaliteli asfalt çalışmalarının yapılmadığının altını çizdi. “Bizler prestijli caddeler yapıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Seçer, Mersin merkezde yapılan işlerin aynısının Tarsus’ta da yapıldığını ifade ederek, “Aynı kalitede kaldırım, yol, bina, sosyal hizmet ve aynı oranda tarımsal destek yapılıyor. Tarsus bir köşede kalmış, unutulmuş, gözden ırak gönülden de ırak bir yer değil. Tarsus kalbimizin içinde” dedi. Tarsus’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Seçer, birçok mahallenin arıtmasının Tarsus arıtmasına bağlanacağını belirterek, arıtmanın kapasitesinin artırılması için Avrupa Birliği’nden fon aldıklarını ve bütçesinin de hazır olduğunu vurguladı. Tarsus’un altyapısında büyük değişiklikler olacağına dikkat çeken Seçer, 2024’ün başında yağmur suyu terfi istasyonunu ve Tarsus arıtma tesisinin açılışının yapılacağını ve Yenice’nin de arıtma tesisine en yakın zamanda kavuşacağını duyurdu. Afet riskinden dolayı yıkılan Şelale Otel’in yerine sanat eseri düzeyinde bir sosyal tesis yapacaklarını ve çalışmaların sürdüğünü belirten Seçer, “Oteli otelciler yapacak, belediye hizmet yapacak. Belediye güzel bir turistik alana otel yapıp kiraya vermez, onu otelci yapsın. Ben halk adına çalışan belediye başkanıyım. Yıktık ve ihaleye çıktık. Oraya sanat eseri düzeyinde bir sosyal tesis yapıyoruz. Çocuklarınızla gidebileceğiniz, tiyatro, oyun salonları, kır bahçesi ve yemek yeme alanlarının olduğu bir tesis yapacağız” diye konuştu. Tarsus’a modern bir kreş de açacaklarının müjdesini veren Seçer, “Kreşlerimize çok talep var. Çünkü öğretmenlerimizden, uygulamalardan aileler oldukça memnun. Bu kreşler özel kreş gibi yüksek meblağlarda öğrenci almaz. Daha çok gelir düzeyi düşük, ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarını tercih ederiz. Bizim kime, hangi kesime hitap ve hizmet ettiğimizi tüm halkımın bilmesini istiyorum. Çocuklar çok modern bir kreşte hizmet alacak. Tarsus’umuza ne kadar güzel ve modern bir kreş açtığımızı hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu. 17-18-19 Kasım tarihlerinde bu yıl ‘Şahmeran Yılı’ teması ile gerçekleştirilecek olan ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ne de tüm halkı davet eden Seçer, festival hakkında detayları paylaşarak, “Yaklaşık 250 ülkeden ve Türkiye’den halk dansları toplulukları gelecek. Yazarlar, çizerler, ünlü televizyoncular burada olacaklar, söyleşiler yapacaklar. Onlarla tanışma, onları dinleme ve izleme fırsatı bulacaksınız. Tarsus kadim, tarihi ve kültürel birikimi olan bir yer. Cuma günü Simge, cumartesi hemşehrimiz Manuş Baba, pazar günü de Melek Mosso Tarsuslulara çok güzel konserler verecek. Bütün Tarsusluları, özellikle gençleri bekliyorum” dedi. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerine dağıtılan yem desteğinden faydalanan üretici Emine Aslan, hayvan yetiştiricileri için en önemli girdi kalemlerinden biri olan yem fiyatlarının oldukça pahalı olduğuna dikkat çekerek, “Başkanımız Vahap Seçer, yarı hibeli yem desteğini verdi. Bizler de bayağı aldık ve rahatladık. Çok da iyi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu. Konuşmaların ardından projeden faydalanan üreticilere Başkan Seçer tarafından mısır flake dağıtımları yapıldı.

Çanakkale yangınından etkilenen köylülere yem desteği veriliyor Haber

Çanakkale yangınından etkilenen köylülere yem desteği veriliyor

Çanakkale'de iki gün süren orman yangınının ardından köylülere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamalarında devlet kurumları ve hayırseverler tarafından destek sağlanıyor. Merkeze bağlı Damyeri mevkisinde 22 Ağustos'ta başlayan ve yoğun çabalar sonucu 48 saat dolmadan kontrol altına alınan yangın, 9 köyün de bulunduğu 4 bin 80 hektar alanda etkili oldu. Yangında, köylülerin hayvanlarını otlattığı alanların da zarar görmesi nedeniyle yem ihtiyacı doğdu. Bunun üzerine hayırsever vatandaşlar da yangın bölgesindeki yaraları sarmak için harekete geçti. Çanakkale Valiliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün koordinasyonunda, köylerde büyükbaş ve küçükbaş hayvanı olan ihtiyaç sahipleri belirlendi. Hem kurumların organizasyonu hem de hayırseverlerin desteğiyle temin edilen saman ve yemler, kamyonlarla köylere ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Ulupınar Köyü Muhtarı Kenan Doğan, AA muhabirine, köylerinin yangında büyük hasar gördüğünü, 7 ev ve bir o kadar ahırın yandığını, 35 küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyledi. Hayvanların yem balyalarının da yandığını aktaran Doğan, şöyle devam etti: "Kendi imkanlarımızla kurtarabildiğimiz kadarıyla kurtardık. Köylülerimiz evlerine dönmeye başladı. Yaşlılarımızı göndermiştik, hayvanları olanlar ayrılmadı. Bugün devletimiz aracılığıyla köyümüze balya, yem getirildi. İnşallah arkası gelir çünkü bu daha başlangıç. Hayvanları olanların en başta yem ve samana ihtiyacı var. Hayvanları araziye saldın, nerede otlatacaksın? Saldın dışarı, şu anda gidecek yer yok, ot yok, yayla yok. Köylüler yapılanlardan memnun. Allah razı olsun devletimizden." Ulupınarlı besicinin elinde yangından geriye sadece bir dana kaldı Belen köyünde yaşayan Zahide Ece ise köyün erkeklerinin yangını önlemek için büyük çaba gösterdiğini dile getirdi. Ece, hayvanları da olduğu için köyden hiç ayrılmadıklarını, mecburen beklediklerini anlattı. Yangın sonrası hayvanlarını otlatacakları iki tarlanın kaldığını, sürülerin bunun çevresinde beklediğini bildiren Ece, "4-5 sürü var orada bekliyorlar, konaklıyorlar. Hepsi canını zor kurtardı." dedi. Mahmut Yılmaz da yangın nedeniyle 35 küçükbaş hayvanının telef olduğunu, 400 bin lira değerinde samanının kül olduğunu, ahır ve ağılının hasar gördüğünü ifade etti. Yangından kurtarmayı başardığı 5 ineğinden 4'ünü otlatacak yer ve yem bulamadığı için satmak zorunda kaldığını, sadece bir danasının kaldığını söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Yangın köyümüze Saraycık tarafından geldi. Alevlerin yaklaştığını görünce hayvanlarımızı köyün dışında bir yere götürdük. Damda 3 bin balya samanım vardı, hepsi yandı. Damlarım yandı. Götürdüğüm yeri duman basınca koyunları kaybettik. Ormanın içinde 35 koyunum yandı. Yangın sonrası bir danam kaldı. Onun da ne olacağı belli değil. Sıfırı tükettik, hiçbir şeyimiz kalmadı. 20 yılda, 50 yılda yapabildiğimizi 5 dakikada kaybettik. Bunu toparlamaya benim ömrüm yetmez."

Büyükşehir’den üreticilere 3 Milyon TL değerinde kaba yem desteği Haber

Büyükşehir’den üreticilere 3 Milyon TL değerinde kaba yem desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kaba Yem Desteği projesi ile piyasa değeri yaklaşık 3 Milyon TL olan kaba yemi üreticilere dağıtıyor. Hayvancılıkta girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle üreticilerin yanında olmak isteyen Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki 434 dekar arazide yem bitkisi yetiştirdi. Yetiştirilen yem bitkisinin hasadını yapan Büyükşehir Belediyesi 125 bin adet ot balyası, 100 bin kg dane yem elde edildi. Piyasa değeri yaklaşık 3 Milyon TL olan kaba yem desteğinden hayvancılıkla uğraşan 700 kooperatif ortağının yararlanması hedefleniyor. Muğla’da Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki tarım arazilerini kooperatiflerle iş birliği yaparak kaba yem üretim merkezleri haline getirdi. Geçtiğimiz yıl başlayan projede kooperatif ortağı hayvancılıkla uğraşan çiftçilere doğrudan kaba yem desteği yapan Büyükşehir Belediyesi; mülkiyeti kendisine ait olan Yatağan İlçesi Madenler Mahallesi’nde 40 dekar, Seydikemer İlçesi Korubükü Mahallesi’nde 33 dekar, İzzettin Mahallesi’nde 22 dekar, Milas İlçesi Koru Mahallesi’nde 339 dekar olmak üzere toplamda 434 dekar tarım arazisinde yem bitkisi tohumu ekimi yaptı ve hasadını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi bu arazilerden piyasa değeri yaklaşık 3 Milyon TL olan kaba yem elde etti. 125 bin adet ot balyası, 100 bin kg da dane yem elde edilen projeden hayvancılıkla uğraşan 700 kooperatif ortağı üretici yararlanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.