TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yılmaz Şimşek

AGRONEWS - Yılmaz Şimşek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yılmaz Şimşek haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sivas'ta Haber

Sivas'ta "Yeni Destekleme Modeli" Toplantısı Düzenlendi

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" bilgilendirme toplantısı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, il protokolü, tarım paydaşları ve çiftçiler katıldı. Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetintaş ve İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız açılış konuşmalarını yaptı. Vali Şimşek, yeni modelin Sivas’a, ülkemize ve üreticilere hayırlı olmasını dileyerek, tarım ve hayvancılığın önemini vurguladı. Tarım ve Hayvancılık Stratejik Öneme Sahip Vali Şimşek, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle dünya genelinde tarım arazilerinin üçte birinin bozulduğunu ve çölleşme ile erozyonun geleceği tehdit eden sorunlar olduğunu belirtti. Şimşek, “Bu nedenle tarım ve hayvancılık çok değerli bir sektör haline geldi. Sanayi ve teknolojide ön plana çıkan ülkeler bile tarım ve hayvancılığa büyük yatırımlar yapıyor,” dedi. "Sivas, Tarım ve Hayvancılığın Önemli Merkezi" Sivas’ın tarımsal potansiyeli ile öne çıkan bir şehir olduğuna değinen Vali Şimşek, “Sivas, bereketli toprakları ve uygun iklim koşullarıyla tarım ve hayvancılığın merkezi konumunda. İlimizin ekonomisi büyük oranda tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Geniş ve verimli tarım arazilerinde birçok ürün hasadı yapılıyor,” diye konuştu. "Yeni Model Sivas İçin Önemli" Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" programının Sivas için çok önemli bir adım olduğunu belirten Vali Şimşek, "Bu program, hem bitkisel hem hayvansal üretim için uzun vadeli planlamalar yapılmasını sağlayacak. Mazotun 0’ünün, gübrenin ise %50’sinin devlet tarafından karşılanması, ayrıca 2 yıl işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanarak üretime kazandırılması gibi önemli yenilikler var. Genç ve kadın üreticilere ilave destek verilmesi de sektöre canlılık katacak” dedi. "Sivas, Türkiye Yüzyılında Yıldız Gibi Parlayacak" Sivaslı çiftçilerin bu modelden maksimum fayda sağlayacaklarına inandığını dile getiren Şimşek, tarım ve hayvancılık sektöründe Sivas’ın bir marka şehir haline gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. "Türkiye Yüzyıl’ında ilimizin pek çok alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da yıldız gibi parlayacağına inanıyorum," dedi. Vali Şimşek, bu modelin hayata geçirilmesinden dolayı Cumhurbaşkanına ve Tarım Bakanlığına şükranlarını sunarak, modelin üreticilere ve sektöre faydalı olmasını temenni etti.

Sivas buğday hasadında rekora koşuyor Haber

Sivas buğday hasadında rekora koşuyor

Türkiye'nin en büyük buğday ambarlarından olan Sivas'ta hasat başladı. Sivas’ta biçerdöverler buğday tarlalarına girdi. Önceki yıl yoğun yağışlar nedeniyle ürünlerinde kalite kaybı yaşayan çiftçilerin yüzü bu yıl güldü. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve beraberindekiler, Aşağıyıldız köyünde hasat programına katıldı. Çiftçilere kolaylık dileyen Vali Şimşek, kolları sıvayıp biçerdöverin sürücü koltuğuna oturdu. Bir süre buğday hasat eden Vali Şimşek, bereketli ve rekoltesi yüksek bir sezon geçirildiğini söyledi. Rekor üretim bekleniyor Geçen yıl 800 bin ton civarında ekimin olduğunu ve bu yıl rekoltenin yüzde 15 artışla 1 milyon tona yükseldiğini ifade eden Vali Şimşek, "Çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Ürünlerimizde hem kalite hem de miktar yönünden ciddi artış var. Nitelik yönünden bakacak olursak geçen yılki pazarlama sorununu bu yıl üreticilerimiz yaşamıyorlar. Çünkü ürünleri kaliteli. Aynı şekilde nicelik olarak da geçen yıl 800 bin ton civarında ekim varken, bu yıl yüzde 15 artışla 1 milyon tona yükselmiştir" diye konuştu. "Amacımız üretimi ve kaliteyi daha da artırmak" Sivas'ın ülkemizin tahıl ambarlarından biri olduğunu kaydeden Vali Şimşek, "İlimiz, bitkisel üretim merkezi konumunda. Bizler de bu üretimin artması için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Hem Tarım Bakanlığı hem de Sivas İl Özel İdaresi tarafından çiftçilerimize çok büyük destekler sağlandı. Amacımız üretimi ve kaliteyi daha da artırmak hem de ekilmeyen arazinin kalmamasını sağlamak. Böylece tarımda kırsal kesimde üretimi ve istihdamı artırmak istiyoruz. Çiftçilerimizin ekonomik durumunu, gelirini daha da yukarılara taşımak istiyoruz. Çiftçilerimize bereketli, hayırlı bir hasat sezonu diliyorum" dedi.

Türkiye’de ilk, fideler toprakla buluştu Haber

Türkiye’de ilk, fideler toprakla buluştu

Sivas Belediyesi ve özel sektör iş birliği ile katı atık depolama sahasında 50 dönüm alan üzerine kurulan modern topraksız cam seraya ilk fideler dikildi. Çöp sahasındaki gazdan elektrik üreten tesisin ısısını kullanarak salkım domates yetiştirilecek serada Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirilen tören ile 110 bin fidenin dikimi gerçekleştirildi. Yenilikçi ve sürdürülebilir projelerle kenti kalkındırabilmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Bilgin, “Sivas’ın çöpünü tesislerimizde enerjiye, oradan da ısıya dönüştürerek yıllık 2 bin ton domates üreteceğimiz tesisi ilimize kazandırdık. Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan bu önemli tesisin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. "Yenilikçi ve sürdürülebilir projelerle şehrimizi kalkındırmak için gayret gösteriyoruz" Yenilikçi ve sürdürülebilir projelerle şehri kalkındırmak için gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Bilgin, “Yaklaşık 2 yıl önce temelini attığımız Cam Sera Projemizi kısa bir sürede üretime hazır hale getirmek şehrimiz adına büyük bir başarı. Ben bu noktada emek veren, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Yenilikçi ve sürdürülebilir projelerle şehrimizi kalkındırmak için gayret gösteriyoruz. Bu noktada birçok paydaşımız ile birlikte ortak çalışmalarımız bulunuyor. Bugün içerisinde bulunduğumuz bu tesis Sivas’ın çöpünü bertaraf etmek yerine enerjiye dönüştürerek ekonomiye katkı sağlamak adına çöpten elektrik üretim tesisimizin açılışını yapmıştık. Yine bu noktada üretilen elektrikten ortaya çıkan ısının da boşa gitmemesi için sıfır atık projelerimize bir yenisini daha ekleyerek Cam Sera Projemizi hayata geçirdik. Özel teşebbüslerimizle bir araya gelerek gerekli hukuki mevzuatları görüştük ve 50 dönüm alan üzerine kurduğumuz ve Türkiye’de bir ilk diyebileceğimiz bu eseri şehrimize kazandırdık. Önümüzdeki süreçte şehrimizin ve 16 ilçemizin çöplerini tek bir alanda toplamak adına Katı Atık Birliğimizi genişletiyoruz. Şehrimize, ülkemize katma değer üretecek eserler kazandırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Şehrimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Birçok kişiye iş imkanı sağlayacak Yıllık 2 bin ton domates üretimi gerçekleştirilecek olan serada 60 kadın işçinin istihdam edildiğini söyleyen Vali Şimşek ise, “Modern topraksız cam serayı yalnızca tarımsal üretim ile değil çöplerin bertaraf edilerek enerjiye dönüştürülmesi ve birçok kişiye iş imkânı sağlaması ile de önemli bir yatırım olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Patateste rekor rekolte bekleniyor Haber

Patateste rekor rekolte bekleniyor

Türkiye’de yemeklik ve tohumluk patates üretiminde ilk sıralarda yer alan Sivas’ta bu yıl rekor seviyede rekolte bekleniyor. Tarım ve hayvancılık sektöründe her geçen gün ivme kazanan Sivas, patates üretiminde de adından söz ettiriyor. Bu yıl Sivas’ta 18 bin dekar alanda tohumluk patates, 72 bin dekar alanda ise yemeklik patates olmak üzere toplam 90 bin dekar alanda üretim gerçekleştirildi. Bu alandan yaklaşık 74 bin ton sertifikalı patates tohumluğu ve 360 bin ton yemeklik patates üretimi gerçekleşmesi bekleniyor. Kangal-Gürün arasında bulunan tohumluk patates tarlasını ziyaret eden Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız’dan bilgi aldı. Sivas’ta her geçen gün ekilen arazi miktarı ve ürün çeşidinin arttığını ifade eden Vali Şimşek; “Öncelikle tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli, bol kazançlar diliyorum. Bizler her zaman çiftçimizin yanındayız, yakınındayız. Fırsat buldukça çiftçilerimizi arazide ziyaret ediyoruz. Hem onlara kolaylıklar diliyoruz hem de yürüttüğümüz projeli çalışmaların sonuçlarını yerinde görme fırsatımız oluyor. Sivas’ta her geçen gün ekilen arazi miktarı artıyor. Yine ürün çeşitliliği de artıyor. Devletimizin desteği ile çiftçilerimizin de gayreti ile her geçen gün daha çok arazi ekiliyor. Bugün burada bir patates üreticimizi ziyaret ediyoruz. Başka bölgelerimizde de şuan buğday hasadı, Gürün’de kayısı hasadı, ayçiçek hasadı olacak. Belirtiğim gibi her geçen gün üretim ve çeşitliliğimiz artıyor.” dedi. Rekor rekolte bekleniyor Sivas’ta bu sene rekor seviyede patates rekoltesi beklendiğini ifade eden Vali Şimşek; “Yine aynı şekilde patates üretimimizde artıyor. Özellikle tohumluk patates üretimine biz önem veriyoruz ve arzu ediyoruz ki çiftçilerimiz katma değeri yüksek tohumluk patates üretimine ağırlık versin ve Sivas ilimizde bu anlamda hastalıktan ari bir bölge ve çok elverişli bir bölge. Bu yıl yaklaşık 90 bin dekarlık alanda patates ekimi yapıldı ve inşallah bu yıl rekor bekliyoruz. Yaklaşık 445 bin tonluk rekolte beklentimiz var ve bunun yaklaşık 75 bin tonu da tohumluk patates olacak. İnşallah bu çalışmalarımız ve çabalarımızla ilimizdeki çiftçilerimizi daha çok katma değeri yüksek ürünlere yöneltmiş olacağız. İnanıyorum ki Sivas’ımız sanayide yakaladığı ivmeyi tarımda da yakalayacak ve daha çok üretim gerçekleştireceğiz daha çok istihdam gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

100 kişinin istihdam edileceği cam sera projesinde sona gelindi Haber

100 kişinin istihdam edileceği cam sera projesinde sona gelindi

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, tarımsal alanda Sivas'a değer katacak, ihracat potansiyeli yüksek ve yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayacak cam sera projesinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çevreci ve önemli bir projeyi ziyaret ettiklerini aktaran Şimşek, "Burada çöpler bertaraf ediliyor ve çöplerden enerji üretiliyor. Çıkan enerji de 1,4 megavatlık bir enerji. Hem piyasaya veriliyor diğer taraftan da ortaya çıkan sıcak su da seralarda kullanılarak içerisinde bulunduğumuz tesiste üretime dönüştürülecek. Burada inşallah 40 dönümlük sera tesis edildikten sonra yıllık 3 milyon avroluk gelir elde edilecek. Bu tesiste yaklaşık 100 kişi de istihdam edilecek. Sivas Belediyemizi ve bu örnek projeyi ortaya çıkaran firmamızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. Bilgin ise çöpünden ülke ekonomisine değer katan projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Çöpümüzü katı atık alanında toplayarak önce ayrıştırıyoruz. Çıkan gazla da enerji üretimi yapıyoruz. Yaklaşık 5 bin hanenin elektriğini karşılayacak bir enerji tesisimiz var. Biz sıfır atık projesi kapsamında enerji üretiminden ortaya çıkacak ısıdan da bu bölgede yaklaşık 40 dönüm arazi üzerine inşa edilen, yıllık 3 milyon avro gelir elde edilecek, 100 kişinin istihdam edileceği modern ve sıfır atık projesine uygun çevreci bir tesis kazandırıyoruz. Belediyemizin destekleri özel sektörümüzün yatırımı ile yapılan proje tamamlandığı zaman hem çevreye duyarlı bir tesis kazandırılmış olacak hem sıfır atık projesine uygun olarak çöplerimiz düzenli depolama alanında çevreye zarar vermemiş olacak. Oradan çıkan gaz ile enerji üretilmiş olacak. Enerji üretiminden ortaya çıkan ısı ile 100 kişinin istihdam edileceği tesisi şehrimize kazandırmış olacağız. Ağustos ayının sonu gibi de burada ilk fide dikimini de gerçekleştirerek açılışını yapacağız. Şehrimize hayırlı olsun." Serada yıllık 2 bin 500 ton salkım domates üretilmesi hedefleniyor.

Haber

"Gürün kayısı"sı markalaşacak

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Gürün ilçesine bağlı Tepecik Köyü'nde kayısı hasadına katıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Gürün ilçesine bağlı Tepecik Köyü'nde kayısı hasadına katıldı. Şimşek, kayısı üretiminde 15 bin 500 dekar alan ve 200 bin ağaç sayısı ile Gürün ilçesinin ürün rekoltesini her geçen yıl artırdığını ifade etti. Şimşek, bölgenin kayısı üretimi açısından çok elverişli olduğuna dikkati çekti. Yıllık 30 bin ton kayısı üretimi gerçekleştiğini belirten Şimşek, Gürün kayısısının marka değerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. "Çiftçilere kayısı fidesi dağıtmaya devam edeceğiz" Kayısı üretiminin artırılacağını belirten Şimşek, "Daha önce çiftçilerimize 50 bin adet kayısı fidesi dağıttık. İnşallah bu projemiz devam edecek. Sivas Valiliği olarak üreticilerimize her türlü desteği sağlıyoruz. Kurumsal bir yapıyla ölçek ekonomisine uygun üretim modeliyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her yıl çiftçilerimize fide dağıtarak kayısı üretiminin artmasını sağlayacağız. Çiftçilerimize bereketli, emeklerinin karşılığını aldığı bol kazançlı günler diliyorum." ifadelerini kullandı. Hasat programına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, Gürün Kaymakamı Halil Yazıcı, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi ile İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız eşlik etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.