TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yoğurt Üretimi

AGRONEWS - Yoğurt Üretimi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yoğurt Üretimi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Doğal Yoğurt Mayalarına Patentle Koruma Haber

Doğal Yoğurt Mayalarına Patentle Koruma

Anadolu'nun Geleneksel Yoğurt Mayaları Ticarileşiyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orhangazi’de düzenlenen Global Farm Summit 2024 etkinliğinde yaptığı açıklamada, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen projelerin Türkiye’nin tarımsal üretimine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Özellikle doğal yoğurt mayaları üzerine yürütülen çalışmalara dikkat çeken Bakan Yumaklı, şunları söyledi: “Anadolu’nun dört bir yanından toplanan geleneksel yoğurt mayalarının patent süreci tamamlandığında, bu doğal mayalar ticari ürünlere dönüştürülecek ve Türkiye’de üretilen ürünlerde kullanılacak. Katkı maddesi içermeyen bu mayalar, yoğurdun dayanıklılığını 3-4 kat artıracak. Böylece, bu alandaki ithalat bağımlılığı sona erecek.” Yerli ve Doğal Ürünlere Odaklanma TAGEM’in yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarının yalnızca tarımsal üretimi artırmayı değil, ithalata bağımlılığı azaltmayı da hedeflediğini belirten Yumaklı, doğal yoğurt mayası çalışmasının bunun somut bir örneği olduğunu ifade etti: “Türkiye’nin raflarındaki ithal ürünleri azaltmak ve yerli üretimi desteklemek için yeni bir strateji oluşturuyoruz. Bu yoğurt mayası projesi de küçük gibi görünen ama ülke ekonomisine ve gıda sektörüne büyük katkılar sunacak bir adım.” Türkiye Yüzyılı: Üretim ve Üreticinin Yüzyılı Konuşmasında “Türkiye Yüzyılı” vurgusu yapan Yumaklı, üretimin ve üreticilerin desteklenmeye devam edileceğini söyledi: “Üreticilerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Kim bu alanda katkı sunmak istiyorsa, birlikte çalışmaya her zaman hazırız. Bu tür projeler, üreticilerimize ve ülkemize daha güçlü bir gelecek sağlama yolunda atılmış önemli adımlardır.” Doğal Mayalar ve Gıda Güvenliği Bu proje sayesinde, doğal yoğurt mayalarının Türkiye’nin dört bir yanındaki üreticilere sunulması hedefleniyor. Hem katkısız hem de dayanıklı yapısı ile bu mayalar, Türkiye’nin geleneksel tatlarını modern teknolojiyle birleştirerek daha geniş kitlelere ulaştıracak.

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek” Haber

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

İlçede ‘Mandam’ markasıyla manda sütünden kaymak, peynir ve yoğurt üretimi yapılan tesiste, Mozzarella peyniri üretimi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Hacılar Hürmetçi Mahallesi’nde, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kayseri Valiliği ve Hacılar Belediyesi’nin destekleriyle 2020 yılında kurulan ’Manda Sütü İşleme Tesisi’nde kapasite artırımına gidilirken yeni ürünlerin de yapılabilmesi için olanak sağlanıyor. Günlük bir ton manda sütü işlenerek birçok satış noktasında manda sütünden üretilen peynir, yoğurt ve kaymak gibi süt ürünlerinin satışa sunulduğu tesiste şimdi de Mozzarella peyniri üretilecek. "Hacılarımızın Mandam ürünleri tüm sofralarda yer bulacak" Tesisin genişletilmesine yönelik çalışmaların başladığını duyuran Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, tesiste yapılan çalışmaları Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Kayseri Tarım İl Müdürü Bülent Saklav ve Kayseri Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ahmet Topçu ile yerinde inceledi. Özdoğan, "Tesisin büyütülmesi ve Mandam markasının Türkiye’de tanıtılması için desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Son aşamada olan Mozzarella peyniri üretiminin tamamlanmasıyla, Hacılarımızın yerel markası tüm sofralarda yer bulacak" dedi. Başkan Özdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarım İl Müdürlüğümüzle birlikte belediyemizin iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz tesisimizin genişletilmesi ve Mozzarella peynir üretiminde gelinen son aşamayı yerinde incelemek amacıyla buradayız. Mozzarella peyniri üretiminde de belediye olarak ORAN Kalkınma Ajansı’nın başlattığı projeye destek verdik. Mandam markasıyla peynir, yoğurt ve kaymak üretimi yapan tesisimizin üretim kapasitesinin arttırılması yönünde çalışmaları da desteklemeye devam edeceğiz. Bu manada hem yerel yönetim hem de merkezi hükümet olarak bu konuda yapabileceklerimizi istişare ettik. Buradaki tesisimizi daha da büyüterek, geliştirerek ve Kayseri’mizi Türkiye’ye yeni ürünler sunmak adına çaba göstereceğiz. Birliğimizin yanında olacağız. Emeği geçen herkese, başta Bakanlığımız olmak üzere, teşekkür ediyorum. Bu tesisler, turizm ve üretim açısından Hürmetçimiz, Karpuzsekimiz, Dokuzpınarımız ve kısaca tüm Kayserimiz için faydalı olacaktır. Bu faydayı en üst seviyeye çıkarmak için çalışacağız."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.