TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yunusemre

AGRONEWS - Yunusemre haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yunusemre haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yunusemre’den Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı Haber

Yunusemre’den Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı

Yunusemre Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Manisa Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı, bölgenin gelişmesi için yapılması gerekenleri tartışmak amacıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Konferans Salonu'nda yapıldı. Çalıştaya Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldı. Başkan Balaban, açılış konuşmasında, bölgenin gelişmesi için düzenlenecek etkinlik ve organizasyonlarla çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, Yuntdağı'nda tarımsal ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi için herkesin katkıda bulunması gerektiğini vurguladı ve katılımcılara teşekkür etti. Çalıştayın moderatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel Mirasın Yönetimi ve Tanıtımı Şube Müdürü Ayşegül Güngören üstlendi. Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi kurucularından Faik Gür, "Yuntdağları ve Kırsal Kalkınma" konusunu ele aldı. OBASYA Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, "Yunt Dağları Turizmi ve OBASYA" hakkında bilgi verirken, Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Bölüm Başkanı Rasim Akpınar, "Geçmişten Günümüze Yuntdağı’nda Sosyoloji" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Ayrıca, Fotoğraf Sanatçısı Birol Üzmez'in "Yuntdağı Görünmez Atların Fısıltısı Sergisi"nin fotoğrafları da sergilendi.

Manisalı çiftçilere 3 bin 100 kilo sorgum tohumu dağıtıldı Haber

Manisalı çiftçilere 3 bin 100 kilo sorgum tohumu dağıtıldı

Proje ile hem tarım alanlarının etkin kullanılması hem de hayvan yemi üretimine katkı sağlanması hedefleniyor. Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Manisa’nın Salihli, Gördes, Demirci, Kula, Alaşehir, Turgutlu, Şehzadeler, Yunusemre ve Saruhanlı ilçelerindeki üreticilere yüzde 75 hibe destekli 3 bin 100 kilo sorgum tohumu dağıtımı yapıldı. Yüzde 75 hibeli tohumlar hakkında bilgiler veren Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk “Son yıllarda yağışların azalması, yeraltı su kaynaklarının azalarak daha derinlerde çıkarılması ve bütün dünyada meydana gelen kuraklık stresi gibi faktörler, alternatif bitkiler kullanılmasını gerekli kılmıştır. Bakanlığımız fazla su tüketimi olan bitkilerin yerine daha az su tüketimi olan veya kurağa dayanıklı bitkiler üzerinde çalışmalara başlamıştır. Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında silajlık mısıra alternatif silajlık sorgum çeşitleri kullanılması düşünülmüştür. İlimizde Sorgum Sudan Otu Melezi Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi hazırlanmıştır. Toplam 9 ilçemizde, yüzde 75 devlet hibeli, yüzde 25 çiftçi katkılı 3 bin 100 kilogram sorgum tohumları dağıtılmaya başlandı. Çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Tohum dağıtım programına Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcıları Serdar Mersinli ve Ali Gök, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Süreyya Atmaca ile projeden yararlanan üreticiler katıldı.

Yunusemre livestock producers receive antiparasitic support Haber

Yunusemre livestock producers receive antiparasitic support

As part of the 'Protection of Large Livestock from External Parasites Project' implemented by the Manisa Metropolitan Municipality for livestock producers, training on the use of antiparasitic preparations and medications was provided to large livestock producers in the Asmacık, Karahüseyinli, Pınarköy, Recepli, Sakallı, Süngüllü, and Uzunlar neighborhoods of the Yunusemre district. The Manisa Metropolitan Municipality, which stands by producers with projects for agricultural and rural development, provided training on the use of antiparasitic preparations and medications to large livestock producers in the Asmacık, Karahüseyinli, Pınarköy, Recepli, Sakallı, Süngüllü, and Uzunlar neighborhoods of the Yunusemre district as part of the 'Protection of Large Livestock from External Parasites Project,' carried out in collaboration with the Provincial Directorate of Agriculture and Forestry. The information meeting held in the neighborhoods was attended by Yılmaz Usta, the Head of the Manisa Metropolitan Municipality Rural Services Department, Ali Gök, the Deputy Director of the Provincial Directorate of Agriculture and Forestry, Şadan Aslay, the Branch Manager of Agriculture and Livestock, Bülent Güleç, the Yunusemre District Director of Agriculture, livestock producers, and citizens. Conveying the greetings of Manisa Metropolitan Municipality Mayor Cengiz Ergün to the livestock breeders, Yılmaz Usta, the Head of the Rural Services Department, stated that the support for agricultural and rural development continues uninterruptedly. He said, "As part of the joint project we carried out with our Provincial Directorate of Agriculture and Forestry in the neighborhoods of Asmacık, Karahüseyinli, Pınarköy, Recepli, Sakallı, Süngüllü, and Uzunlar in the Yunusemre district, 415 boxes of antiparasitic preparations were delivered for the fight against external parasites such as scabies, flies, ticks, lice, fleas, etc., to be used for 5,502 large and small livestock for 257 breeders." During the program, livestock producers were briefed on the application of external parasitic drugs to animals. Producers thanked Manisa Metropolitan Municipality Mayor Cengiz Ergün and the Rural Services Department for their support.

Yunusemreli hayvan üreticilerine antiparaziter preparat desteği Haber

Yunusemreli hayvan üreticilerine antiparaziter preparat desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesinin hayvan üreticileri için hayata geçirdiği ‘Büyükbaş Hayvanların Dış Parazitler Yönünden Korunması Projesi’ kapsamında, Yunusemre ilçesine bağlı Asmacık, Karahüseyinli, Pınarköy, Recepli, Sakallı, Süngüllü ve Uzunlar mahallelerinde büyükbaş hayvan üreticilerine antiparaziter preparat desteği ve ilacın kullanımı ile ilgili eğitim verildi. Tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik projeleriyle üreticinin yanında yer alan Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüğü ‘Büyükbaş Hayvanların Dış Parazitler Yönünden Korunması Projesi’ kapsamında, Yunusemre ilçesine bağlı Asmacık, Karahüseyinli, Pınarköy, Recepli, Sakallı, Süngüllü ve Uzunlar mahallelerinde büyükbaş hayvan üreticilerine antiparaziter preparat desteği ve kullanımı ile ilgili eğitim verdi. Mahallelerde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ali Gök, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Şadan Aslay, Yunusemre İlçe Tarım Müdürü Bülent Güleç, hayvan üreticileri ve vatandaşlar katıldı. Hayvan yetiştiricilerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik desteklerin aralıksız sürdüğünü belirterek, “Yunusemre ilçemiz Asmacık, Karahüseyinli, Pınarköy, Recepli, Sakallı, Süngüllü ve Uzunlar mahallelerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle yürüttüğümüz ortak proje kapsamında 257 yetiştiriciye 5 bin 502 büyükbaş ve küçükbaş hayvan için uyuz, sinekgiller, kene, bit, pire, vb. dış parazit mücadelesinde kullanılmak üzere 415 kutu antiparaziter preparat teslim edilmiştir” dedi. Programda, üreticilere hayvanlara dış parazit ilaç uygulaması hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Üreticiler, destekleri nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerine teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.