"Doğunun Çukurovası" olarak bilinen Iğdır’da dane mısır hasadı başladı.
Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 16:09
Kaynak:
İHA
"Doğunun Çukurovası" olarak bilinen Iğdır’da dane mısır hasadı başladı.
Doğunun en zengin iklimine ve coğrafyasına sahip Iğdır’da dane mısır hasadı başladı. Tarım ve Orman Bakanlığının teşvik ve destekleri ile Iğdır’da geniş bir alanda ekimi yapılan üründe her yıl rekolte daha da artarken, bu yıl 40 bin tonun üzerinde rekolte beklendiği bildirildi. Üreticiler ürünlerini tüccarlara satarken, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin de dane mısır alımını başlatmasını bekliyor.
Mısır hasadı yapan çiftçi Musa Demirci, 6 aylık bir süreç sonunda hasada başladıklarını söyleyerek, “Bu dane mısır 5-6 ay süre ile oluşuyor. Üretim aşamasında yeri sürdükten sonra sulama, çapa ve en son hasadı yapıyoruz. Bu mısır fabrikalara giderek yem ve yağ oluyor. Biz hasadı yaptıktan sonra toptancılara satıyoruz” dedi.
Tarlalardaki dane mısır hasadı havadan da görüntülendi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Iğdır’da dane mısır hasadı başladı
"Doğunun Çukurovası" olarak bilinen Iğdır’da dane mısır hasadı başladı.
"Doğunun Çukurovası" olarak bilinen Iğdır’da dane mısır hasadı başladı.
Doğunun en zengin iklimine ve coğrafyasına sahip Iğdır’da dane mısır hasadı başladı. Tarım ve Orman Bakanlığının teşvik ve destekleri ile Iğdır’da geniş bir alanda ekimi yapılan üründe her yıl rekolte daha da artarken, bu yıl 40 bin tonun üzerinde rekolte beklendiği bildirildi. Üreticiler ürünlerini tüccarlara satarken, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin de dane mısır alımını başlatmasını bekliyor.
Mısır hasadı yapan çiftçi Musa Demirci, 6 aylık bir süreç sonunda hasada başladıklarını söyleyerek, “Bu dane mısır 5-6 ay süre ile oluşuyor. Üretim aşamasında yeri sürdükten sonra sulama, çapa ve en son hasadı yapıyoruz. Bu mısır fabrikalara giderek yem ve yağ oluyor. Biz hasadı yaptıktan sonra toptancılara satıyoruz” dedi.
Tarlalardaki dane mısır hasadı havadan da görüntülendi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER