Kastamonu'da "buğdayın atası" siyezin hasadı başladı
Kastamonu'da "buğdayın atası" siyezin hasadı başladı
Kastamonu'da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit Buğdayı" olarak anılan siyezin bu yılki hasadı başladı.
Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 14:23
Kaynak:
AA
İhsangazi ilçesinde yaklaşık 12 bin dekar alanda ekilen ve buğdayın atası olarak bilinen siyez buğdayı, iç ve dış piyasada ham ve işlenmiş şekilde talep görüyor.
Siyez buğdayının tohumu, Tarım ve Orman Bakanlığınca "Mergüze" ve "Ata" isimleriyle tescillenmişti.
Çiftçi İrfan Çakal, AA muhabirine, çiftçiliğin yanı sıra siyez ürünleri işleyerek, Türkiye'nin birçok noktasına gönderdiklerini söyledi.
Bu yıl, İhsangazi ilçesinin eski ismi olan Mergüze tohumu ektiklerini anlatan Çakal, "Havaların iyi gitmesi nedeniyle hasat erken başladı. Havalar hasat için oldukça iyi gitti. Biçimlerimiz oldukça güzel şekilde devam ediyor. Verim güzel." dedi.
Siyez buğdayının doğal olduğunu vurgulayan Çakal, "Siyez buğdayının genetiği değişmemiştir. Sağlık açısından ve besin tablosu açısından değerlidir." ifadesini kullandı.
İlçede çiftçilik yapan İlhan Eğribaş da biçimin güzel gittiğini dile getirerek, "Çocukluğumdan beri siyezle uğraşıyorum. İlk izlenimlere göre verim çok iyi." diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kastamonu'da "buğdayın atası" siyezin hasadı başladı
Kastamonu'da geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit Buğdayı" olarak anılan siyezin bu yılki hasadı başladı.
İhsangazi ilçesinde yaklaşık 12 bin dekar alanda ekilen ve buğdayın atası olarak bilinen siyez buğdayı, iç ve dış piyasada ham ve işlenmiş şekilde talep görüyor.
Siyez buğdayının tohumu, Tarım ve Orman Bakanlığınca "Mergüze" ve "Ata" isimleriyle tescillenmişti.
Çiftçi İrfan Çakal, AA muhabirine, çiftçiliğin yanı sıra siyez ürünleri işleyerek, Türkiye'nin birçok noktasına gönderdiklerini söyledi.
Bu yıl, İhsangazi ilçesinin eski ismi olan Mergüze tohumu ektiklerini anlatan Çakal, "Havaların iyi gitmesi nedeniyle hasat erken başladı. Havalar hasat için oldukça iyi gitti. Biçimlerimiz oldukça güzel şekilde devam ediyor. Verim güzel." dedi.
Siyez buğdayının doğal olduğunu vurgulayan Çakal, "Siyez buğdayının genetiği değişmemiştir. Sağlık açısından ve besin tablosu açısından değerlidir." ifadesini kullandı.
İlçede çiftçilik yapan İlhan Eğribaş da biçimin güzel gittiğini dile getirerek, "Çocukluğumdan beri siyezle uğraşıyorum. İlk izlenimlere göre verim çok iyi." diye konuştu.
Kaynak: AA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER