Altıntaş’ta öğrenciler yerli tohumları toprakla buluşturdu
Altıntaş’ta öğrenciler yerli tohumları toprakla buluşturdu
Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Zafer İlkokulu öğrencileri Yerli Tohum Tarım Atölyesinde sebze tohumlarını toprakla buluşturdu.
Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 14:47
Kaynak:
İHA
Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Zafer İlkokulu öğrencileri Yerli Tohum Tarım Atölyesinde sebze tohumlarını toprakla buluşturdu.
Zafer İlkokulu Müdürü Serdar Taşoğlu, “Yerli Tohum Tarım Atölyesi” projesi çerçevesinde tüm sınıfların öğretmenleri öncülüğünde birer ürün belirlediklerini ve belirlenen ürünlerin öğrenciler tarafından seralara ekiminin yapıldığını söyledi.
Müdür Taşoğlu,” Ekimi yapılan ürünler arasında marul, kırmızılahana, havuç, maydanoz, roka, dereotu, kıvırcık marul gibi yeşil ürünler yer almakta. Özellikle kış aylarında bolca tüketilen ve öğrencilerimizin de sofralarında bolca gördükleri bu ürünleri kendilerinin yetiştirip tüketmelerini hedeflendi. Yine seralarda yapılan tarım faaliyetlerinin verimliliğini, yerli-milli üretimin önemini ve kaynakları tasarruflu kullanmanın gerekliliğini de vurgulayarak kendi ekim alanlarındaki ürünleri yetiştirme sorumluluğunu da çocuklarımıza kazandırıyoruz” diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Altıntaş’ta öğrenciler yerli tohumları toprakla buluşturdu
Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Zafer İlkokulu öğrencileri Yerli Tohum Tarım Atölyesinde sebze tohumlarını toprakla buluşturdu.
Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Zafer İlkokulu öğrencileri Yerli Tohum Tarım Atölyesinde sebze tohumlarını toprakla buluşturdu.
Zafer İlkokulu Müdürü Serdar Taşoğlu, “Yerli Tohum Tarım Atölyesi” projesi çerçevesinde tüm sınıfların öğretmenleri öncülüğünde birer ürün belirlediklerini ve belirlenen ürünlerin öğrenciler tarafından seralara ekiminin yapıldığını söyledi.
Müdür Taşoğlu,” Ekimi yapılan ürünler arasında marul, kırmızılahana, havuç, maydanoz, roka, dereotu, kıvırcık marul gibi yeşil ürünler yer almakta. Özellikle kış aylarında bolca tüketilen ve öğrencilerimizin de sofralarında bolca gördükleri bu ürünleri kendilerinin yetiştirip tüketmelerini hedeflendi. Yine seralarda yapılan tarım faaliyetlerinin verimliliğini, yerli-milli üretimin önemini ve kaynakları tasarruflu kullanmanın gerekliliğini de vurgulayarak kendi ekim alanlarındaki ürünleri yetiştirme sorumluluğunu da çocuklarımıza kazandırıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER