Trabzon’un Fındık Ezmeli Çikolatası Dubai'ye Rakip Oldu
Trabzon’un Fındık Ezmeli Çikolatası Dubai'ye Rakip Oldu
Trabzon’da fındık üretimiyle uğraşan Sungur kardeşler, kendi markalarını oluşturarak fındık ezmeli çikolatalarıyla Dubai çikolatasına rakip oldu. Patent başvurusu yapılan Trabzon çikolatasına Türkiye ve yurt dışından yoğun talep geliyor. Dubai’ye fındık kreması ihraç eden kardeşler, ilk Trabzon çikolatası siparişlerini de Dubai'den aldı.
Haber Giriş Tarihi: 08.11.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2024 11:58
Kaynak:
İHA
Fındık Üretimini Markalaştıran Girişim
Ailelerinin üç kuşaktır süren fındık üretimini çikolataya dönüştürerek katma değer yaratan Seyyare, Sinem, Demet ve Kübra Sungur, gelen talepler doğrultusunda üç şube açarak üretimi büyüttü. Seyyare Sungur, "Popüler kültürle dünyaya yayılan Dubai çikolatasını kendi fındığımızla Trabzon çikolatasına dönüştürdük. Markamız için de patent başvurusu yaptık,” dedi.
Kadın Girişimcilerden Yerli Üretim Atağı
Tamamı kadınlardan oluşan üretim merkezlerinde talep patlaması yaşandığını belirten Sungur, "Trabzon çikolatasının yoğun ilgi görmesi bizi mutlu etti. Ürünümüzün yurt dışında da bilinmesini hedefliyoruz,” dedi. Kadayıf ve fındıkla benzersiz hale getirdikleri çikolatalarını, halkın ulaşabileceği fiyatlarla sunduklarını belirtti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Trabzon’un Fındık Ezmeli Çikolatası Dubai'ye Rakip Oldu
Trabzon’da fındık üretimiyle uğraşan Sungur kardeşler, kendi markalarını oluşturarak fındık ezmeli çikolatalarıyla Dubai çikolatasına rakip oldu. Patent başvurusu yapılan Trabzon çikolatasına Türkiye ve yurt dışından yoğun talep geliyor. Dubai’ye fındık kreması ihraç eden kardeşler, ilk Trabzon çikolatası siparişlerini de Dubai'den aldı.
Fındık Üretimini Markalaştıran Girişim
Ailelerinin üç kuşaktır süren fındık üretimini çikolataya dönüştürerek katma değer yaratan Seyyare, Sinem, Demet ve Kübra Sungur, gelen talepler doğrultusunda üç şube açarak üretimi büyüttü. Seyyare Sungur, "Popüler kültürle dünyaya yayılan Dubai çikolatasını kendi fındığımızla Trabzon çikolatasına dönüştürdük. Markamız için de patent başvurusu yaptık,” dedi.
Kadın Girişimcilerden Yerli Üretim Atağı
Tamamı kadınlardan oluşan üretim merkezlerinde talep patlaması yaşandığını belirten Sungur, "Trabzon çikolatasının yoğun ilgi görmesi bizi mutlu etti. Ürünümüzün yurt dışında da bilinmesini hedefliyoruz,” dedi. Kadayıf ve fındıkla benzersiz hale getirdikleri çikolatalarını, halkın ulaşabileceği fiyatlarla sunduklarını belirtti.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER