TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarife Kontenjanı ile Ayçiçeği İthalatında Yeni Düzenlemeler

Yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağı ithalatında uygulanacak tarife kontenjanının başvuru ile kullanım usul ve esasları tespit edildi. Tarife kontenjanı, Bakanlık tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde yağlık ayçiçeği tohumu veya karşılığı ham ayçiçeği tohumu yağı cinsinden dağıtılacak. Konuya ilişkin başvurular, 2 Aralık-13 Aralık tarihlerinde yapılabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 10:56
Kaynak: Dünya
Tarife Kontenjanı ile Ayçiçeği İthalatında Yeni Düzenlemeler

Yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağı ithalatında açılan tarife kontenjanının esasları belirlendi. Ticaret Bakanlığı'nın "Yağlık Ayçiçeği Tohumu ve Ham Ayçiçeği Yağı İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğ’e göre, söz konusu ürünlerde ağustos ayında Cumhurbaşkanı Kararı ile açılan tarife kontenjanı, İthalat Genel Müdürlüğü tarafından 30 Kasım'a kadar yerli yağlık ayçiçeği tohumu alımı yapanlara öncelik tanıyarak, ham veya rafine ayçiçeği yağı üreten sanayici firmalara dağıtılacak.

Kontenjan, 1 milyon ton yağlık ayçiçeği tohumu esas alınarak ve bunun karşılığı olarak yüzde 40 randıman ile ham ayçiçeği yağı cinsinden dağıtılacak. Kontenjan miktarı, tamamı yağlık ayçiçeği tohumu olarak dağıtılırsa 1 milyon tonu, ham ayçiçeği yağı olarak dağıtılırsa 400 bin tonu geçemeyecek.

Başvurular, 2-13 Aralık tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılabilecek. Ayrıca, yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağı için tarife kontenjanı talep edilmesi durumunda, Bakanlıkça uygun görüldüğü takdirde her iki ürün için ayrı ayrı ithalat lisansı düzenlenebilecek. Tebliğ kapsamındaki ithalatta sadece ithalat lisansında kayıtlı miktar için indirimli gümrük vergisi uygulanacak.

Kaynak: Dünya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.