Eylül ve Ekim aylarında toplanan Gümüşhane kuşburnu meyvesi, marmelat ve meyve suyu olarak raflardaki yerini aldı.
Haber Giriş Tarihi: 13.01.2025 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2025 12:10
Kaynak:
İHA
GÜMÜŞHANE (İHA) - Türkiye’deki 27 kuşburnu türünden 17’sine ev sahipliği yapan Gümüşhane, bu meyvenin gen merkezi kabul ediliyor. Bölge halkı tarafından toplanan kuşburnu meyvesi, fabrikalarda işlenerek marmelat ve nektara dönüştürülüyor.
KUŞBURNUNUN ŞİFA YOLCULUĞU
Gıda Mühendisi Göktuğ Yetimoğlu, kuşburnunun kış aylarında bağışıklık güçlendiren bir C vitamini deposu olduğunu belirterek, "Gelen ürünler ilk olarak yıkama havuzunda yıkanıyor daha sonra kırma işleminden geçiriliyor. Ürünün yapısını bozmayacak şekilde bir süre haşlandıktan sonra çekirdek ve tüyünden ayrılma işleminden geçiyor. Daha sonra ortaya çıkan ürünü şişeleme hatlarımızda şişeledikten sonra pastörizasyon işlemi yapılıyor. Son olarak etiketlenip satışa sunuluyor" dedi.
DOĞAL VE KATKISIZ ÜRÜN
Yetimoğlu, "içeceklerin kralı" dediği kuşburnu suyunun doğallığına dikkat çekerek, "Doğallığa önem veren insanlar kafalarında hiçbir soru işareti olmadan bu ürünü tüketebilir. İşletmemizde günlük ortalama 1 ton kuşburnu işleme kapasitesine sahibiz. Bu işlemenin ardından 10 bin ila 15 bin şişe ürün elde ediyoruz. Bu ürünler Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiliyor" diye ekledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Gümüşhane’nin Şifalı Meyvesi Kuşburnu Şişelendi
Eylül ve Ekim aylarında toplanan Gümüşhane kuşburnu meyvesi, marmelat ve meyve suyu olarak raflardaki yerini aldı.
GÜMÜŞHANE (İHA) - Türkiye’deki 27 kuşburnu türünden 17’sine ev sahipliği yapan Gümüşhane, bu meyvenin gen merkezi kabul ediliyor. Bölge halkı tarafından toplanan kuşburnu meyvesi, fabrikalarda işlenerek marmelat ve nektara dönüştürülüyor.
KUŞBURNUNUN ŞİFA YOLCULUĞU
Gıda Mühendisi Göktuğ Yetimoğlu, kuşburnunun kış aylarında bağışıklık güçlendiren bir C vitamini deposu olduğunu belirterek, "Gelen ürünler ilk olarak yıkama havuzunda yıkanıyor daha sonra kırma işleminden geçiriliyor. Ürünün yapısını bozmayacak şekilde bir süre haşlandıktan sonra çekirdek ve tüyünden ayrılma işleminden geçiyor. Daha sonra ortaya çıkan ürünü şişeleme hatlarımızda şişeledikten sonra pastörizasyon işlemi yapılıyor. Son olarak etiketlenip satışa sunuluyor" dedi.
DOĞAL VE KATKISIZ ÜRÜN
Yetimoğlu, "içeceklerin kralı" dediği kuşburnu suyunun doğallığına dikkat çekerek, "Doğallığa önem veren insanlar kafalarında hiçbir soru işareti olmadan bu ürünü tüketebilir. İşletmemizde günlük ortalama 1 ton kuşburnu işleme kapasitesine sahibiz. Bu işlemenin ardından 10 bin ila 15 bin şişe ürün elde ediyoruz. Bu ürünler Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiliyor" diye ekledi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER