TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara'nın Başkent Oluşunun 101. Yıl Dönümü Kutlandı

Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümü, Anıtkabir ve 1. Meclis binasında düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. 13 Ekim 1923'te Ankara'nın başkent ilan edilmesinin yıldönümünde, Ankara Valiliği'nin organize ettiği kutlamalar Anıtkabir ziyareti ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 13:16
Kaynak: İHA
Ankara'nın Başkent Oluşunun 101. Yıl Dönümü Kutlandı

Anıtkabir Töreni

Anıtkabir'de gerçekleştirilen törende, Ankara Valisi Vasip Şahin, mozoleye çelenk koyduktan sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Şahin, deftere yazdığı notta, Ankara'nın başkent olmasının milletin bağımsızlık ve yeniden varoluş azminin somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

1. Meclis'teki Kutlama

Anıtkabir'deki programın ardından 1. Meclis'te düzenlenen törende, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tarihi mirası koruma ve başkentin dokusunu güçlendirme çabalarının sürdüğünü vurguladı. Yavaş, Cumhuriyetin kurulduğu bölgedeki restorasyon çalışmalarına 1.5 milyar lira harcandığını ifade etti.

Seğmen Gösterileri

Törenin ardından Ulus Meydanı'ndan başlayan seğmen gösterileri, Ankara Kalesi'nde vatandaşların alkışlarıyla sona erdi. Bu etkinlikler, Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerine vurgu yaparak, başkentin geçmişine olan bağlılığı pekiştirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.