Kış Aylarının Vazgeçilmezi Salep: Kahramanmaraş'tan Gelen Şifa
Kış Aylarının Vazgeçilmezi Salep: Kahramanmaraş'tan Gelen Şifa
Kahramanmaraş’ın geleneksel içeceği salep, soğuk havalarda iç ısıtıyor ve sağlığa birçok fayda sunuyor. Salep aynı zamanda Maraş dondurmasının eşsiz lezzet sırrı.
Haber Giriş Tarihi: 02.01.2025 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2025 14:02
Kaynak:
İHA
Kış İçin Sıcak, Yaz İçin Serin Bir Tat
Salep, yabani orkide köklerinden elde edilen doğal bir ürün olarak kış aylarında sıcak içecek, yazın ise Maraş dondurmasının temel malzemesi olarak kullanılıyor. Bahar aylarında doğadan toplanan orkide kökleri, dondurmaya kıvam ve dayanıklılık katarak Maraş dondurmasını dünyaca ünlü bir tat haline getiriyor.
Sağlığa Faydaları
Salep, yalnızca damak tadına hitap etmekle kalmıyor, aynı zamanda sağlığa da pek çok fayda sağlıyor:
Mide ve Sindirim Rahatlatıcı: Mideyi rahatlatıp hazımsızlık sorunlarına doğal bir çözüm sunuyor.
Bağışıklık Güçlendirici: Soğuk algınlığı ve grip gibi kış hastalıklarına karşı koruyucu etkisi var.
Doğal Afrodizyak: Yüzyıllardır doğal bir afrodizyak olarak görülüyor.
Kervan Restoranlarında Salep Lezzeti
Kahramanmaraş’taki Alpedo - Kervan restoranlarında hazırlanan salep, bölge halkının ve turistlerin beğenisine sunuluyor.
Kervanhan Mutfak Şefi Samet Pekel, orkide köklerinin Ahır Dağı eteklerinden toplandığını belirterek, “Kökler kurutulup çekildikten sonra saf toz salep haline getiriliyor. Bu salep, yazın dondurmanın hammaddesi olurken, kışın içimizi ısıtan bir içeceğe dönüşüyor” dedi.
Doğallığın Önemi
Kahramanmaraşlı müşteri Sibel Demircan, salebin doğal yapısına dikkat çekerek, “Kış mevsiminde salep içmek hem keyifli hem de çok şifalı. Daha doğal olanı tüketmek gerçekten önemli” dedi.
Kahramanmaraş’ın geleneksel mutfak mirası olan salep, hem sıcak bir içecek hem de Maraş dondurmasının lezzet sırrı olarak nesiller boyunca değerini korumaya devam ediyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kış Aylarının Vazgeçilmezi Salep: Kahramanmaraş'tan Gelen Şifa
Kahramanmaraş’ın geleneksel içeceği salep, soğuk havalarda iç ısıtıyor ve sağlığa birçok fayda sunuyor. Salep aynı zamanda Maraş dondurmasının eşsiz lezzet sırrı.
Kış İçin Sıcak, Yaz İçin Serin Bir Tat
Salep, yabani orkide köklerinden elde edilen doğal bir ürün olarak kış aylarında sıcak içecek, yazın ise Maraş dondurmasının temel malzemesi olarak kullanılıyor. Bahar aylarında doğadan toplanan orkide kökleri, dondurmaya kıvam ve dayanıklılık katarak Maraş dondurmasını dünyaca ünlü bir tat haline getiriyor.
Sağlığa Faydaları
Salep, yalnızca damak tadına hitap etmekle kalmıyor, aynı zamanda sağlığa da pek çok fayda sağlıyor:
Mide ve Sindirim Rahatlatıcı: Mideyi rahatlatıp hazımsızlık sorunlarına doğal bir çözüm sunuyor.
Bağışıklık Güçlendirici: Soğuk algınlığı ve grip gibi kış hastalıklarına karşı koruyucu etkisi var.
Doğal Afrodizyak: Yüzyıllardır doğal bir afrodizyak olarak görülüyor.
Kervan Restoranlarında Salep Lezzeti
Kahramanmaraş’taki Alpedo - Kervan restoranlarında hazırlanan salep, bölge halkının ve turistlerin beğenisine sunuluyor.
Kervanhan Mutfak Şefi Samet Pekel, orkide köklerinin Ahır Dağı eteklerinden toplandığını belirterek, “Kökler kurutulup çekildikten sonra saf toz salep haline getiriliyor. Bu salep, yazın dondurmanın hammaddesi olurken, kışın içimizi ısıtan bir içeceğe dönüşüyor” dedi.
Doğallığın Önemi
Kahramanmaraşlı müşteri Sibel Demircan, salebin doğal yapısına dikkat çekerek, “Kış mevsiminde salep içmek hem keyifli hem de çok şifalı. Daha doğal olanı tüketmek gerçekten önemli” dedi.
Kahramanmaraş’ın geleneksel mutfak mirası olan salep, hem sıcak bir içecek hem de Maraş dondurmasının lezzet sırrı olarak nesiller boyunca değerini korumaya devam ediyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER