Zonguldaklı Arıcılar Kestane Balıyla Dünya Birincisi Oldu
Zonguldaklı Arıcılar Kestane Balıyla Dünya Birincisi Oldu
Zonguldak'ta Akosman çifti, kestane balıyla Londra'da düzenlenen uluslararası yarışmada "altın bal" ödülü kazandı.
Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 13:18
Kaynak:
İHA
Muhammet ve Sevgi Akosman çifti, 8 yıl önce 40 kovanla başladıkları arıcılık serüveninde, Zonguldak kestane balını dünyaya tanıtarak büyük bir başarıya imza attı.
Prolin Değeriyle Öne Çıktılar
Akosman çiftinin ürettiği kestane balı, normal sınırların çok üstünde çıkan prolin değeriyle Londra'daki yarışmada 54 ülkenin arasından sıyrıldı ve ödül kazandı.
Kestane Balının Sağlığa Faydaları
Kestane balının akciğer, mide ve kalp rahatsızlıklarına faydalı olduğu, yüksek antioksidan değeriyle diğer ballardan ayrıldığı vurgulandı.
"Yer Üstü Elmasımız Kestane Balı"
Zonguldak'ın taşkömüründen sonra "yer üstü elması" olarak nitelendirilen kestane balı, dünya çapında sağlık ve lezzet açısından büyük talep görüyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Zonguldaklı Arıcılar Kestane Balıyla Dünya Birincisi Oldu
Zonguldak'ta Akosman çifti, kestane balıyla Londra'da düzenlenen uluslararası yarışmada "altın bal" ödülü kazandı.
Muhammet ve Sevgi Akosman çifti, 8 yıl önce 40 kovanla başladıkları arıcılık serüveninde, Zonguldak kestane balını dünyaya tanıtarak büyük bir başarıya imza attı.
Prolin Değeriyle Öne Çıktılar
Akosman çiftinin ürettiği kestane balı, normal sınırların çok üstünde çıkan prolin değeriyle Londra'daki yarışmada 54 ülkenin arasından sıyrıldı ve ödül kazandı.
Kestane Balının Sağlığa Faydaları
Kestane balının akciğer, mide ve kalp rahatsızlıklarına faydalı olduğu, yüksek antioksidan değeriyle diğer ballardan ayrıldığı vurgulandı.
"Yer Üstü Elmasımız Kestane Balı"
Zonguldak'ın taşkömüründen sonra "yer üstü elması" olarak nitelendirilen kestane balı, dünya çapında sağlık ve lezzet açısından büyük talep görüyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER