Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yemeklik ve tohumluk fasulye ekimine başlandı.
Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 12:06
Kaynak:
İHA
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yemeklik ve tohumluk fasulye ekimine başlandı.
Verimli topraklarıyla tarımda önemli bir yer tutan Adilcevaz ilçesinde çiftçilerin ekimi devam ediyor. Türkiye’de yapılan üretimde 3’üncü sırada olan Bitlis’te yemeklik ve tohumluk fasulye ekimine başlandı. Tarlalarda tohum ekimine başlayan çiftçiler, bereketli ve verimli bir sezon geçirmeyi umut ediyor.
Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde yaşayan İrfan Turgut, yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, “Ekime başladık. Hayırlı bereketli olmasını temenni ediyorum. 90 günlük sürenin sonunda yapılacak hasatta dönümde yaklaşık 400-450 kilo fasulye elde etmeyi bekliyoruz” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Adilcevaz’da fasulye ekimine başlandı
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yemeklik ve tohumluk fasulye ekimine başlandı.
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yemeklik ve tohumluk fasulye ekimine başlandı.
Verimli topraklarıyla tarımda önemli bir yer tutan Adilcevaz ilçesinde çiftçilerin ekimi devam ediyor. Türkiye’de yapılan üretimde 3’üncü sırada olan Bitlis’te yemeklik ve tohumluk fasulye ekimine başlandı. Tarlalarda tohum ekimine başlayan çiftçiler, bereketli ve verimli bir sezon geçirmeyi umut ediyor.
Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde yaşayan İrfan Turgut, yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, “Ekime başladık. Hayırlı bereketli olmasını temenni ediyorum. 90 günlük sürenin sonunda yapılacak hasatta dönümde yaklaşık 400-450 kilo fasulye elde etmeyi bekliyoruz” dedi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER