Denizli'nin Altın Meyvesi: Ayvanın Kilosu 25 TL'ye Yükseldi
Denizli'nin Altın Meyvesi: Ayvanın Kilosu 25 TL'ye Yükseldi
Denizli'de 16 bin ton ayva üretimi yapılıyor. Rusya ve AB ülkelerine ihraç edilen ayvada fiyatlar geçen yıla göre %66 artışla 25 TL'ye ulaştı. Üreticiler kaliteli 'Eşme Limon Ayvası' ile ihracatta öne çıkıyor.
Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 12:32
Kaynak:
İHA
Denizli'de ayva hasadı, üreticilerin yüzünü güldüren fiyatlarla başladı. Geçen yıl 15 TL olan ayvanın kilogram fiyatı, bu sezon 25 TL'ye yükseldi.
Pamukkale ilçesinin altı farklı bölgesinde toplam 6 bin 500 hektarlık alanda gerçekleştirilen üretimle, yıllık 16 bin ton ayva elde ediliyor. Üretici Erhan Çaylı, "Kaliteli ayvalarımız başta Rusya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde büyük ilgi görüyor" dedi.
Ürünler, kullanım alanlarına göre farklı fiyatlardan alıcı buluyor:
İhracatlık ayva: 25 TL/kg
Reçellik ayva: 10 TL/kg
Meyve suyu için: 3 TL/kg
'Eşme Limon Ayvası' türüyle dekarda 2-2.5 ton verim alan üreticiler, Denizli'nin tekstilden sonra ayva üretiminin de başkenti olabileceğine inanıyor. Çaylı, "Kaliteli üretimden taviz vermezsek, bu hedef hayal değil" diyerek, üreticileri ayva yetiştirmeye teşvik ediyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Denizli'nin Altın Meyvesi: Ayvanın Kilosu 25 TL'ye Yükseldi
Denizli'de 16 bin ton ayva üretimi yapılıyor. Rusya ve AB ülkelerine ihraç edilen ayvada fiyatlar geçen yıla göre %66 artışla 25 TL'ye ulaştı. Üreticiler kaliteli 'Eşme Limon Ayvası' ile ihracatta öne çıkıyor.
Denizli'de ayva hasadı, üreticilerin yüzünü güldüren fiyatlarla başladı. Geçen yıl 15 TL olan ayvanın kilogram fiyatı, bu sezon 25 TL'ye yükseldi.
Pamukkale ilçesinin altı farklı bölgesinde toplam 6 bin 500 hektarlık alanda gerçekleştirilen üretimle, yıllık 16 bin ton ayva elde ediliyor. Üretici Erhan Çaylı, "Kaliteli ayvalarımız başta Rusya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde büyük ilgi görüyor" dedi.
Ürünler, kullanım alanlarına göre farklı fiyatlardan alıcı buluyor:
'Eşme Limon Ayvası' türüyle dekarda 2-2.5 ton verim alan üreticiler, Denizli'nin tekstilden sonra ayva üretiminin de başkenti olabileceğine inanıyor. Çaylı, "Kaliteli üretimden taviz vermezsek, bu hedef hayal değil" diyerek, üreticileri ayva yetiştirmeye teşvik ediyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER