TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da Soya Ekiminde Artış: 35 Bin Dekar Alan Kullanıldı

Diyarbakır’da soya üretimi hızla artıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, bu yıl gerçekleştirilen projeyle 14 bin 500 dekar alanda yüzde 75 hibeli sertifikalı soya tohumu dağıtıldığını ve üreticilerin kendi katkılarıyla toplam 35 bin dekarlık soya ekimi yapıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 12:23
Kaynak: İHA
Diyarbakır’da Soya Ekiminde Artış: 35 Bin Dekar Alan Kullanıldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Bozçalı köyünde düzenlenen "Tarla Günü" etkinliğinde konuşan İl Müdürü Atalar, soya ekiminin hem yağ sanayisinde hem de hayvan beslenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Soya, yağı alındıktan sonra içerdiği yüksek protein oranı sayesinde özellikle kanatlı hayvanlar için yem katkısı olarak kullanılıyor.

Bunun yanı sıra, soyanın toprağı iyileştirme özellikleriyle dikkat çektiğini belirten Atalar, “Bakanlığımızın yeni tarımsal üretim modeli ile pamuktan sonra farklı ürün ekilmesi gerektiği için soya, önemli bir alternatif olacak” dedi.

Verim ve Pazarlama Başarısı

İlk hasatla birlikte tarladan 500 kilogramın üzerinde verim beklendiğini dile getiren Atalar, soyanın pazarlama sorunu olmayan, tercih edilen bir ürün olduğunu ifade etti. Gelecek yıllarda Diyarbakır’da soya ekim alanlarının daha da genişlemesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.