TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars’ta arıcılığa ve tarıma destek!

Kars’ta Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibeli makine-ekipmanı dağıtımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 11:48
Kaynak: İHA
Kars’ta arıcılığa ve tarıma destek!

Kars’ta Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında önemli gelişmeler yaşandı. Program çerçevesinde yüzde 50 hibeli makine ve ekipman dağıtımı gerçekleştirilirken, Arı Ürünleri Eğitimi Programı’na katılan 50 arıcıya sertifikaları verildi.

Makine ve Ekipman Dağıtımı Töreni

Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen makine ekipmanı dağıtım programına, Kars Valisi Ziya Polat, Milletvekili Adem Çalkın ve İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın katıldı. Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı çerçevesinde, çeşitli tarım makineleri ve ekipmanları çiftçilere dağıtıldı.

Arı Ürünleri Eğitimi ve Destekler

Kars Merkez ve Kağızman ilçelerinden toplam 50 arı yetiştiricisi, Tarım Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen “Arı Ürünleri Eğitim Projesi” kapsamında, propolis, polen ve arı zehri gibi arı ürünleri üzerine teorik ve uygulamalı eğitim aldı. Eğitim sürecinde, yetiştiricilere 300.000 TL bütçeli proje kapsamında proplis ızgarası, polen tuzakları, kovan atlığı, ana arı üretim kutusu ve diğer arı ekipmanları dağıtıldı.

Kırsal Kalkınma ve Tarım Yatırımları

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde 15. Etap 2023-2024 dönemi için 61 yatırımcıyla hibe sözleşmeleri imzalandı. Bu projeler arasında 50 balya makinesi, 6 yem karma ve dağıtma makinesi ile 5 yem karma makinesi yer aldı. Toplam proje bedeli 17.730.918 TL olan projeyi tamamlayan 58 yatırımcıya 8.865.459 TL hibe ödemesi yapıldı. Projesi devam eden 8 yatırımcının işlemleri ise sürüyor.

Eğitimleri Tamamlayan Arıcılara Sertifikalar

Eğitim programını başarıyla tamamlayan 50 arıcıya sertifikaları, protokol üyeleri tarafından teslim edildi. Bu destek ve eğitimlerle, Kars’ta tarım ve arıcılık sektöründe önemli adımlar atılmış oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.