TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keşan’da çeltik hasadı başladı

Edirne’nin Keşan ilçesinde ilk çeltik hasadı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 12:05
Kaynak: İHA
Keşan’da çeltik hasadı başladı

Edirne’nin Keşan ilçesi Kılıçköy’de ilk çeltik hasadı, üretici Mehmet Emin Meriç tarafından gerçekleştirildi. Meriç, çeltik üreticileri için sezonun bereketli geçmesini dileyerek, aylardır emek verdikleri ürünleri toplama zamanı geldiğini belirtti. Hasada başlarken “Bismillahirrahmanirrahim” diyen Meriç, ürün fiyatlarının beklentilerini karşılamadığını şu sözlerle ifade etti:

“Fiyatlar maalesef beklediğimiz doğrultuda oluşmadı. Orta tanedeki 65 randımanlı çeltiğin 25 TL olması, dekarda 750 kilo verim ile 2 bin TL zarar edeceğimizi gösteriyor.”

Verim ve Maliyet Endişeleri

Verim konusunda kesin konuşmanın henüz erken olduğunu belirten Meriç, dekardan 750 ile 800 kilogram arasında bir verim beklentisi olduğunu dile getirdi. Ancak maliyetlerin kazancı zorladığını şu şekilde açıkladı:

“Beklentimiz bu düzeyde, ama maliyetlerdeki artış kazancın önüne geçiyor. Su ve ilaç maliyetleri, çeltik üretiminde önemli gider kalemleri. İcar fiyatları ise 10 bin TL’nin üzerinde seyrediyor. Gelecek yıl ne olacağını bilmiyoruz.”

Meriç, desteklemelerin zamanında ödenmesi gerektiğini ve bu desteklerle zararlarını azaltmayı umduklarını da sözlerine ekledi.

Üretici İçin Zorlu Süreç

Üreticiler hasat yaparken sevinç duyduklarını ancak ürün fiyatları ile karşılaştıklarında endişelendiklerini ifade eden Meriç, sözlerini tüm çiftçilere “Hayırlı olsun” diyerek tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.