Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, Silajlık Mısır Üretimini Bitirdi
Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, Silajlık Mısır Üretimini Bitirdi
Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, yerli ve milli tohumlarla yürüttüğü silajlık mısır üretimi programını başarıyla tamamladı. Enstitü, sürdürülebilir tarım çözümleri sunarak yem üretimine de katkı sağlıyor.
Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 13:06
Kaynak:
İHA
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne (TAGEM) bağlı Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, 2024 yılı silajlık mısır üretim programını başarıyla bitirdi. Enstitünün arazisinde üretilen silajlık mısırın hasadı, yerli ve milli tohumların kullanımını teşvik ederek tarımda sürdürülebilirlik sağlamak amacıyla yapıldı.
Yerli Tohumlarla Yem Üretimine Katkı
Yerli ve milli tohumlarla üretimi artırmayı hedefleyen Enstitü, silajlık mısır hasadı ile yem üretimine de önemli katkılar sunuyor. Bu çalışmalar, Türkiye tarımında yerli tohumların kullanımını teşvik ederek çiftçilerin sürdürülebilir çözümlerle desteklenmesini sağlıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, Silajlık Mısır Üretimini Bitirdi
Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, yerli ve milli tohumlarla yürüttüğü silajlık mısır üretimi programını başarıyla tamamladı. Enstitü, sürdürülebilir tarım çözümleri sunarak yem üretimine de katkı sağlıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne (TAGEM) bağlı Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, 2024 yılı silajlık mısır üretim programını başarıyla bitirdi. Enstitünün arazisinde üretilen silajlık mısırın hasadı, yerli ve milli tohumların kullanımını teşvik ederek tarımda sürdürülebilirlik sağlamak amacıyla yapıldı.
Yerli Tohumlarla Yem Üretimine Katkı
Yerli ve milli tohumlarla üretimi artırmayı hedefleyen Enstitü, silajlık mısır hasadı ile yem üretimine de önemli katkılar sunuyor. Bu çalışmalar, Türkiye tarımında yerli tohumların kullanımını teşvik ederek çiftçilerin sürdürülebilir çözümlerle desteklenmesini sağlıyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER