Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen “Melezleme Islahı Yoluyla Erkenci ve Geççi Üzüm Çeşitlerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında, yeni üzüm çeşit adayları üzerinde yapılan incelemeler devam ediyor.
Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:35
Kaynak:
İHA
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen “Melezleme Islahı Yoluyla Erkenci ve Geççi Üzüm Çeşitlerinin Geliştirilmesi” projesi çerçevesinde, yeni üzüm çeşit adayları üzerinde yapılan incelemeler devam ediyor.
Proje kapsamında düzenlenen arazideki etkinlikte, proje lideri Dr. Onur Ergönül, çeşit adayları hakkında kısa bilgiler sundu. Enstitü bünyesindeki Araştırma Komisyonu, çeşitli üzüm adaylarının özelliklerini detaylı bir şekilde değerlendirdi.
Bu projede, özellikle erken ya da geç olgunlaşan, iri taneli ve çekirdeksiz sofralık üzüm çeşitlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Çeşit adaylarının, üzüm sektörüne yenilikçi ve farklı alternatifler sunması bekleniyor.
Yeni üzüm çeşitlerinin bölgedeki bağcılık faaliyetlerine katkıda bulunması ve üreticilere yeni seçenekler sunması amaçlanıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tekirdağ’da yeni üzüm çeşitleri geliştiriliyor
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen “Melezleme Islahı Yoluyla Erkenci ve Geççi Üzüm Çeşitlerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında, yeni üzüm çeşit adayları üzerinde yapılan incelemeler devam ediyor.
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen “Melezleme Islahı Yoluyla Erkenci ve Geççi Üzüm Çeşitlerinin Geliştirilmesi” projesi çerçevesinde, yeni üzüm çeşit adayları üzerinde yapılan incelemeler devam ediyor.
Proje kapsamında düzenlenen arazideki etkinlikte, proje lideri Dr. Onur Ergönül, çeşit adayları hakkında kısa bilgiler sundu. Enstitü bünyesindeki Araştırma Komisyonu, çeşitli üzüm adaylarının özelliklerini detaylı bir şekilde değerlendirdi.
Bu projede, özellikle erken ya da geç olgunlaşan, iri taneli ve çekirdeksiz sofralık üzüm çeşitlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Çeşit adaylarının, üzüm sektörüne yenilikçi ve farklı alternatifler sunması bekleniyor.
Yeni üzüm çeşitlerinin bölgedeki bağcılık faaliyetlerine katkıda bulunması ve üreticilere yeni seçenekler sunması amaçlanıyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER