TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Birliği’nden AGİP’e 97 bin 700 dolar hibe desteği

Muratpaşa Belediyesi’nin proje ortağı olduğu Antalya Genç İklim Liderleri Platformu (AGİP) projesi, Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Sivil Toplum Hibe Programı kapsamında 97 bin 700 dolar hibe desteği almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:38
Kaynak: İHA
Avrupa Birliği’nden AGİP’e 97 bin 700 dolar hibe desteği

Muratpaşa Belediyesi'nin proje ortağı olduğu Antalya Genç İklim Liderleri Platformu (AGİP) projesi, Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Sivil Toplum Hibe Programı'ndan 97 bin 700 dolar hibe desteği almaya hak kazandı.

Proje, Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya Orkidelerini ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile Çevre, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Derneği (ÇETADER) işbirliğiyle hazırlandı. AGİP projesi, bu destekle gençlerin çevresel farkındalığını artırmayı amaçlıyor. 

Bu proje kapsamında, Muratpaşa'da eğitim gören 40 lise öğrencisinden oluşan bir genç platformu kurulacak. Platform üyelerine pedagoji bilimi ışığında çeşitli teknik ve atölye eğitimleri verilecek.

AGİP projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede gençleri ve toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor. Proje süresi 12 ay olacak. Ayrıca, projeyle birlikte Muratpaşa falezlerinde, Lara Gelini'nin yayılış gösterdiği tek nokta olan Fener mevkiinde, iklim değişikliğinin etkilerini anlatan 'Gypsophıla Park' isimli bir tematik park oluşturulacak. Bu park, projenin sürdürülebilirliğine katkıda bulunacak ve toplumu çevresel konular hakkında bilgilendirecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.