TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars’ta coğrafi işaret tescil süreci toplantısı yapıldı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Coğrafi İşaret Tescil Süreci toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 12:25
Kaynak: İHA
Kars’ta coğrafi işaret tescil süreci toplantısı yapıldı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ev sahipliğinde düzenlenen Coğrafi İşaret Tescil Süreci Toplantısı, yerel ürünlerin değerlendirilmesi ve tescil başvuruları üzerine odaklandı. Toplantıya, Belediye Başkanı Ötüken Senger, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca, Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Subutay Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin ile Tarım İl Müdürlüğü ve Kars Kafkas Üniversitesi'nden temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KATSO Başkanı Kadir Bozan, coğrafi işaretli ürünlerin Kars'ın ekonomik ve kültürel mirasına katkı sağlayacağını belirtti: "İlimizle özdeşleşen 4 ürün için coğrafi işaret tescili aldık ve 7 ürün için tescil başvurusunda bulunduk. Gastronomi alanında ilimizin tanınırlığı artmakta ve bu durumdan ilham alarak önemli gastronomi ürünlerimiz için coğrafi işaret tescili başvurusunda bulunduk" dedi. Bozan, Kars’ın zengin mutfak kültürünün korunması ve tescillenmesi yönündeki çalışmaların yerel kurumlar arasındaki iş birliği ile daha etkin hale geleceğini vurguladı.

"Serhat Kalkınma Ajansı’nın Desteği"

Bozan, Serhat Kalkınma Ajansı'na teşekkür ederek, "Kültürel mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması hususunda Serhat Kalkınma Ajansımızın desteği her zaman bizlere yol göstermektedir. Başvurusu yapılan 7 coğrafi işaretli ürünümüz de bu desteklerle gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.

Toplantının ana gündem maddesi, tescil başvurusu yapılan yerel ürünlerin Kars ekonomisine ve kültürel mirasına katkıları oldu. Toplantı sonunda, Kars’ın yerel ürünlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını artırmak için stratejiler belirlenerek etkin bir şekilde yürütülmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.