Kırmızı Et Krizi 2030'a Kadar Sürecek, İthalat Devam Edecek
Kırmızı Et Krizi 2030'a Kadar Sürecek, İthalat Devam Edecek
2025 bütçe teklifindeki tahminlere göre, 2010'dan beri süren kırmızı et üretim krizi 6 yıl daha devam edecek. Üretimin 2026'da ancak 2023 seviyesine ulaşması bekleniyor.
Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 12:42
Kaynak:
Sözcü
TBMM'ye sunulan 2025 yılı bütçe teklifi, Türkiye'nin kırmızı et üretimindeki sorunların uzun yıllar devam edeceğini ortaya koydu. 2010'dan bu yana süren üretim krizinin en az 2030'a kadar devam etmesi bekleniyor.
Önemli Tespitler:
Kırmızı et üretimi 2026'ya kadar 2023 seviyesine ulaşamayacak
Üretim açığı canlı hayvan ve et ithalatıyla kapatılmaya devam edilecek
İthalat politikası en az 2030'a kadar sürecek
2023 Yılı Verileri:
Hedeflenen üretim: 1 milyon 830 bin ton
Gerçekleşen üretim: 2 milyon 384 bin ton
Açık: İthalat yoluyla karşılandı
Tarım yazarı Gazi Kutlu, "Hem besiciler hem de tüketiciler, 2030 yılına kadar canlı hayvan ve et ithalatının devam edeceğini bilmeli" değerlendirmesinde bulundu. Bu durum, Türkiye'nin kırmızı et üretiminde uzun vadeli yapısal sorunlarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kırmızı Et Krizi 2030'a Kadar Sürecek, İthalat Devam Edecek
2025 bütçe teklifindeki tahminlere göre, 2010'dan beri süren kırmızı et üretim krizi 6 yıl daha devam edecek. Üretimin 2026'da ancak 2023 seviyesine ulaşması bekleniyor.
TBMM'ye sunulan 2025 yılı bütçe teklifi, Türkiye'nin kırmızı et üretimindeki sorunların uzun yıllar devam edeceğini ortaya koydu. 2010'dan bu yana süren üretim krizinin en az 2030'a kadar devam etmesi bekleniyor.
Önemli Tespitler:
2023 Yılı Verileri:
Hedeflenen üretim: 1 milyon 830 bin ton
Gerçekleşen üretim: 2 milyon 384 bin ton
Açık: İthalat yoluyla karşılandı
Tarım yazarı Gazi Kutlu, "Hem besiciler hem de tüketiciler, 2030 yılına kadar canlı hayvan ve et ithalatının devam edeceğini bilmeli" değerlendirmesinde bulundu. Bu durum, Türkiye'nin kırmızı et üretiminde uzun vadeli yapısal sorunlarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.
Kaynak: Sözcü
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER