Sağlıksız Beslenmenin Küresel Maliyeti: 8 Trilyon Dolar
Sağlıksız Beslenmenin Küresel Maliyeti: 8 Trilyon Dolar
FAO'nun raporuna göre, sağlıksız beslenme alışkanlıkları tarım-gıda sistemlerinde yıllık 8 trilyon dolarlık gizli maliyete neden oluyor. Çözüm için kolektif aksiyon çağrısı yapılıyor.
Haber Giriş Tarihi: 09.11.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2024 12:36
Kaynak:
Dünya
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), sağlıksız beslenme alışkanlıklarının küresel tarım-gıda sistemlerine etkisini ortaya koyan çarpıcı bir rapor yayınladı. Rapora göre, özellikle gelişmiş ülkelerdeki endüstrileşmiş gıda sistemlerinde yıllık 8 trilyon dolarlık gizli maliyet oluşuyor.
FAO, 13 farklı beslenme risk faktörü belirledi. Bu faktörler arasında tam tahıllar, meyve ve sebzelerin yetersiz tüketimi, aşırı sodyum alımı, kırmızı et ve işlenmiş et tüketiminin yüksek olması öne çıkıyor.
FAO Genel Direktörü QU Dongyu, sürdürülebilir bir gelecek için küresel tarım-gıda sistemlerinin dönüşümünün hayati önem taşıdığını vurguluyor. Bu dönüşümün başarılı olabilmesi için birincil üreticiler, tarım işletmeleri, hükümetler, finans kuruluşları, uluslararası organizasyonlar ve tüketicilerin ortak hareket etmesi gerekiyor.
Rapor, tarım-gıda sistemlerinin gıda güvenliği, beslenme, biyoçeşitliliğin korunması ve kültürel kimlik gibi temel rollerini göz önünde bulundurarak, daha sürdürülebilir ve verimli bir yapıya kavuşturulması için acil eylem çağrısında bulunuyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Sağlıksız Beslenmenin Küresel Maliyeti: 8 Trilyon Dolar
FAO'nun raporuna göre, sağlıksız beslenme alışkanlıkları tarım-gıda sistemlerinde yıllık 8 trilyon dolarlık gizli maliyete neden oluyor. Çözüm için kolektif aksiyon çağrısı yapılıyor.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), sağlıksız beslenme alışkanlıklarının küresel tarım-gıda sistemlerine etkisini ortaya koyan çarpıcı bir rapor yayınladı. Rapora göre, özellikle gelişmiş ülkelerdeki endüstrileşmiş gıda sistemlerinde yıllık 8 trilyon dolarlık gizli maliyet oluşuyor.
FAO, 13 farklı beslenme risk faktörü belirledi. Bu faktörler arasında tam tahıllar, meyve ve sebzelerin yetersiz tüketimi, aşırı sodyum alımı, kırmızı et ve işlenmiş et tüketiminin yüksek olması öne çıkıyor.
FAO Genel Direktörü QU Dongyu, sürdürülebilir bir gelecek için küresel tarım-gıda sistemlerinin dönüşümünün hayati önem taşıdığını vurguluyor. Bu dönüşümün başarılı olabilmesi için birincil üreticiler, tarım işletmeleri, hükümetler, finans kuruluşları, uluslararası organizasyonlar ve tüketicilerin ortak hareket etmesi gerekiyor.
Rapor, tarım-gıda sistemlerinin gıda güvenliği, beslenme, biyoçeşitliliğin korunması ve kültürel kimlik gibi temel rollerini göz önünde bulundurarak, daha sürdürülebilir ve verimli bir yapıya kavuşturulması için acil eylem çağrısında bulunuyor.
Kaynak: Dünya
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER