TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın’da Zeytinyağı İhracatında Düşüş

Aydın'ın önemli tarım ürünlerinden sarı altın zeytinyağı ve zeytin ihracatı, son 1 yılda 730 milyon dolardan 602 milyon dolara geriledi. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin ihracatındaki düşüş dikkat çekti. 2024/25 sezonunda EZZİB, yüksek rekolt...

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 15:19
Kaynak: İHA
Aydın’da Zeytinyağı İhracatında Düşüş

Aydın’ın önemli tarım ürünlerinden sarı altın zeytinyağı ve zeytin ihracatı, son 1 yılda 730 milyon dolardan 602 milyon dolara geriledi. Aydın'ın sarı altını olarak bilinen zeytinyağının yurtdışı pazarındaki payını artırmak için çalışmalar sürerken, ihracattaki düşüş dikkat çekti. Ege İhracatçı Birlikleri, son 1 yıllık dönemde yaptığı tarım ürünleri ihracat rakamlarını açıkladı. İhracatta kan kaybeden tek birlik, ihracat kısıtlamalarıyla boğuşan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) oldu. Son 1 yılda dökme ve varilli zeytinyağı ihracatındaki kısıtlamalar nedeniyle zorlu bir yıl geçiren EZZİB, ihracatını 730 milyon dolardan 602 milyon dolara geriledi.

2024/25 Sezonunda Umutlar Yüksek

2024/25 sezonuna girerken ihracatta kısıtlamalardan kurtulan EZZİB, yüksek bir rekolte beklentisiyle ihracattaki kayıplarını kapatmayı ve başarılı bir sürece girmeyi hedefliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.