TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'nın Tarım Bütçesi: 6,2 Milyar Euro ile Üretimde Zirve

Almanya, AB'nin en büyük süt üreticisi olarak, tarıma yıllık yaklaşık 6,2 milyar Euro bütçe ayırıyor. Bu bütçe, Avrupa Birliği'nin "Ortak Tarım Politikası" çerçevesinde şekilleniyor. Almanya'da yaklaşık 270 bin tarım işletmesi yıllık 75 milyar Euro değerinde ürün üretiyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 11:03
Kaynak: Dünya
Almanya'nın Tarım Bütçesi: 6,2 Milyar Euro ile Üretimde Zirve

Tarım Arazileri ve Üretim Alanları

Yüksek nüfus yoğunluğuna rağmen ülkenin topraklarının yarısı tarımsal faaliyetler için kullanılıyor. Ana üretim alanları arasında hayvansal ürünler, ekmeklik tahıllar, patates, şeker pancarı, yağlı tohumlar, meyve ve sebzeler bulunuyor. Almanya'nın patateste kendine yeterlik oranı yüzde 149, peynirde yüzde 122, domuz etinde yüzde 119 olarak hesaplanıyor.

İthalat ve İhracat Gücü

Almanya, dünyada tarım ürünleri ihracatında ABD ve Hollanda'nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Aynı zamanda, Çin ve ABD'nin ardından en büyük tüketici odaklı tarım ürünleri ithalatçısı konumunda.

Fonlama ve Destek

Tarım sektörü, devlet destekleriyle güçlendiriliyor. Yıllık yaklaşık 6,2 milyar Euro tutarındaki fonlar, çiftçilerin gelirlerini istikrara kavuşturmayı ve kırsal alanlarda iş fırsatları yaratmayı hedefliyor. Organik tarıma yönelim de artarak, tüm tarımsal işletmelerin yüzde 14’ü organik üretime geçiş yapmış durumda.

Çiftçi Eylemleri

Yılın başında çiftçiler, sübvansiyonların kesilmesini protesto etmek amacıyla eylemler düzenledi. Tarımsal dizel sübvansiyonunun kaldırılması ve araç vergisi muafiyetinin sonlandırılması planları, çiftçiler arasında büyük tepkilere yol açtı. Hasat mevsimlerinde gelen işçiler de sektörü etkileyen önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Dünya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.