Amasya Üniversitesi'nin Akıllı Serasında Üretim Başladı
Amasya Üniversitesi'nin Akıllı Serasında Üretim Başladı
Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu, Avrupa Birliği hibe fonlarıyla kurulan "Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar Projesi" kapsamında üretime geçti. 120 metrekarelik tam otomasyonlu serada, ilk etapta 600 kök marul yetiştirildi ve farklı ürünler için çalışmalar sürüyor.
Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 13:07
Kaynak:
İHA
Yeni Teknolojilerle Eğitim ve Üretim
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, bu projenin öğrenciler için önemli bir öğrenme fırsatı sunduğunu belirtti. Seradaki tüm sistemlerin otomasyonla kontrol edildiğini söyleyen Bitki Koruma Bölümü öğrencisi Nazım Kutlu, üretim süreçlerini teknolojik araçlarla optimize ettiklerini ifade etti.
Organik ve Verimli Üretim
Serada yetiştirilen ürünleri değerlendiren MYO personeli Uğur Pehlivan, üretilen marulların organik, lezzetli ve verimli olduğunu vurgulayarak herkese tavsiye etti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Amasya Üniversitesi'nin Akıllı Serasında Üretim Başladı
Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu, Avrupa Birliği hibe fonlarıyla kurulan "Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar Projesi" kapsamında üretime geçti. 120 metrekarelik tam otomasyonlu serada, ilk etapta 600 kök marul yetiştirildi ve farklı ürünler için çalışmalar sürüyor.
Yeni Teknolojilerle Eğitim ve Üretim
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, bu projenin öğrenciler için önemli bir öğrenme fırsatı sunduğunu belirtti. Seradaki tüm sistemlerin otomasyonla kontrol edildiğini söyleyen Bitki Koruma Bölümü öğrencisi Nazım Kutlu, üretim süreçlerini teknolojik araçlarla optimize ettiklerini ifade etti.
Organik ve Verimli Üretim
Serada yetiştirilen ürünleri değerlendiren MYO personeli Uğur Pehlivan, üretilen marulların organik, lezzetli ve verimli olduğunu vurgulayarak herkese tavsiye etti.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER