TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Coğrafi işaretli Çavuş Üzümü’nde hasat dönemi erken başladı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kendine has aroması ve kokusu ile diğerlerinden ayrılan Çavuş Üzümünde hasat dönemi sıcaklıklar nedeniyle 1 ay önceden başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 20:47
Kaynak: İHA
Coğrafi işaretli Çavuş Üzümü’nde hasat dönemi erken başladı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kendine has aroması ve kokusu ile diğerlerinden ayrılan Çavuş Üzümünde hasat dönemi sıcaklıklar nedeniyle 1 ay önceden başladı.

Safranbolu ilçesinde uzun yıllardır yetiştirilen ince kabuklu olması, hoş kokusu ve kalitesiyle tercih edilen “Çavuş Üzümü” hasadı başladı.

“Çobançavuşu”, “pembeçavuş” ve “misketçavuşu” gibi çeşitleri de bulunan ve ince kabuğu, az çekirdek sayısı, orta iri şekliyle dikkat çeken Çavuş Üzümü geçtiğimiz yıllarda coğrafi işaretle tescillenmişti.

Bu yıl hava sıcaklıklarının fazla olması dolayısıyla 1 ay önceden başlanan hasat, üreticisinin yüzünü de güldürecek.

Çerçen Köyünde üretim yapan Metin Halıcı, bu yıl hasadın iyi olduğunu belirterek, “Havalar sıcak gittiği için hasat 1 ay öncesinde başladı. Normalde Eylül ayında yaptığımız hasadı Ağustos ayının ilk haftasında yapmaya başladık” dedi.

“Rekolte yağmurlar zamanında yağdığı için iyi” diyen Halıcı, “Kuraklık olduğunda biraz küllenme görüldü ama çok sıkıntı oluşturmadı” ifadelerini kullandı.

Halıcı, 4 dekar alanda yaptığı üretimden 6 ton hasat beklediğini söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.