TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzeti tescilli Tufanbeyli fasulyesi ilçe sınırlarını aştı

Adana’nın coğrafi işaretle lezzeti tescillenen Tufanbeyli beyaz fasulyesi Feke ilçesinde de üretilmeye başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 11:38
Kaynak: İHA
Lezzeti tescilli Tufanbeyli fasulyesi ilçe sınırlarını aştı

Adana’nın coğrafi işaretle lezzeti tescillenen Tufanbeyli beyaz fasulyesi Feke ilçesinde de üretilmeye başlandı.

Feke ilçesinde bin rakımlı Gedikli Mahallesi’nde bir çiftçi Tufanbeyli fasulyesini kendi bölgelerinde üretip hasat etti. Geleneksel yöntemlerle organik üretim yapan çiftçiler verimden ve fasulye kalitesinin yüksek olmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Üretici İbrahim Gün, bölgenin iklim şartlarının ve toprağının ürünlerde yüksek verim ve kalite oluşturduğunu ifade ederek, "Adana’nın Feke ilçesine bağlı Toroslar’ın dağlarının eteğinde geleneksel yöntemlerle fasulye hasadımızı yaptık. Coğrafi işaret ile lezzeti tescilli Tufanbeyli fasulyesi doğal kar suları ile sulanarak üretildi. Verimi ve lezzeti bizleri sevindirdi. Doğal organik bir ürün" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.