Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzet Şöleni Diyarbakır'da Başladı: 45 İlden Katılım

Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı kapılarını açtı, 13 Nisan’a kadar sürecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2025 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2025 10:19
Kaynak: İHA
Lezzet Şöleni Diyarbakır'da Başladı: 45 İlden Katılım

Gastronominin Kalbi Bu Hafta Diyarbakır’da Atıyor

Diyarbakır’da düzenlenen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı, 45 ilden gelen 135 katılımcı firma ile ziyaretçilere eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor. Erzurum’un cağ kebabından Malatya’nın kayısısına, Van’ın otlu peynirinden Siirt’in fıstığına kadar birçok coğrafi işaretli ürün fuarda yerini aldı.

Ziyaret Saatleri ve Öne Çıkan Lezzetler

Fuar, her gün saat 11.00 ile 20.00 arasında Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gezilebiliyor. Cağ kebap, döner çeşitleri, örgü peyniri, yöresel kahvaltılıklar ve tatlılar, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Etkinlik, 13 Nisan akşamı sona erecek.

Katılımcılardan Yoğun İlgiye Teşekkür

Fuar Proje Müdürü Umar Fırat, fuara olan ilgiden memnun olduklarını belirterek tüm Diyarbakırlıları davet etti. Esnaf Miraç Tünen ve cağ kebabı ustası Recep Küçük ise ziyaretçilere çay-kahve ikramı çağrısı yaptı. Trabzon’dan katılan Özder Zine de, “İlk gün çok güzel geçti. 8 gün daha buradayız, herkesi bekliyoruz,” dedi.

Lezzet dolu bu haftayı kaçırmak istemeyenler için Diyarbakır, gastronomi tutkunlarının buluşma noktası oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)

BENZER İÇERİKLER

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.