Amasya’da bir tarım lisesi, 3 yıl önce başladığı arıcılık çalışmalarıyla kovan başı 26 kilo bal üretimiyle Türkiye ortalamasını ikiye katladı.
Haber Giriş Tarihi: 17.01.2025 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2025 12:47
Kaynak:
İHA
AMASYA (İHA) - Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin arıcılık konusundaki başarısıyla dikkat çekiyor. 3 yıl önce okulun bahçesinde sadece 2 kovanla başlanan bal üretimi, kovan sayısının 23’e çıkarılmasıyla bu yıl 500 kiloyu aştı. Türkiye’de ortalama 14 kilo olan kovan başı üretim miktarını 26 kiloya çıkaran öğrenciler, rekor kırmayı başardı.
Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen bal, piyasadaki benzer ürünlerin altında fiyatlarla satışa sunuluyor. Okul müdürü Turan Köse, "3 yıl önce 2 kovanla başlamıştık. Şimdi 23 kovana çıktık. Aslında 200 kovana çıkılabilecek bir potansiyel de var. Endemik türlerden ürettiğimiz balın şişesini piyasa fiyatının altında 600 TL'den satışa sunuyoruz. Çiçek balını ise 400 TL'den satıyoruz" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile imzalanan protokolle üretimin artırılması hedefleniyor.
Arıcılık bilgilerini köylerine taşıyan öğrencilerden Eraslan Güngör, evinin bahçesinde arıcılığa başladığını ve kovan sayısını 50-60’a çıkarmayı amaçladığını belirtti. Maskelerini takarak kovanların kışlık bakımını yapan bir diğer öğrenci Osman Taner Artış ise iddialarını, "En güzel bal bizim bal" sözleriyle dile getirdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Liseli Arıcılar 500 Kilo Bal Üretip Rekor Kırdı
Amasya’da bir tarım lisesi, 3 yıl önce başladığı arıcılık çalışmalarıyla kovan başı 26 kilo bal üretimiyle Türkiye ortalamasını ikiye katladı.
AMASYA (İHA) - Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin arıcılık konusundaki başarısıyla dikkat çekiyor. 3 yıl önce okulun bahçesinde sadece 2 kovanla başlanan bal üretimi, kovan sayısının 23’e çıkarılmasıyla bu yıl 500 kiloyu aştı. Türkiye’de ortalama 14 kilo olan kovan başı üretim miktarını 26 kiloya çıkaran öğrenciler, rekor kırmayı başardı.
Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen bal, piyasadaki benzer ürünlerin altında fiyatlarla satışa sunuluyor. Okul müdürü Turan Köse, "3 yıl önce 2 kovanla başlamıştık. Şimdi 23 kovana çıktık. Aslında 200 kovana çıkılabilecek bir potansiyel de var. Endemik türlerden ürettiğimiz balın şişesini piyasa fiyatının altında 600 TL'den satışa sunuyoruz. Çiçek balını ise 400 TL'den satıyoruz" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile imzalanan protokolle üretimin artırılması hedefleniyor.
Arıcılık bilgilerini köylerine taşıyan öğrencilerden Eraslan Güngör, evinin bahçesinde arıcılığa başladığını ve kovan sayısını 50-60’a çıkarmayı amaçladığını belirtti. Maskelerini takarak kovanların kışlık bakımını yapan bir diğer öğrenci Osman Taner Artış ise iddialarını, "En güzel bal bizim bal" sözleriyle dile getirdi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER