Tok tutan lezzetiyle sahur sofralarının yıldızı olan Van çöreği, Yüksekovalılar tarafından büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar, çörek almak için gece fırınlara akın ediyor.
Haber Giriş Tarihi: 03.03.2025 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2025 11:58
Kaynak:
İHA
HAKKARİ (İHA) - Van mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarının gözdesi haline geldi. Eskiden sadece Van’dan sipariş edilen çörek, artık Hakkari'nin ilçesinde de üretiliyor. Van çöreği, tok tutması ve otlu peynirle iyi bir uyum sağlaması nedeniyle, Yüksekova’daki sahur sofralarının vazgeçilmezi oldu. Vatandaşlar, gece saatlerinde fırınların yolunu tutarak taze çörek almak için sıraya giriyor.
"YÜKSEKOVA’NIN SAHUR SOFRALARINI SÜSLÜYORUZ"
İlçede 36 yıldır fırıncılık yapan Mirza Işık, artan talepler üzerine Van çöreği üretimine başladıklarını belirterek, "Günde 2 bin çıkartmamıza rağmen çok çabuk tükeniyor. Van çöreğimiz tok tuttuğu için vatandaşlar sahur için tercih ediyor. Sipariş üzerine şehir dışına da gönderiyoruz. 2 yıldır çıkardığımız Van çöreğiyle ilçenin sofralarını süslüyoruz" diye konuştu.
LEZZETİNİ TUTTURMAK USTALIK İSTİYOR
Van çöreğinin yapımı hakkında bilgi veren Işık, "Meşhur çöreği; tereyağı, süt, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla 350 derecelik taş fırınlarda elde ediyoruz. Yapımı basit gibi görünse de lezzetini tutturmak kolay değil" dedi.
SAHUR SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ
Van çöreğinin sahurda mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirten Ferhat Baltacı, "11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayı çok güzel bir aydır. Biz de gece gece çıkıp Van çöreğini almaya geliyoruz. Malum Mirza ustanın yaptığı Van çöreği sahurun kesinlikle vazgeçilmezi diyebiliriz" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Van Çöreği Yüksekova Sahur Sofralarına Taşındı
Tok tutan lezzetiyle sahur sofralarının yıldızı olan Van çöreği, Yüksekovalılar tarafından büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar, çörek almak için gece fırınlara akın ediyor.
HAKKARİ (İHA) - Van mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarının gözdesi haline geldi. Eskiden sadece Van’dan sipariş edilen çörek, artık Hakkari'nin ilçesinde de üretiliyor. Van çöreği, tok tutması ve otlu peynirle iyi bir uyum sağlaması nedeniyle, Yüksekova’daki sahur sofralarının vazgeçilmezi oldu. Vatandaşlar, gece saatlerinde fırınların yolunu tutarak taze çörek almak için sıraya giriyor.
"YÜKSEKOVA’NIN SAHUR SOFRALARINI SÜSLÜYORUZ"
İlçede 36 yıldır fırıncılık yapan Mirza Işık, artan talepler üzerine Van çöreği üretimine başladıklarını belirterek, "Günde 2 bin çıkartmamıza rağmen çok çabuk tükeniyor. Van çöreğimiz tok tuttuğu için vatandaşlar sahur için tercih ediyor. Sipariş üzerine şehir dışına da gönderiyoruz. 2 yıldır çıkardığımız Van çöreğiyle ilçenin sofralarını süslüyoruz" diye konuştu.
LEZZETİNİ TUTTURMAK USTALIK İSTİYOR
Van çöreğinin yapımı hakkında bilgi veren Işık, "Meşhur çöreği; tereyağı, süt, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla 350 derecelik taş fırınlarda elde ediyoruz. Yapımı basit gibi görünse de lezzetini tutturmak kolay değil" dedi.
SAHUR SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ
Van çöreğinin sahurda mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirten Ferhat Baltacı, "11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayı çok güzel bir aydır. Biz de gece gece çıkıp Van çöreğini almaya geliyoruz. Malum Mirza ustanın yaptığı Van çöreği sahurun kesinlikle vazgeçilmezi diyebiliriz" diye konuştu.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER