Dünya ödüllü Bitlis karakovan balında hasat zamanı
Dünya ödüllü Bitlis karakovan balında hasat zamanı
Bitlis'in 2500 metre yükseklikteki yaylalarında, söğüt dallarından yapılan özel kovanlarda üretilen karakovan balı, dünya çapında altın madalyalar kazanmış. Bu yıl rekolte beklentisi yüksek olan balın kg fiyatı 1500-2000 TL.
Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 13:00
Kaynak:
Independent Türkçe
Bitlis'in yüksek rakımlı dağlarında geleneksel yöntemlerle üretilen karakovan balı, dünya çapında birçok altın madalya kazandı. Bu değerli balın hasadı devam ediyor.
Üretim Özellikleri:
Söğüt dallarından yapılan özel kovanlar kullanılıyor
Kovanlar kil ve gübre ile sıvanıyor
İlkbahar aylarında yaylalara yerleştiriliyor
Arılar binlerce endemik bitkiden bal özü topluyor
Kalite Göstergeleri:
Yüksek prolin değerleri
Tamamen organik üretim
Zengin flora kaynaklı benzersiz tat
Türkiye'nin en geç hasat edilen ballarından
Ekonomik Değeri:
Kilogram fiyatı: 1500-2000 TL
Yüksek ulusal ve uluslararası talep
Bu yıl kovan başı 7-8 kg rekolte beklentisi
Bitlisli balcı Güven Güngördü'ye göre, bölgenin %72'sinin kıraç araziden oluşması ve endemik bitki çeşitliliği, bal kalitesini artıran en önemli faktörler arasında. Soğuk hava şartlarında yapılan hasat, balın kalitesini olumlu etkiliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Dünya ödüllü Bitlis karakovan balında hasat zamanı
Bitlis'in 2500 metre yükseklikteki yaylalarında, söğüt dallarından yapılan özel kovanlarda üretilen karakovan balı, dünya çapında altın madalyalar kazanmış. Bu yıl rekolte beklentisi yüksek olan balın kg fiyatı 1500-2000 TL.
Bitlis'in yüksek rakımlı dağlarında geleneksel yöntemlerle üretilen karakovan balı, dünya çapında birçok altın madalya kazandı. Bu değerli balın hasadı devam ediyor.
Üretim Özellikleri:
Söğüt dallarından yapılan özel kovanlar kullanılıyor
Kovanlar kil ve gübre ile sıvanıyor
İlkbahar aylarında yaylalara yerleştiriliyor
Arılar binlerce endemik bitkiden bal özü topluyor
Kalite Göstergeleri:
Yüksek prolin değerleri
Tamamen organik üretim
Zengin flora kaynaklı benzersiz tat
Türkiye'nin en geç hasat edilen ballarından
Ekonomik Değeri:
Kilogram fiyatı: 1500-2000 TL
Yüksek ulusal ve uluslararası talep
Bu yıl kovan başı 7-8 kg rekolte beklentisi
Bitlisli balcı Güven Güngördü'ye göre, bölgenin %72'sinin kıraç araziden oluşması ve endemik bitki çeşitliliği, bal kalitesini artıran en önemli faktörler arasında. Soğuk hava şartlarında yapılan hasat, balın kalitesini olumlu etkiliyor.
Kaynak: Independent Türkçe
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER