Adana'da Muz Üretimi 7 Bin Dönüme Ulaştı, Çiftçinin Yüzü Gülüyor
Adana'da Muz Üretimi 7 Bin Dönüme Ulaştı, Çiftçinin Yüzü Gülüyor
Adana'da muz üretim alanı 5 yılda 75 dönümden 7.558 dönüme yükseldi. Kilogramı 27 liradan satılan yerli muzun maliyeti 20 lira olurken, kentte 45 bin ton rekolte bekleniyor.
Haber Giriş Tarihi: 08.11.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2024 11:24
Kaynak:
İHA
Türkiye'nin muz üretiminde Mersin ve Antalya'dan sonra üçüncü sırada yer alan Adana, devlet destekleriyle muz üretiminde önemli bir atılım gerçekleştirdi. 2017'den bu yana verilen teşviklerle muz ekim alanı 75 dönümden 7.558 dönüme çıkarken, kentte yıllık 45 bin ton rekolte hedefleniyor.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yüzde 145.8'lik gümrük vergisi sayesinde ithalatın önüne geçildiğini ve Türkiye'nin muzda kendi kendine yeten ülke konumuna geldiğini belirtti. Doğan, kilogramı 27 liradan alıcı bulan muzun üretim maliyetinin 20 lira olduğunu, seralarda dönüm başına 5-8 ton arasında verim alındığını açıkladı.
2024 yılı Ocak ayı itibariyle muz üretimine kota getirildiğini belirten Doğan, ülke ihtiyacının tamamının yerli üretimle karşılanması nedeniyle yeni muz serası kurulumunun durdurulduğunu ifade etti. Adana'nın yerli muz üretiminde marka kent olması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Adana'da Muz Üretimi 7 Bin Dönüme Ulaştı, Çiftçinin Yüzü Gülüyor
Adana'da muz üretim alanı 5 yılda 75 dönümden 7.558 dönüme yükseldi. Kilogramı 27 liradan satılan yerli muzun maliyeti 20 lira olurken, kentte 45 bin ton rekolte bekleniyor.
Türkiye'nin muz üretiminde Mersin ve Antalya'dan sonra üçüncü sırada yer alan Adana, devlet destekleriyle muz üretiminde önemli bir atılım gerçekleştirdi. 2017'den bu yana verilen teşviklerle muz ekim alanı 75 dönümden 7.558 dönüme çıkarken, kentte yıllık 45 bin ton rekolte hedefleniyor.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yüzde 145.8'lik gümrük vergisi sayesinde ithalatın önüne geçildiğini ve Türkiye'nin muzda kendi kendine yeten ülke konumuna geldiğini belirtti. Doğan, kilogramı 27 liradan alıcı bulan muzun üretim maliyetinin 20 lira olduğunu, seralarda dönüm başına 5-8 ton arasında verim alındığını açıkladı.
2024 yılı Ocak ayı itibariyle muz üretimine kota getirildiğini belirten Doğan, ülke ihtiyacının tamamının yerli üretimle karşılanması nedeniyle yeni muz serası kurulumunun durdurulduğunu ifade etti. Adana'nın yerli muz üretiminde marka kent olması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER