Buldan’da Üzüm Bağlarında Budama Çalışmaları Başladı
Buldan’da Üzüm Bağlarında Budama Çalışmaları Başladı
Denizli’nin Buldan ilçesinde Sultaniye çekirdeksiz üzüm bağlarında budama işlemleri sürerken, kesilen çubuklar kırma makineleriyle parçalanarak doğal gübreye dönüştürülüyor.
Haber Giriş Tarihi: 13.02.2025 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2025 12:47
Kaynak:
İHA
Bağların Verimi İçin Budama Şart
Buldan’a bağlı Yenicekent Mahallesi'nde başlayan budama çalışmaları, üzüm bağlarının gençleşmesi ve verimin artırılması amacıyla büyük bir titizlikle yapılıyor. Üzüm yetiştiricisi Özkan Gümüş, bağlardan kesilen çubukların kırma makineleriyle parçalanarak toprağa bırakıldığını ve bu sayede doğal gübreye dönüştüğünü belirtti.
Gümüş, “Budama kasım ayında başlayıp mart ayına kadar devam ediyor. Eğer budama yapılmazsa bağlar yaşlanır ve verim düşer. Daha kaliteli ve yüksek verimli ürün alabilmek için kılavuz çubuklardan üç göz bırakıyoruz” dedi.
Soğuk Hava Şartlarında Zorlu Mesai
Bağ budama işinde erkekler budama yaparken, kadın işçiler çubuk temizliğiyle ilgileniyor. Gümüş, “Geçimimizi sağlamak için kışın soğuğunda, yazın sıcağında çalışıyoruz. Bağ budamak, bağın ömrünü uzatmak için çok önemli” ifadelerini kullandı.
Manisa Sarıgöl’den çalışmaya gelen Caner Müzaç ise “Sabah erken saatlerde yola çıkıp sekizden üçe kadar çalışıyoruz. Harçlığımı çıkarmak ve aileme destek olmak için bu soğuk havalarda çalışıyorum” diyerek tarım işçilerinin zorlu çalışma koşullarına dikkat çekti.
Buldan’da bağ budama çalışmaları mart ayına kadar devam edecek.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Buldan’da Üzüm Bağlarında Budama Çalışmaları Başladı
Denizli’nin Buldan ilçesinde Sultaniye çekirdeksiz üzüm bağlarında budama işlemleri sürerken, kesilen çubuklar kırma makineleriyle parçalanarak doğal gübreye dönüştürülüyor.
Bağların Verimi İçin Budama Şart
Buldan’a bağlı Yenicekent Mahallesi'nde başlayan budama çalışmaları, üzüm bağlarının gençleşmesi ve verimin artırılması amacıyla büyük bir titizlikle yapılıyor. Üzüm yetiştiricisi Özkan Gümüş, bağlardan kesilen çubukların kırma makineleriyle parçalanarak toprağa bırakıldığını ve bu sayede doğal gübreye dönüştüğünü belirtti.
Gümüş, “Budama kasım ayında başlayıp mart ayına kadar devam ediyor. Eğer budama yapılmazsa bağlar yaşlanır ve verim düşer. Daha kaliteli ve yüksek verimli ürün alabilmek için kılavuz çubuklardan üç göz bırakıyoruz” dedi.
Soğuk Hava Şartlarında Zorlu Mesai
Bağ budama işinde erkekler budama yaparken, kadın işçiler çubuk temizliğiyle ilgileniyor. Gümüş, “Geçimimizi sağlamak için kışın soğuğunda, yazın sıcağında çalışıyoruz. Bağ budamak, bağın ömrünü uzatmak için çok önemli” ifadelerini kullandı.
Manisa Sarıgöl’den çalışmaya gelen Caner Müzaç ise “Sabah erken saatlerde yola çıkıp sekizden üçe kadar çalışıyoruz. Harçlığımı çıkarmak ve aileme destek olmak için bu soğuk havalarda çalışıyorum” diyerek tarım işçilerinin zorlu çalışma koşullarına dikkat çekti.
Buldan’da bağ budama çalışmaları mart ayına kadar devam edecek.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER