Meriç ilçesinde ata tohumu ile üretilen coğrafi işaretli yer fıstığı hasadına başlandı. Üretim her yıl artarak devam ediyor.
Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 13:14
Kaynak:
İHA
Alibeyköy’de ata tohumu ile ekilen yer fıstığının ekim alanları her geçen yıl yaygınlaşıyor. Fıstık, buğday ve ayçiçeğine alternatif ürün olarak büyük talep görüyor.
Vali Sezer: Üretim Artıyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, yer fıstığının yüksek besleyici özellikleriyle pazarda büyüyen bir taleple karşılandığını ve sözleşmeli üretim modelinin başarılı olduğunu belirtti.
4 Bin Dekar Hedefi
Vali Sezer, fıstık üretim alanlarının önümüzdeki yıl 4 bin dekara çıkarılmasını hedeflediklerini ve coğrafi işaretli ürünün büyük zincir marketlerde satışının devam edeceğini açıkladı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Edirne’de Ata Tohumlu Yer Fıstığı Hasadı Başladı
Meriç ilçesinde ata tohumu ile üretilen coğrafi işaretli yer fıstığı hasadına başlandı. Üretim her yıl artarak devam ediyor.
Alibeyköy’de ata tohumu ile ekilen yer fıstığının ekim alanları her geçen yıl yaygınlaşıyor. Fıstık, buğday ve ayçiçeğine alternatif ürün olarak büyük talep görüyor.
Vali Sezer: Üretim Artıyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, yer fıstığının yüksek besleyici özellikleriyle pazarda büyüyen bir taleple karşılandığını ve sözleşmeli üretim modelinin başarılı olduğunu belirtti.
4 Bin Dekar Hedefi
Vali Sezer, fıstık üretim alanlarının önümüzdeki yıl 4 bin dekara çıkarılmasını hedeflediklerini ve coğrafi işaretli ürünün büyük zincir marketlerde satışının devam edeceğini açıkladı.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER