Feke'de Geleneksel Yöntemlerle Nar Ekşisi Üretimi Başladı
Feke'de Geleneksel Yöntemlerle Nar Ekşisi Üretimi Başladı
Adana'nın Feke ilçesinde üretici Hasan Gezer'in 67 dönümlük bahçesinde hasat edilen narlar, geleneksel yöntemlerle sopalarla dövülerek nar ekşisine dönüştürülüyor.
Haber Giriş Tarihi: 03.11.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2024 11:10
Kaynak:
İHA
Adana'nın Feke ilçesinde geleneksel nar ekşisi üretimi tüm hızıyla devam ediyor. Üretici Hasan Gezer'in 67 dönümlük nar bahçesinde hasat edilen meyveler, zahmetli bir süreçten geçerek sofralara ulaşmaya hazırlanıyor.
Gezer'in bahçesinde toplanan narlar, önce sopalarla dövülerek kabuklarından ayrılıyor ve tanelere bölünüyor. Günler süren hasat sonrasında tek tek ayıklanan narlar, çuvallara konularak suyu çıkarılıyor. Ardından odun ateşinde kazanlarda saatlerce kaynatılarak ekşiye dönüştürülüyor.
Üretici Hasan Gezer, organik nar ekşisi üretimiyle hem ilçe ekonomisine hem de mahalli üretime katkı sağladıklarını belirtiyor. Bu geleneksel üretim yöntemi, doğal nar ekşisi elde edilmesinin yanı sıra, yöresel üretimin sürdürülebilirliğine de önemli katkıda bulunuyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Feke'de Geleneksel Yöntemlerle Nar Ekşisi Üretimi Başladı
Adana'nın Feke ilçesinde üretici Hasan Gezer'in 67 dönümlük bahçesinde hasat edilen narlar, geleneksel yöntemlerle sopalarla dövülerek nar ekşisine dönüştürülüyor.
Adana'nın Feke ilçesinde geleneksel nar ekşisi üretimi tüm hızıyla devam ediyor. Üretici Hasan Gezer'in 67 dönümlük nar bahçesinde hasat edilen meyveler, zahmetli bir süreçten geçerek sofralara ulaşmaya hazırlanıyor.
Gezer'in bahçesinde toplanan narlar, önce sopalarla dövülerek kabuklarından ayrılıyor ve tanelere bölünüyor. Günler süren hasat sonrasında tek tek ayıklanan narlar, çuvallara konularak suyu çıkarılıyor. Ardından odun ateşinde kazanlarda saatlerce kaynatılarak ekşiye dönüştürülüyor.
Üretici Hasan Gezer, organik nar ekşisi üretimiyle hem ilçe ekonomisine hem de mahalli üretime katkı sağladıklarını belirtiyor. Bu geleneksel üretim yöntemi, doğal nar ekşisi elde edilmesinin yanı sıra, yöresel üretimin sürdürülebilirliğine de önemli katkıda bulunuyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER