GAP ile suya kavuşan Harran Ovası, seracılıkta öncü oldu. Karaali’nin jeotermal kaynakları ve bölgenin ılık kışları, çiftçilere yeni kazanç kapısı açtı.
Haber Giriş Tarihi: 14.01.2025 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2025 12:15
Kaynak:
İHA
ŞANLIURFA (İHA) - Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde Harran Ovası ve çevresi, tarımsal üretimde büyük bir dönüşüm yaşadı. İlk suyun 1995 yılında verildiği ovada, 2000 yılında Karaali bölgesinde seracılık başladı. Bugün 193 hektarlık alanda 447 çiftçi sera işletmeciliği yapıyor.
Harran Ovası’ndaki seralarda kış aylarında patlıcan, biber, domates ve salatalık gibi ürünler yetiştirilerek iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da ihraç ediliyor. Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe, seracılığın avantajlarına değinerek, "Seracılıkta ürünler, en erken ilkbaharda, en geç ise sonbaharda yetişiyor. Açık alanda yetişen sebzeler bittiği zaman seradaki ürünler yetişiyor. Daha az alanda daha çok kar elde edilebilirler. Görüldüğü gibi kış ayları ortasında seralarda bu ürünler yetişiyor. Piyasada ürün olmadığı için ürünler yüksek fiyata alıcı buluyor. Tüm çiftçilerimize seracılığı tavsiye ederiz" dedi.
SERACILIK AİLELER İÇİN İDEAL
Suruç’un Aybastı Mahallesi’nde sera işletmeciliği yapan İbrahim Akkuş ise seracılığın ailece yapılabilecek kazançlı bir iş olduğunu belirtti. Akkuş, "Suruç'ta son 3-5 yıldır seracılık meşhur oldu. Biz de bir tane sera yaptık. Biber, salatalık ekiyoruz. İyi bir iş, ailece içinde çalışıyoruz" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Şanlıurfa’da Seracılık Ekonomiye Can Veriyor
GAP ile suya kavuşan Harran Ovası, seracılıkta öncü oldu. Karaali’nin jeotermal kaynakları ve bölgenin ılık kışları, çiftçilere yeni kazanç kapısı açtı.
ŞANLIURFA (İHA) - Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde Harran Ovası ve çevresi, tarımsal üretimde büyük bir dönüşüm yaşadı. İlk suyun 1995 yılında verildiği ovada, 2000 yılında Karaali bölgesinde seracılık başladı. Bugün 193 hektarlık alanda 447 çiftçi sera işletmeciliği yapıyor.
Harran Ovası’ndaki seralarda kış aylarında patlıcan, biber, domates ve salatalık gibi ürünler yetiştirilerek iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da ihraç ediliyor. Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe, seracılığın avantajlarına değinerek, "Seracılıkta ürünler, en erken ilkbaharda, en geç ise sonbaharda yetişiyor. Açık alanda yetişen sebzeler bittiği zaman seradaki ürünler yetişiyor. Daha az alanda daha çok kar elde edilebilirler. Görüldüğü gibi kış ayları ortasında seralarda bu ürünler yetişiyor. Piyasada ürün olmadığı için ürünler yüksek fiyata alıcı buluyor. Tüm çiftçilerimize seracılığı tavsiye ederiz" dedi.
SERACILIK AİLELER İÇİN İDEAL
Suruç’un Aybastı Mahallesi’nde sera işletmeciliği yapan İbrahim Akkuş ise seracılığın ailece yapılabilecek kazançlı bir iş olduğunu belirtti. Akkuş, "Suruç'ta son 3-5 yıldır seracılık meşhur oldu. Biz de bir tane sera yaptık. Biber, salatalık ekiyoruz. İyi bir iş, ailece içinde çalışıyoruz" dedi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER