TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu’nun Saklı Lezzeti: Pancar Kebabı

Şeker pancarı hasadının sonuna yaklaşılırken kırsal kesimlerde pancar kebabı kokusu yayılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2025 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2025 12:18
Kaynak: İHA
Anadolu’nun Saklı Lezzeti: Pancar Kebabı

Şeker Pancarı Hasadı ve Üretimi

Türkiye’de şeker üretiminin büyük kısmını karşılayan şeker pancarında hasat sona ermek üzere. 2024 yılında 23 milyon ton rekolte bekleniyor. Konya, Kayseri, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak ve Yozgat gibi illerde yetiştirilen pancar, fabrikalarda şekere dönüşmenin yanı sıra geleneksel kebabı ile de sofralara geliyor.

Pancar Kebabı Nasıl Yapılır?

Şeker pancarı önce iyice yıkanıp temizleniyor. Ardından yanmaz fırın kağıdına ve folyoya sarılarak kuzine sobanın fırınına yerleştiriliyor. 5-6 saat pişirildikten sonra kabuğu soyulup dilimlenerek servis ediliyor. Ekmek fırınlarında pişirilen ya da haşlanarak tüketilen pancar, doğal tatlılığı sayesinde herhangi bir ek katkı olmadan yeniyor.

Sağlığa Faydaları

Şeker pancarı lif açısından zengin olup, tansiyon ve kolesterol düşürücü etkilere sahip. Sinir sistemini sakinleştirici özelliği bulunan pancar, kansızlığa iyi geliyor, böbrek sağlığını destekliyor ve kan basıncını düzenliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.