Coğrafi işaret başvurusu yapılan şehre özgü tatlar Erzincan Bakır Evi'nde tanıtıldı.
Haber Giriş Tarihi: 24.12.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2024 12:45
Kaynak:
İHA
ERZİNCAN (İHA) - Erzincan’da coğrafi işaret başvurusu yapılan sekiz yöresel ürün, düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Tanıtılan ürünler arasında Eğin Ekmeği, Kemah Cevizi, Kuşburnu Goravası, Kemaliye Badişli Çorba, Çermail Armudu, Erzincan Eşgilisi, Erzincan Yaprak Sarması ve Erzincan Lokumu yer aldı.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Erzincan Bakır Evi’nde organize edilen etkinlikte, Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve il protokolü de hazır bulundu. Program sırasında Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından bu ürünlerin özellikleri ve coğrafi işaret süreçleri hakkında bilgi verildi.
TATLAR BEĞENİYE SUNULDU
Tanıtım sırasında 8 yöresel ürün, katılımcılara tattırılarak tanıtıldı. Erzincan’ın yerel lezzetlerinin tanıtımının, bölge ekonomisine ve kültürel değerlerin korunmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Erzincan’ın 8 Yöresel Lezzeti Tescil Yolunda
Coğrafi işaret başvurusu yapılan şehre özgü tatlar Erzincan Bakır Evi'nde tanıtıldı.
ERZİNCAN (İHA) - Erzincan’da coğrafi işaret başvurusu yapılan sekiz yöresel ürün, düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Tanıtılan ürünler arasında Eğin Ekmeği, Kemah Cevizi, Kuşburnu Goravası, Kemaliye Badişli Çorba, Çermail Armudu, Erzincan Eşgilisi, Erzincan Yaprak Sarması ve Erzincan Lokumu yer aldı.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Erzincan Bakır Evi’nde organize edilen etkinlikte, Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve il protokolü de hazır bulundu. Program sırasında Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından bu ürünlerin özellikleri ve coğrafi işaret süreçleri hakkında bilgi verildi.
TATLAR BEĞENİYE SUNULDU
Tanıtım sırasında 8 yöresel ürün, katılımcılara tattırılarak tanıtıldı. Erzincan’ın yerel lezzetlerinin tanıtımının, bölge ekonomisine ve kültürel değerlerin korunmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER