Van'da tahin üretimi, Ramazan ayının yaklaşmasıyla 15 tona kadar çıktı
Haber Giriş Tarihi: 21.02.2025 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2025 13:40
Kaynak:
İHA
Ramazan’a sayılı günler kala, sahur sofralarının vazgeçilmezi tahinin üretimi Van’da hız kazandı. Normalde aylık yaklaşık 2 ton üretilen tahin miktarı, Ramazan ayında artan talep nedeniyle 15 tona kadar ulaştı.
Doğal Üretim ve Artan Talep
Van’da doğal yöntemlerle üretilen tahin, katkı maddesi içermemesi ve besleyici olması sebebiyle özellikle Ramazan ayında yoğun ilgi görüyor. Üreticiler, artan taleplere yetişebilmek için yoğun mesai harcarken, Van’da üretilen tahin yalnızca iç pazara değil, yurt dışına da ihraç ediliyor.
"Tahinimiz %100 Susamdan Üretiliyor"
İşletme çalışanı Mehmet Sıddık Oralı, tahin üretiminde kullanılan yerli susamın Mardin, Siirt ve Konya gibi illerden temin edildiğini belirterek, "Tahinimiz yüzde yüz susamdan yapılıyor ve hiçbir katkı maddesi içermiyor. Doğal ve organik olduğu için özellikle Ramazan ayında daha fazla ilgi görüyor" dedi.
Tahin tüketiminin sağlık açısından da önemli olduğunu vurgulayan Oralı, "Aç karna yenilen tahin mide sağlığı için faydalıdır. Sahurda tüketildiğinde ise uzun süre tok tutar ve gün boyu enerji verir. Bu yüzden Ramazan ayında büyük ilgi görüyor" diye konuştu.
Van’daki tahin üreticileri, Ramazan boyunca yoğun talebi karşılamak için üretimi artırırken, tüketiciler de sağlıklı ve doğal gıdalara yönelmeye devam ediyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ramazan Öncesi Van’da Tahin Üretimi Artışa Geçti
Van'da tahin üretimi, Ramazan ayının yaklaşmasıyla 15 tona kadar çıktı
Ramazan’a sayılı günler kala, sahur sofralarının vazgeçilmezi tahinin üretimi Van’da hız kazandı. Normalde aylık yaklaşık 2 ton üretilen tahin miktarı, Ramazan ayında artan talep nedeniyle 15 tona kadar ulaştı.
Doğal Üretim ve Artan Talep
Van’da doğal yöntemlerle üretilen tahin, katkı maddesi içermemesi ve besleyici olması sebebiyle özellikle Ramazan ayında yoğun ilgi görüyor. Üreticiler, artan taleplere yetişebilmek için yoğun mesai harcarken, Van’da üretilen tahin yalnızca iç pazara değil, yurt dışına da ihraç ediliyor.
"Tahinimiz %100 Susamdan Üretiliyor"
İşletme çalışanı Mehmet Sıddık Oralı, tahin üretiminde kullanılan yerli susamın Mardin, Siirt ve Konya gibi illerden temin edildiğini belirterek, "Tahinimiz yüzde yüz susamdan yapılıyor ve hiçbir katkı maddesi içermiyor. Doğal ve organik olduğu için özellikle Ramazan ayında daha fazla ilgi görüyor" dedi.
Tahin tüketiminin sağlık açısından da önemli olduğunu vurgulayan Oralı, "Aç karna yenilen tahin mide sağlığı için faydalıdır. Sahurda tüketildiğinde ise uzun süre tok tutar ve gün boyu enerji verir. Bu yüzden Ramazan ayında büyük ilgi görüyor" diye konuştu.
Van’daki tahin üreticileri, Ramazan boyunca yoğun talebi karşılamak için üretimi artırırken, tüketiciler de sağlıklı ve doğal gıdalara yönelmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER