Ali Armağan, küçükbaş besiciliğiyle köy hayatını sürdürüyor ve zorlu kış koşullarında koyunlarının bakımını özenle yapıyor.
Haber Giriş Tarihi: 18.12.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2024 11:09
Kaynak:
İHA
Baba Mesleğine Dönüş ve Çobanlık Hikayesi
Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Keskin Mahallesi’nde yaşayan Ali Armağan, üniversitede makine bölümü mezunu olmasına rağmen baba mesleği olan çobanlığı seçti. 2012 yılından bu yana koyun besiciliği yapan Armağan, 35 koyunla başladığı bu serüvende koyun sayısını 450’ye çıkardı. Köy hayatını ve koyunları çok sevdiğini belirten Armağan, mesleğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kış Aylarında Küçükbaş Bakımının Zorlukları
Kışın koyunlarını otlatamadığı için ağılda besleyen Armağan, koyunlarının bakımını titizlikle yürütüyor. Saman, küspe, yonca, mısır ve ayçiçeği gibi besin değeri yüksek yemleri harmanlayarak koyunlarını besleyen Armağan, bu dönemde maliyetlerin arttığını belirtiyor.
“Kış şartları, yazdan daha fazla emek gerektiriyor” diyen Armağan, kuzulama döneminin de kış aylarına denk getirildiğini ifade ederek, “Gece-gündüz kuzulamayı gözlüyoruz. Kuzuların sağlıklı büyümesi için bu dönem kritik” dedi.
“Koyunculuk Bir Hastalık, Bırakamıyorsun”
Küçükbaş hayvancılığına olan bağlılığını ifade eden Ali Armağan, “Koyunculuk bir hastalık. Küçüklüğümden beri bu işin içindeyim. Eskiler, ‘Alışan bir insan bırakamaz’ der. Ben de bırakamadım ve işimin başındayım” diye konuştu.
Armağan, son yıllarda bu işe olan ilginin arttığını, ancak yem maliyetlerini karşılayabilmenin zorluklarını vurguladı. “Yemini üretebilen kişiler için bu iş hem kazançlı hem de ülke ekonomisine katkı sağlar” diyerek çobanlık mesleğine ilgi duyanlara tavsiyelerde bulundu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Üniversite Mezunu Çoban 35 Koyundan 450’ye Ulaştı
Ali Armağan, küçükbaş besiciliğiyle köy hayatını sürdürüyor ve zorlu kış koşullarında koyunlarının bakımını özenle yapıyor.
Baba Mesleğine Dönüş ve Çobanlık Hikayesi
Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Keskin Mahallesi’nde yaşayan Ali Armağan, üniversitede makine bölümü mezunu olmasına rağmen baba mesleği olan çobanlığı seçti. 2012 yılından bu yana koyun besiciliği yapan Armağan, 35 koyunla başladığı bu serüvende koyun sayısını 450’ye çıkardı. Köy hayatını ve koyunları çok sevdiğini belirten Armağan, mesleğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kış Aylarında Küçükbaş Bakımının Zorlukları
Kışın koyunlarını otlatamadığı için ağılda besleyen Armağan, koyunlarının bakımını titizlikle yürütüyor. Saman, küspe, yonca, mısır ve ayçiçeği gibi besin değeri yüksek yemleri harmanlayarak koyunlarını besleyen Armağan, bu dönemde maliyetlerin arttığını belirtiyor.
“Kış şartları, yazdan daha fazla emek gerektiriyor” diyen Armağan, kuzulama döneminin de kış aylarına denk getirildiğini ifade ederek, “Gece-gündüz kuzulamayı gözlüyoruz. Kuzuların sağlıklı büyümesi için bu dönem kritik” dedi.
“Koyunculuk Bir Hastalık, Bırakamıyorsun”
Küçükbaş hayvancılığına olan bağlılığını ifade eden Ali Armağan, “Koyunculuk bir hastalık. Küçüklüğümden beri bu işin içindeyim. Eskiler, ‘Alışan bir insan bırakamaz’ der. Ben de bırakamadım ve işimin başındayım” diye konuştu.
Armağan, son yıllarda bu işe olan ilginin arttığını, ancak yem maliyetlerini karşılayabilmenin zorluklarını vurguladı. “Yemini üretebilen kişiler için bu iş hem kazançlı hem de ülke ekonomisine katkı sağlar” diyerek çobanlık mesleğine ilgi duyanlara tavsiyelerde bulundu.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER