Aydın Dağları'nda Elma Hasadı Tamamlandı, Rekolte Sevindirdi
Aydın Dağları'nda Elma Hasadı Tamamlandı, Rekolte Sevindirdi
Aydın ve İzmir sınırındaki Aydın Dağları'nda elma hasadı son yılların en verimli seviyesine ulaştı. Üreticiler, doğal soğuk hava depoları sayesinde maliyeti düşürüyor.
Haber Giriş Tarihi: 23.11.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2024 11:56
Kaynak:
İHA
Aydın Dağları'nda kestane hasadının ardından elma hasadı da başarıyla tamamlandı. İzmir ve Aydın illerinin kesişim noktasında yer alan 1500 metre rakımlı yaylalarda gerçekleştirilen hasat, son yılların en verimli dönemini yaşadı.
Yazın uzun sürmesi ve soğukların geç başlaması nedeniyle hasat sezonu yaklaşık iki hafta gecikmeyle başladı. Buna rağmen üreticiler, hem ürün kalitesinden hem de rekolteden memnuniyetlerini dile getirdiler. Tek endişe kaynakları ise kurak geçen sezonlar olarak belirtildi.
Bölge çiftçilerinden Cevdet Kılınç, kuraklığa rağmen bu yılki rekoltenin geçen yıla oranla daha yüksek olduğunu ve ürün kalitesinin de oldukça iyi olduğunu vurguladı.
Üreticiler için en büyük avantajlardan biri de hasat edilen elmaların depolanma şekli oldu. Yapay soğuk hava deposu kullanmak yerine, dağlardaki doğal düşük sıcaklığa sahip ortamları tercih eden üreticiler, bu sayede depolama maliyetlerinden tasarruf ediyor. Ürünler pazara indirilene kadar bu doğal depolarda muhafaza ediliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Aydın Dağları'nda Elma Hasadı Tamamlandı, Rekolte Sevindirdi
Aydın ve İzmir sınırındaki Aydın Dağları'nda elma hasadı son yılların en verimli seviyesine ulaştı. Üreticiler, doğal soğuk hava depoları sayesinde maliyeti düşürüyor.
Aydın Dağları'nda kestane hasadının ardından elma hasadı da başarıyla tamamlandı. İzmir ve Aydın illerinin kesişim noktasında yer alan 1500 metre rakımlı yaylalarda gerçekleştirilen hasat, son yılların en verimli dönemini yaşadı.
Yazın uzun sürmesi ve soğukların geç başlaması nedeniyle hasat sezonu yaklaşık iki hafta gecikmeyle başladı. Buna rağmen üreticiler, hem ürün kalitesinden hem de rekolteden memnuniyetlerini dile getirdiler. Tek endişe kaynakları ise kurak geçen sezonlar olarak belirtildi.
Bölge çiftçilerinden Cevdet Kılınç, kuraklığa rağmen bu yılki rekoltenin geçen yıla oranla daha yüksek olduğunu ve ürün kalitesinin de oldukça iyi olduğunu vurguladı.
Üreticiler için en büyük avantajlardan biri de hasat edilen elmaların depolanma şekli oldu. Yapay soğuk hava deposu kullanmak yerine, dağlardaki doğal düşük sıcaklığa sahip ortamları tercih eden üreticiler, bu sayede depolama maliyetlerinden tasarruf ediyor. Ürünler pazara indirilene kadar bu doğal depolarda muhafaza ediliyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER