Denizli'de İlk Dikey Tarım Safran Tesisi Üretime Başladı
Denizli'de İlk Dikey Tarım Safran Tesisi Üretime Başladı
İki arkadaşın kurduğu topraksız safran tesisi, Türkiye'de bir ilke imza atarak 100 bin soğandan hasat yapıyor.
Haber Giriş Tarihi: 21.11.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2024 12:36
Kaynak:
İHA
Denizli'de Oğuzhan Etiler ve Mehmet Köseoğlu, Türkiye'nin ilk topraksız dikey tarım safran üretim tesisini kurdu. "Kırmızı altın" olarak adlandırılan safran, tıptan gıda sanayisine kadar geniş bir kullanım alanına sahip.
İşletme sahipleri, 5 milyon dolarlık yatırım hedefiyle üretimi artırmayı ve global pazara açılmayı amaçlıyor. İl Tarım Müdürü Şakir Çınar, ithal edilen 100 bin safran soğanından çiçeklerin çıkmaya başladığını ve hasadın 10-15 gün süreceğini belirtti.
Proje, Türkiye'nin safran üretimini yeniden canlandırma potansiyeli taşıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Denizli'de İlk Dikey Tarım Safran Tesisi Üretime Başladı
İki arkadaşın kurduğu topraksız safran tesisi, Türkiye'de bir ilke imza atarak 100 bin soğandan hasat yapıyor.
Denizli'de Oğuzhan Etiler ve Mehmet Köseoğlu, Türkiye'nin ilk topraksız dikey tarım safran üretim tesisini kurdu. "Kırmızı altın" olarak adlandırılan safran, tıptan gıda sanayisine kadar geniş bir kullanım alanına sahip.
İşletme sahipleri, 5 milyon dolarlık yatırım hedefiyle üretimi artırmayı ve global pazara açılmayı amaçlıyor. İl Tarım Müdürü Şakir Çınar, ithal edilen 100 bin safran soğanından çiçeklerin çıkmaya başladığını ve hasadın 10-15 gün süreceğini belirtti.
Proje, Türkiye'nin safran üretimini yeniden canlandırma potansiyeli taşıyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER