Denizli'nin Coğrafi İşaret Adayı Çakır Havucunda Hasat Zamanı
Denizli'nin Coğrafi İşaret Adayı Çakır Havucunda Hasat Zamanı
Denizli'nin Acıpayam ilçesi Çakır Mahallesi'nde yetiştirilen ve coğrafi işaret bekleyen Çakır havucunun hasadı başladı. Bölgede bin 140 dekar alanda 5 bin 80 ton üretim hedefleniyor.
Haber Giriş Tarihi: 04.11.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2024 13:31
Kaynak:
İHA
Denizli'nin Acıpayam ilçesi Çakır Mahallesi'nde, coğrafi işaret almayı bekleyen ve adını mahalleden alan Çakır havucunun hasat dönemi başladı. Mevsimlik işçiler gün doğumuyla birlikte tarlalarda çalışmaya başlayarak havuçları söküp torbalara dolduruyor.
Hasat edilen havuçlar öncelikle yıkama tesislerine götürülüyor. Burada havuzlarda kaba temizliği yapıldıktan sonra yıkama makinesinden geçiriliyor. Paketleme aşamasında havuçlar iri, kıtır ve kırık olarak üçe ayrılıyor. Üreticiler, ürünleri talebe göre piyasaya sunmak için soğuk hava depolarında saklıyor.
Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, il genelinde bin 140 dekar alanda yaklaşık 5 bin 80 ton havuç hasadı yapılacağını belirterek, ürünlerin semt pazarları ve bölge illerinde yoğun talep gördüğünü söyledi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi verilerine göre il genelinde 57 işletmede havuç üretimi yapıldığını, bunun 36'sının Acıpayam'da bulunduğunu açıkladı. Çınar, dekar başına verimin 4-6 ton arasında değiştiğini, bazı üreticilerin 10 tona kadar çıkabildiğini belirtti.
Hasat etkinliğine vali, kaymakam ve çeşitli kurum müdürlerinin yanı sıra üreticiler ve çiftçiler katıldı. Etkinlik, havuç tarlasında çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Denizli'nin Coğrafi İşaret Adayı Çakır Havucunda Hasat Zamanı
Denizli'nin Acıpayam ilçesi Çakır Mahallesi'nde yetiştirilen ve coğrafi işaret bekleyen Çakır havucunun hasadı başladı. Bölgede bin 140 dekar alanda 5 bin 80 ton üretim hedefleniyor.
Denizli'nin Acıpayam ilçesi Çakır Mahallesi'nde, coğrafi işaret almayı bekleyen ve adını mahalleden alan Çakır havucunun hasat dönemi başladı. Mevsimlik işçiler gün doğumuyla birlikte tarlalarda çalışmaya başlayarak havuçları söküp torbalara dolduruyor.
Hasat edilen havuçlar öncelikle yıkama tesislerine götürülüyor. Burada havuzlarda kaba temizliği yapıldıktan sonra yıkama makinesinden geçiriliyor. Paketleme aşamasında havuçlar iri, kıtır ve kırık olarak üçe ayrılıyor. Üreticiler, ürünleri talebe göre piyasaya sunmak için soğuk hava depolarında saklıyor.
Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, il genelinde bin 140 dekar alanda yaklaşık 5 bin 80 ton havuç hasadı yapılacağını belirterek, ürünlerin semt pazarları ve bölge illerinde yoğun talep gördüğünü söyledi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi verilerine göre il genelinde 57 işletmede havuç üretimi yapıldığını, bunun 36'sının Acıpayam'da bulunduğunu açıkladı. Çınar, dekar başına verimin 4-6 ton arasında değiştiğini, bazı üreticilerin 10 tona kadar çıkabildiğini belirtti.
Hasat etkinliğine vali, kaymakam ve çeşitli kurum müdürlerinin yanı sıra üreticiler ve çiftçiler katıldı. Etkinlik, havuç tarlasında çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER